Sambata incepe Festivalul de Teatru FEST (in) pe Bulevard. Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 07:40
3270 citiri
Sambata incepe Festivalul de Teatru FEST (in) pe Bulevard. Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Sambata, in centrul Capitalei, incepe Festivalul International de Teatru "FEST (in) pe Bulevard", ocazie cu care Politia a impus restrictii de trafic.

Spectacolul "Casting de public", concept si regie Mihai Lungeanu, va fi prezentat pe trotuarul din fata Teatrului Nottara, de la ora 16:30, in cadrul festivalului care se va desfasura in perioada 7 - 18 octombrie.

In deschiderea oficiala a festivalului, de la ora 18:30, la Sala Horia Lovinescu va fi prezentat un performance de teatru, dans si muzica cu Tunde Cari-Baczo, alaturi de trupa sa de dansatori. Amfitrionul serii va fi Andreea Marin, ambasador al festivalului.

Prima zi va continua, la Teatrul Nottara, cu doua spectacole - primul de la ora 18:30, la Sala Horia Lovinescu, "My Darling Missis Kronky" de John Patrick, o productie a Teatrului de Revista "Ginta latina" din Republica Moldova, in regia lui Mihai Tarna, si de la ora 21:00, la Sala George Constantin, "Eterna Musica", o productie a Asociatiei Europene Franta - Romania 1989, Mnemosyne, in regia si coregrafia Malinei Andrei.

Editia din acest an a Festivalului "FEST (in) pe Bulevard" inseamna 12 zile de spectacole cu 39 de reprezentatii din opt tari de pe trei continente, 14 discutii cu publicul dupa spectacole, doua evenimente stradale, cinci spectacole-lectura, patru colocvii, patru lansari de carte de teatru, doua expozitii foto.

Vezi intreg programul celor 12 zile de festivat

Unde are loc festivalul si cine participa

Evenimentele din cadrul festivalului se vor desfasura in sapte spatii diferite din Capitala, respectiv Teatrul Nottara, Teatrul Tandarica, Teatrul Odeon, Teatrul National "I. L. Caragiale", Teatrul ACT, Institutul Maghiar Balassi, Libraria Carturesti-Verona.

Din Romania vor fi prezente teatre din 12 orase - Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Braila, Targu Mures, Arad, Ploiesti, Targoviste si Sfantu Gheorghe.

Din Republica Moldova vor fi prezentate spectacole jucate de trei teatre din Chisinau, din Germania - o productie din Berlin, Bulgaria va fi prezenta cu o productie din Vrata, iar Croatia cu un spectacol din Zagreb. Din Asia vine un teatru din Coreea de Sud (Seul), iar din America de Sud va fi prezent un teatru argentinian cu o productie din Buenos Aires.

Tema editiei din acest an a festivalului este "Criza pubertatii, criza adolescentei".

"Comedia, se stie, relaxeaza si distreaza, dar poate la fel de bine sa intepe si sa trateze suflete sau chiar un intreg tesut social. Solutia gasita de organizatorii festivalului, de a opune atator crize care irup in jurul nostru, in timpurile grabite in care traim, un festival de comedie imi pare, tocmai de aceea, o excelenta modalitate de a explora cu mijloacele artei societatea de aici si de acum, fara urma de incrancenare", afirma ministrul Culturii, Lucian Romascanu, citat intr-un comunicat al Teatrului Nottara.

Spectacolele din cadrul "FEST (in) pe Bulevard" vor fi prezentate in cadrul sectiunilor "Bulevardul comediei", "Criza adolescentei", "Text sau pretext", "Premiere", "Invitati speciali".

Juriul sectiunii competitive a festivalului ii va avea in componenta pe actorul si regizorul Emil Boroghina (presedinte), prof. univ. dr. Doina Modola, criticul de teatru Doru Mares, teatrologul Claudiu Groza si jurnalistul Pompilius Onofrei.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al UNITER.

Restrictii de trafic

Traficul rutier va fi restrictionat sambata, 7 octombrie, intre orele 14:00-22:00, pe banda I de circulatie de pe Bd. Gheorghe Magheru, pe tronsonul cuprins intre Str. Pictor Arthur Verona si Str. Jules Michelet, pentru buna desfasurare a festivalului, informeaza Brigada Rutiera.

De asemenea, duminica, intre orele 16:30-18:00, se va restrictiona traficul rutier pe Str. Cristian Popisteanu, cand va avea loc evenimentul cultural artistic "Excelsior Teen - Fest".

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: AGERPRES