Sondaj Avangarde: PSD+PC iau la europarlamentare 34%, PD-L 27%

Marti, 12 Mai 2009, ora 17:41
3693 citiri
Sondaj Avangarde: PSD+PC iau la europarlamentare 34%, PD-L 27%

Alianta PSD+PC pare ca va castiga batalia voturilor la alegerile europarlamentare in detrimentul PD-L, conform ultimului sondaj realizat de Centrul de Studii Comportamentale Avangarde, in perioada 4-10 mai 2009, care arata ca 34% dintre repondenti ar vota cu social democratii si conservatorii, in timp ce doar 27% isi ofera sufragiile democrat liberalilor.

16% ar vota cu PNL, 8% cu PRM, 7% cu UDMR, in timp ce independenta EBA ar obtine doar 5%, arata datele sondajului realizat pe un esantion de 1.100 de persoane, realizat pentru www.politico.ro.

Astfel ca 48% dintre votantii PSD + PC sunt de sex masculin si 52% de sex feminin. Si majoritatea votantilor PD-L 57% sunt de sex feminin si doar 44% sunt de sex masculin. Elena Basescu va fi votata de 29% dintre repondentii de sex masculin si de 71% dintre repondentii de sex feminin.

Traian Basescu ar obtine la prezidentiale 37%

Daca maine ar avea loc alegerile prezidentiale, 37% dintre persoanele care au raspuns la chestionar au precizat ca l-ar vota pe Traian Basescu.

In schimb Mircea Geoana ar obtine 23% dintre voturi, Crin Antonescu 16%, Gigi Becali 8%, Radu Duda 8%, Vadim Tudor 4%. 4% ar vota cu un alt candidat.

68% dintre votantii PD-L au declarat ca daca maine ar avea loc alegeri pentru presedintele Romaniei l-ar vota pe Traian Basescu, 7% pe Crin Antonescu, 4% pe Mircea Geoana, 4% pe Radu Duda, 3% pe Corneliu Vadim Tudor si 2% pe Gigi Becali.

51 % dintre votantii PNL l-ar alege pe Crin Antonescu, 16% pe Traian Basescu, 6% pe Radu Duda si 5% pe Mircea Geoana.

62% dintre votantii PSD l-ar vota maine pe Mircea Geoana ca sa fie presedintele Romaniei, 16% pe Traian Basescu, 5% pe Crin Antonescu si 4% pe Radu Duda.

Doar 42% dintre cei care il voteaza pe Basescu aleg PD-L la europarlamentare

42% dintre votantii lui Traian Basescu vor vota candidatii PD-L la europarlamentare, in timp ce 12% dintre ei vor vota candidatii PSD+PC, 6% candidatii UDMR, 6% candidatii PNL si 5% o vor vota pe EBA.

76% dintre votantii lui Mircea Geoana vor vota in favoarea PSD la europarlamentare, in timp ce 4% au raspuns ca vor vota in favoarea PD-L. Elena Basescu obtine doar 2% de la persoanele care prefera pe Mircea Geoana presedinte.

41% dintre votantii lui Crin Antonescu vor vota si candidatii PNL la europarlamentare, in timp ce 10% aleg PD-L, 9% aleg PSD, 8% aleg PRMsi 2% aleg EBA.

43% dintre votantii lui Gigi Becali vor vota pentru PRM la alegerile pentru Parlamentul European, 11% pentru PSD+PC, 6% pentru PD-L, 6% pentru PNL si 5% pentru EBA.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.100 de persoane cu varste incepand de la 18 ani, iar culegerea datelor a fost facuta prin metoda drumului aleatoriu, in 91 de localitati rurale si urbane si Municipiul Bucuresti.

Vezi mai jos sondajul Avangarde in format PDF

Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#sondaj Avangarde, #PSD PC , #alegeri europarlamentare 2009