Ponta, la Chisinau, despre George Simion: Romanii care fac ceva rau in Moldova sa fie sanctionati de justitie

Joi, 21 Mai 2015, ora 13:02
6016 citiri
Ponta, la Chisinau, despre George Simion: Romanii care fac ceva rau in Moldova sa fie sanctionati de justitie
Foto: Facebook/George Simion

Premierul Victor Ponta, aflat intr-o vizita la Chisinau, a vorbit joi despre cazul cetateanului roman George Simion, presedintele Platformei Unioniste "Actiunea 2012", expulzat saptamana trecuta din Republica Moldova, masura care a generat numeroase proteste.

Prim-ministrul roman a declarat, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau moldovean Chiril Gaburici, ca a discutat cu acesta atat proiecte economice concrete, dar au vorbit si "ca intre prieteni" despre anumite probleme pe care le au, referindu-se la cazul lui George Simion, care a fost expulzat din Republica Moldova in Romania pe 13 mai si de atunci nu i s-a mai permis sa treaca Prutul, in ciuda protestelor de strada.

Victor Ponta a subliniat ca cetatenii romani din Republica Moldova au drepturi, dar ca trebuie sa fie sanctionati atunci cand abuzeaza de ele. Premierul de la Bucuresti considera ca justitia de peste Prut este independenta si poate lua o decizie care sa nu fie contestata de nimeni.

George Simion: Romania si Iohannis nu au voie sa se uite in alta parte, trebuie sa sprijine unirea

"Relatia noastra speciala inseamna sa ne protejam cetatenii, sa le respectam toate drepturile si sa le cerem sa nu abuzeze de drepturile pe care le au. Toti cetatenii romani care vin in Republica Moldova sunt protejati si li se respecta drepturile si, daca fac ceva rau, sa fie sanctionati de justitie.

Justitia din Romania si din Republica Moldova are un grad de independenta, astfel incat sa poata lua decizii. Stiti la ce ma refer...la cazul cetateanului roman George Simion. Sunt convins ca justitia din Republica Moldova va lua decizia corecta, pe care nu o sa o conteste nimeni", a explicat Victor Ponta.

George Simion, dupa ce n-a fost lasat sa treaca Prutul: Mergem la CEDO. Sa alungam oligarhii care conduc tara

Intr-un alt registru, acesta a precizat ca unul dintre obiectivele sale fundamentale ca premier este ca Romania sa sprijine Republica Moldova nu doar cu vorbe, ci si cu fapte.

Ponta a asigurat ca tara noastra este capabila sa ajute Moldova din punct de vedere energetic si ca toate lucrurile pe care le face Romania pentru cei de peste Prut nu sunt doar cu mintea, ci si cu inima.

Autoritatile moldovene l-au retinut si expulzat in Romania pe George Simion, liderul unei miscari care militeaza pentru unirea tarii noastre cu Republica Moldova si care a organizat un protest ce s-a desfasurat pe 16 mai la Chisinau. Acesta a primit interdictie sa mai intre in Moldova timp de cinci ani.

George Simion a spus, la scurt timp dupa ce a fost expulzat, ca autoritatile moldovene nu au fost de acord cu manifestatia, pentru ca "se temeau sa nu fie multa lume pe 16 mai pentru unire".

George Simion tot nu poate intra in R. Moldova - Protest la granita: Vama blocata, se canta imnul romanesc (Video)

Masura luata de serviciile de informatii moldovene a starnit numeroase proteste, inclusiv la vama prin care Simion a fost dat afara din tara. Totodata, zeci de personalitati din Moldova au cerut in strada revocarea deciziei de expulzare a cetateanului roman.

Zeci de personalitati din R.Moldova cer revocarea deciziei de expulzare a lui George Simion

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#George Simion Ponta, #George Simion justitie Ponta , #premier