Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 13 candidati la Primaria Ploiesti

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 07:59
13168 citiri
Alegeri locale 2016: Cine sunt cei 13 candidati la Primaria Ploiesti
Foto: Arhiva Ziare.com

La Ploiesti, 13 persoane s-au inscris in cursa pentru castigarea fotoliului de primar, patru dintre acestea fiind candidaturi ale unor independenti.

PSD l-a nominalizat drept candidat pe actualul viceprimar cu atributii de primar, Cristian Ganea, desemnat de catre conducerea centrala a partidului in urma unui sondaj de opinie, asta dupa ce initial a fost propus Daniel Savu.

PNL l-a avut candidat, pana de curand, pe senatorul Andrei Volosevici, fost primar al Ploiestiului, in mandatul trecut. Acesta s-a retras, motivand ca a facut acest gest intrucat are calitatea de suspect intr-un dosar instrumentat de DNA Ploiesti. Astfel, PNL a desemnat un nou candidat: Adrian Dobre, fost prefect al judetului Prahova.

ALDE intra in bataia electorala cu deputatul Gratiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului si de altfel fost viceprimar al Ploiestiului.

Si tot un fost viceprimar al Ploiestiului, Catalina Bozianu, si-a depus candidatura din partea PMP.

Alegeri locale 2016: 12 candidati la Constanta pentru scaunul pe care a stat Mazare 15 ani

Alegeri locale 2016: 20 de candidati se lupta pentru Primaria Capitalei

UNPR a schimbat macazul, iar in ultima zi de depunere a candidaturilor a anuntat ca liderul formatiunii politice din Prahova, Daniel Niculae, nu mai e candidat, in locul lui fiind propus Raul Petrescu, si el fost viceprimar al Ploiestiului.

Daniel Savu, proaspat demisionar din PSD, fost ofiter in Serviciul Roman de Informatii, in perioada 1992-1998, candideaza ca independent la Primaria Ploiesti.

Inca o campanie electorala cu "acoperiti": Un senator vrea sa spuna tot ce stie la comisie

Iar un alt independent este Marius Fenechiu, fost liberal, care a demisionat din acest partid la finelele anului 2015, spunand atunci ca "demisionez din toate functiile detinute intr-un partid in care mi s-au cerut 4.000 de euro pentru a putea aspira la candidatura pentru functia de primar".

PSRO il are drept candidat pe Mircea Chiritescu, PRU pe Fabio Carstea, iar PND pe deputatul Gabriela Anghel, fost membru PP-DD.

PRM are drept propunere tot un fost viceprimar, Iulian Teodorescu.

Marian Enache si Radu Popescu candideaza si ei la Primaria Ploiesti ca independenti.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...