"Nesimtitii de onoare" ai Romaniei

Marti, 24 August 2010, ora 09:07
4680 citiri
"Nesimtitii de onoare" ai Romaniei
Foto: gov.ro

Momentul zero pentru PD-L a fost decretat acum cateva zile de domnul Boc. Vorbele domniei sale l-au cam lasat rece pe europarlamentarul Cristian Preda. Acesta considera ca "momentul zero", pentru actualul Guvern, ar trebui sa fie "Maternitatea Giulesti".

In acest punct al incendiului penibil, de la "spitalul cu bebelusi", ar trebui sa fie curmata viata zbuciumata si plina de poticneli a Guvernului Emil Boc.

Este primul accident de acest fel. Un accident in care pentru prima data au murit copii aflati inca la stadiul de "nesimtitori ai vietii". Pentru ei a fost punctul zero al existentei.

Exista multe titulaturi onorifice in acesta tara. De la presedinti de onoare, pana la membri de onoare. Functiile onorifice se traduc prin neimplicarea activa in viata acelei organizatii, precum si la nivel decizional. Este un titlu prin care iti arati respectul pentru un om. Ministrii actualului cabinet se comporta de parca ar fi in posturi onorifice. Nu au vina, nu au responsabilitate. De ce demisie de onoare? Din cauza unei asistente? Ei vor sa ramana, in memoria societatii romanesti, ca "nesimtitii de onoare" ai unei tari care nu mai simte nimic pentru ei. Nici macar repulsie. Poate doar compatimire.

Ministrii Cabinetului arata de parca ar fi constipati. Se chinuie, de vreun an si ceva, sa scoata ceva din mintea lor de alesi ai poporului. Dar nu reusesc decat sa starneasca antipatii si convulsii in societate. Unde sa fie, oare, laxativul care sa-i descarce de povara guvernarii?

Incendiul de la Giulesti i-a trezit putin din lancezeala si le-a trasat necesitati si nevoi pe care nu le observasera sau pe care le-au ignorat. Detectoare de fum in toate spitalele, la fel si in scoli. Asa au grait domnul Cseke si mult prea incruntatul Funeriu. Dupa ce i-a ars casa, tanarul Cseke si-a dat seama ca nu are fantana in curte. Cere deblocarea de urgenta a mii de posturi din sectorul sanitar. Iar, pe la sfarsit de an, se va gasi o solutie pentru atingerea tintei de deficit. Concediu fara plata, evident.

Se tot vorbeste de demisii de onoare sau demiteri pe linie ierarhica. La zvonurile care-l dadeau pe ministrul Cseke demisionabil, Emil Boc a raspuns cu rugaminti de "sedere pe loc". Sa nu se duca la vreun birou de notar, ca ministru ca el nici ca mai gaseste in piata muncii.

Ministrul Cseke a zambit si a raspuns ca demisia sa a fost trecuta la categoria "probabilitati". UDMR nu are scrupule, pentru ca nu are nici identitate. Nu ideologie, nu proiecte pentru Romania. Telul lor, pe scena politica, se traduce prin "interes". Altfel, cum sa ne explicam atitudinea domnului Lakatos, legata de UDMR in coalitia de guvernare?

Dansul sustine ca "trebuie sa devina un partener credibil pentru societate, iar UDMR ar trebui sa-si impuna punctele de vedere in interiorul guvernarii". Sa nu treaca prea mult timp si sa fie adoptata legea Educatiei. Prioritara pentru tara, in aceste momente, este tocmai legea Educatiei, in viziunea maghiarilor. Si legea descentralizarii.

Deci cum poti sa demiti un ministru maghiar cand esti amenintat voalat si santajat politic, cu legea Educatiei? Ministrul Cseke a luat la picior toate spitalele si a constatat gravele deficiente din interiorul sistemului sanitar? Nici vorba. El este parasutat din alta lume, direct in mijlocul realitatii crunte a sistemului medical. La fel cum a patit si Laszlo Borbely, trimis de urgenta la Mediu. Si a avut parte de inundatii neprevazute. Prezidentiabilul Hunor a luat Cultura, asa ca sa iasa la numar ministerele pentru UDMR.

Doar nu se asteptau sa fie expusi pe la Economie, Transporturi sau Finante? Dadeau dovada de prea multa nesimtire. Nu ca acum ar fi mai scuzabili. Nesimtiti sunt, au fost si vor ramane. O formatiune de umplutura, care nu face altceva decat sa se joace de-a guvernarea. Indiferent de cine-i la butoane. Nu stiu sa iasa demn si onorabil de la o guvernare care nu aduce decat fumigene in plamanii unor bebelusi. Au trimis un ministru care, probabil, se gandeste si el la legea Educatiei ... Si la cum vor invata copiii lui geografia si istoria in limba maghiara.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Guvern maternitate Cseke, #guvern demisi Boc, #bebelusi moment zero, #nesimtiti de onoare, #UDMR nesimtiti , #ministrul Sanatatii