PSD merge mai departe cu motiunea antiBoc, PNL isi retrage semnaturile (Video)

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 13:41
2421 citiri
PSD merge mai departe cu motiunea antiBoc, PNL isi retrage semnaturile (Video)
Foto: Realitatea TV

Liberalii lui Crin Antonescu au renuntat la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc, insa social-democratii lui Victor Ponta raman pe pozitii.

"Noi folosim orice fel de instrument, de aceea nu ne retragem semnaturile de la motiunea de cenzura, pentru ca luam in calcul orice sansa de demitere a Guvernului Boc. De asemenea, ne vom bate pentru ca Legea Educatiei sa fie dezbatuta si aprobata in Parlament deoarece va fi o forma care sa fie respectata de toate fortele politice, dar si in avantajul parintilor si al elevilor. Azi (luni n.red.) la Senat incepem dezbaterea.

Mircea Geoana nu va semna niciun fel de lege adoptata in mod neconstitutional. Noi vom sesiza la CCR orice pas neconstitutional facut de Guvernul Boc", a precizat Victor Ponta, la sfarsitul sedintei Biroului Permanent National al PSD.

In cealalta tabara, Crin Antonescu a explicat de ce a decis ca partidul sau sa-si retraga semnaturile de pe motiunea de cenzura.

"Ne-am consultat colegii si convingerea noastra e ca activand o motiune de cenzura depusa inainte de a se fi pronuntat Curtea ar legitima o actiune neconstitutionala a Guvernului. Sansele motiunii sunt zero, dar depunand-o nu am face decat sa-l scapam pe domnul Boc de o grija. Astfel, se pune problema pentru presedintele Basescu de a se pune in afara Constitutiei in cazul promulgarii legii", spune Antonescu.

PSD, impotriva Legii Salarizarii si a Pensiilor

Victor Ponta a mai anuntat luni ca PSD nu este de acord cu Legea Salarizarii si a Pensiilor.

"Legea Salarizarii este inca un semn de incompetenta si neseriozitate. Practic, in fiecare an, din cauza lipsei de competenta si de pregatire necesara, Boc vine cu o noua lege pe care a modificat-o tot el.

Este o lege prost gandita care, de exemplu, mareste diferenta de salariu al functionarilor din administratia publica. Noi ne opunem acestei legi. Important este de a demonstra, inca o data, cu cifre, ca salariul nu va creste, asa cum a spus-o si singur ministrul Botis, care a explicat, din greseala cred, ca nu va fi nicio crestere a salariului anul viitor", a completat Ponta.

Tot in sedinta de luni a BPN, PSD a decis sa construiasca un buget alternativ, la cel propus de PD-L, bazat pe cifrele actuale macroeconomice.

"Banii care se duc strict clientelar la ministerul lui Udrea ar trebui sa fie realocati, iar prin bugetul nostru alternativ vom trage un semnal de alarma. Conform bugetului realizat de PD-L, Romania va fi total in afara obligatiilor pe care si le-a asumat la NATO.

Bugetul nostru alternativ va readuce de la ministerul doamnei Udrea, Boagiu si Borbely banii catre Educatie si Sanatate. Boc taie de la Educatie, de la Sanatate si de la bugetele locale. Noi vom dovedi ca banii dati doamnei Udrea si altor ministere trebuie realocati Sanatatii si Educatiei", a mai precizat liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Marcel Ciolacu despre candidatul la Primăria Capitalei: "Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan"
Aflat la Roma pentru o întâlnire a social democraților care urmează să desemneze astăzi candidatul pentru șefia Comisiei Europene, Marcel Ciolacu nu ignoră și luptele interne. Acesta a...
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
#PSD motiune cenzura, #PSD contesta legea salarizarii , #PSD