Zidul PSD, in jurul lui Ponta: Solutia gasita de premier este foarte buna

Sambata, 30 August 2014, ora 22:12
4455 citiri
Zidul PSD, in jurul lui Ponta: Solutia gasita de premier este foarte buna
Foto: expresmagazin.ro

Decizia premierului Victor Ponta de a mai face o nominalizare pentru postul de comisar european, pe langa cea a lui Dacian Ciolos, pentru Agricultura, a fost contestata de presedintele Traian Basescu si de unele voci din dreapta romaneasca, dar este aparata de reprezentantii PSD.

"Romania a facut doua nominalizari pentru Comisia Europeana la solicitarea domnului Juncker, nu de capul sau. Este foarte bine ca am facut acest lucru, tocmai pentru a preintampina un esec in atingerea obiectivelor tarii noastre, esec determinat de incapatanarea presedintelui de a impune pentru Romania decizii in mod unilateral", a declarat Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Premierul nu a dorit un razboi cu presedintele pe o astfel de tema cruciala, ci tocmai ca a incercat sa gaseasca o solutie buna pentru tara. (...) Important pentru Romania este sa obtina un portofoliu cat mai important", a mai spus Sova.

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea este si mai vehementa si ataca PNL de apropiere de Traian Basescu, pentru ca a reactionat pe acest subiect, care a fost semnalat initial de seful statului, sambata dimineata.

"Prin atacul lansat de PNL, prin purtatorul de cuvant, la adresa premierului, pe tema numirii comisarului european, liberalii confirma apropierea de Traian Basescu

Am constatat ca cei din PNL nici nu mai asteapta clarificarea lucrurilor, ci iau de bun tot ceea ce spune Traian Basescu. Daca presedintele a vorbit intr-o anumita cheie despre nominalizarile inaintate de Romania catre presedintele desemnat al Comisiei Europene, atunci si cei din PNL preiau aceeasi cheie", a spus Firea.

#Ponta comisar european, #Corina Cretu comisar European, #Romania comisar european , #PSD