Deputat PNL condamnat la 5 ani de inchisoare pentru coruptie

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 15:02
5538 citiri
Deputat PNL condamnat la 5 ani de inchisoare pentru coruptie

Deputatul PNL Virgil Pop a fost condamnat vineri la 5 ani de inchisoare cu executare de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Decizia instantei poate fi insa atacata cu recurs, informeaza TVR Info.

Deputatul este singurul parlamentar roman care a ajuns din arest direct pe bancile parlamentului, in timpul campaniei electorale din 2008 el fiind arestat preventiv in dosarul de coruptie deschis de procurorii DNA.

Fost consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Cluj si consilier local in Turda, Virgil Pop este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Virgil Pop si-a sustinut in permanenta nevinovatia, explicand in fata magistratilor ca cel care l-a denuntat a urmarit doar sa se razbune pe el.

Decizia Inalteri Curti vine la doar o zi dupa ce deputatul Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara". De asemenea, tot vineri, senatorul UNPR Serban Mihailescu asteapta decizia Inaltei Curti in dosarul "Mita cu arme de vanatoare", in care risca de asemenea inchisoarea cu exeutare.

Virgil Pop, acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani

Procurorii arata in rechizitoriul intocmit ca in perioada decembrie 2007 - aprilie 2008 Virgil Pop, avand calitatea de consilier judetean in cadrul CJ Cluj, a pretins in mod repetat de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Oradea, suma totala de 80.000 euro, din care a primit suma de 130.000 lei (prin intermediul firmei S.C.Turdarom Advertising S.R.L. disimuland si ascunzand adevarata natura a provenientei banilor) si suma de 30.000 euro in mod nemijlocit.

"Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, prin influenta pe care o are asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul S.C. Electrica S.A. Bucuresti si Transilvania Nord precum si a presedintelui Consiliului Judetean Cluj, inculpatul sa ii acorde ajutor denuntatorului, determinand incheierea unor contracte de lucrari de instalatii electrice pe raza judetului Cluj pentru firma acestuia. De asemenea, inculpatul a pretins si obtinut cesiunea a 50% din partile sociale ale S.C. Skiland S.R.L. Oradea, in schimbul sprijinului pe care urma sa il acorde la aprobarea cererilor de plata a primei transe din contractul de finantare din fonduri Sapard, invocand influenta pe care o are asupra factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...