Nastase: Unii doreau o vanatoare de vrajitoare in PSD - ce spune despre congres

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 23:00
5508 citiri
Nastase: Unii doreau o vanatoare de vrajitoare in PSD - ce spune despre congres

Fostul premier Adrian Nastase considera ca un congres mai rapid ar trebui si ar putea sa fixeze lucrurile in PSD.

"Daca initial consideram, ca un spectator in politica, ca un congres ar fi necesar primavara viitoare, cred si eu ca un congres mai rapid ar trebui si ar putea sa fixeze lucrurile inainte ca ele sa intre intr-o dezbatere mult mai intensa", a spus Nastase, la finalul celei de-a X-a editii a Premiilor de Excelenta ale Fundatiei "Acad. Marin Voiculescu", raspunzand intrebarilor presei.

Ponta: Eu asigur doar o conducere tranzitorie a PSD. Cum vede viitorul partidului

El a sustinut ca este gresit ca, in PSD, "rufele sa se spele in afara". "Un partid care pierde alegerile are intotdeauna probleme si sunt totdeauna tensiuni in interiorul sau. Problema este cum traversezi perioada de dupa infrangerea din alegeri. Si aici am impresia ca a existat foarte multa tensiune in interiorul PSD-ului, care a izbucnit acum. Eu cred ca este gresit ca rufele sa se spele in afara", a mai spus Nastase, adaugand ca nu este in situatia de a da sfaturi si nici nu i-au fost cerute.

Risc de separare

Fostul premier a aratat ca "exista un anumit risc de separare", opinand ca "este nevoie de intelepciune" si, totodata, "in loc sa se caute vinovati, ar trebui sa se caute solutii".

"Unii doreau, probabil, sa existe o vanatoare de vrajitoare in interiorul partidului, ceea ce ar fi fost o greseala la acest moment. Comentariile care s-au facut dupa sedinta Comitetului Executiv au fost nefericite si nu cred ca ar fi trebuit sa aiba loc. (...)

Trebuie analizate cele doua planuri, eventual impreuna, planul guvernarii pe de o parte si ramanerea la guvernare, remaniere eventuala si, in cealalta parte, viata de partid, care ar trebui sa inceapa sa functioneze. Si cred ca, intr-adevar, Consiliul National, departamentele partidului, dimensiunea ideologica ar trebui sa revina cumva in atentia liderilor partidului", a opinat Nastase, referindu-se astfel si la excluderile facute din partid.

Geoana, Vanghelie si Sova, exclusi din PSD, se cere si mazilirea lui Iliescu

In context, intrebat despre atacurile la adresa lui Ion Iliescu, Nastase a spus ca nu din cauza presedintelui de onoare al social-democratilor au fost pierdute alegerile, iar comentariile "nu au facut decat sa-l victimizeze".

"Eu nu cred ca s-au pierdut alegerile din cauza lui Ion Iliescu. Nu vreau sa prezint o analiza eu. Cred ca analiza asta trebuie facuta in interiorul partidului. Aceste comentarii nu au facut decat sa-l victimizeze pe Ion Iliescu. Cred ca a fost foarte nefericita aceasta rabufnire, ca si cea care a urmat, pentru ca, banuiesc, ca (...) l-a pus pe Vicor Ponta intr-o situatie extrem de delicata fata de majoritatea liderilor de partid", a argumentat fostul premier.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...