Adrian Nastase: Un sprijin explicit pentru Oprescu i-ar dauna (VIDEO)

Marti, 03 Iunie 2008, ora 11:50
1946 citiri
Adrian Nastase: Un sprijin explicit pentru Oprescu i-ar dauna (VIDEO)

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca social-democratii vor trebui sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a-l sprijini pe Sorin Oprescu in turul doi fara a-i dauna acestuia.

In timp ce Ion Iliescu si-a exprimat deschis, imediat dupa incheierea primului tur, sustinerea neconditionata fata de Oprescu, Adrian Nastase a spus ca liderii social-democrati trebuie sa fie atenti la faptul ca un mesaj explicit de sustinere a acestuia ar putea indeparta votantii.

"Evident ca sunt de acord (cu sustinerea lui Oprescu in turul doi), dar problema este ca va trebui sa vedem care este cea mai buna strategie pentru a nu-i crea o problema lui Sorin Oprescu. El a vrut sa se prezinte ca independent si eu cred ca e cel mai bun lucru pentru acum, in momentul in care Blaga incearca sa-i puna o anumita eticheta legata de sustinerea exclusiva din partea PSD-ului, ceea ce evident ca nu a fost adevarat de la inceput, pentru ca altfel Oprescu ramanea in zona PSD-ului si se batea sa ramana in continuare candidat acum sau alta data", a declarat Adrian Nastase citat de Newsin.

Deputatul PSD si-a mai exprimat speranta ca alaturi de votantii PSD si cei ai altor partide vor contribui la victoria lui Oprescu.

Biroul Permanent al PSD s-a reunit marti pentru a decide ce strategie adopta in conditiile in care Sorin Oprescu a intrat in turul al doilea. Liderii PSD, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea, au declarat inca de duminica seara, cand au aflat ca Diaconescu nu merge mai departe, ca le vor recomanda alegatorilor un vot anti-Blaga si implicit pentru Oprescu. Mitrea a spus si el luni ca decizia de a-l sustine pe doctor in turul doi va fi doar o formalitate.

Organizatia de Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, nu a avut pana acum un punct de vedere fata de subiectul sustinerii fostului senator PSD.

Potrivit celor mai recente rezultate preliminare oferite de BEM, Sorin Oprescu s-a situat pe primul loc la alegerile de duminica, cu 30,1%, in timp ce Vasile Blaga are doar 29,6%. Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, a obtinut 12,47%.

vezi mai jos video

Cum a ajuns judecătoarea care i-a condamnat pe Udrea și pe Oprescu să se împace cu "marea prescripție". Pentru Claudia Jderu CEDO e mai „tare” ca CJUE
Cum a ajuns judecătoarea care i-a condamnat pe Udrea și pe Oprescu să se împace cu "marea prescripție". Pentru Claudia Jderu CEDO e mai „tare” ca CJUE
Judecătoarea Claudia Jderu, cea care în trecut a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani de pușcărie pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 și pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8...
UE își pregătește strategia industrială de apărare: ”Trebuie să construim o Europă puternică”
UE își pregătește strategia industrială de apărare: ”Trebuie să construim o Europă puternică”
Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie industrială de apărare în trei săptămâni şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina,...
#Sorin Oprescu, #Ion Iliescu, #Adrian Nastase, #sustinere, #strategie , #Ion Iliescu