Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”

Marti, 05 Martie 2024, ora 15:11
1467 citiri
Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”
Manfred Weber și Nicolae Ciucă, la București FOTO Facebook/Manfred Weber

Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat marţi, 5 martie, la Bucureşti, în conferinţa de presă comună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, că românii vor decide pe 9 iunie dacă vor avea avea o echipă puternică în Bruxelles sau ”îşi va irosi voturile pe extremişti”.

”Confirm că mă simt acasă aici, la Bucureşti. Bucureşti va fi capitala politică a Europei. PPE e acum cea mai mare forţă din Parlamentul European, avem peste jumătate din membrii Consiliului, deci liderii europei sunt membri ai PPE şi avem cel mai mare număr de aleşi locali din Europa”, a spus Manfred Weber.

El a continuat: ”În Bucureşti vom da o idee despre ce vom oferi cetăţenilor Europei şi vom nominaliza candidatul nostru pentru preşedinţia Comisiei Europene şi acela va fi Ursula von der Leyen”. Manfred Weber a mai arătat că ”unul dintre principalele motive pentru care au ales România pentru a organiza congresul PPE este pentru că aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis”.

Manfred Weber a precizat că ”în momentul în care Nicolae Ciucă a fost premier, creşterea economică a fost impresionantă”.

Weber a mai spus că al doilea motiv pentru care au ales să vină la Bucureşti este pentru că PPE se defineşte un partid de centru dreapta şi al ţărilor est-europene.

”Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a completat Weber.

Preşedintele PPE a spus că ”pentru alegerile pentru Parlamentul European, PNL are o listă impresionantă de candidaţi”, el menţionându-l pe Rareş Bogdan, liderul eurodeputaţilor PNL şi Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE.

”Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles sau îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European”, a mai declarat Weber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#alegeri 2024, #alegeri europarlamentare, #Congres PPE Bucuresti, #manfred weber, #extremisti , #alegeri 2024