Ziare.com

Marea manipulare in cazul "tortionarului Lazar". Cei doi "Lazari" de la Aiud

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 09:19

   

Marea manipulare in cazul "tortionarului Lazar". Cei doi "Lazari" de la Aiud
Procurorul general Augustin Lazar a devenit tinta unui atac pe cat de grav pe atat de manipulator referitor la primii sai ani din cariera cand, este acuzat, ar fi "avut grija ca adversarii lui Ceausescu sa infunde puscaria" si ar fi fost un tortionar.

Atacul, bazat pe o combinatie de adevaruri trunchiate, minciuni si confuzii, vine chiar inainte de interviurile de la Ministerul Justitiei pentru desemnarea unui nou procuror general.

Luju.ro si Antena3 il acuza pe procurorul general Augustin Lazar ca ar fi fost un procuror comunist care, in calitate de presedinte al comisiei de liberari conditionate din penitenciarul Aiud, ar fi decis mentinerea in inchisoare fara temei a detinutului politic Iulius Filip.

Ca argument, Antena3 aduce copia unui proces verbal din 1986, prin care comisia "considera ca detinutul Filip Iluius nu poate fi liberat conditionat" vreme de un an, pentru ca "in termenul executat nu prezinta garantia unei reale reeducari".

Si, pentru a amplifica efectul, Antena3 a prezentat interviul acordat de Iulius Filip Luciei Hossu Longin pentru "Memorialul durerii", un interviu in care dl Filip prezinta torturile la care a fost supus de securistii regimului ceausist. Au fost prezentate si alte marturii ale detinutilor de la Aiud, lasandu-se impresia ca ar fi fost comise de Augustin Lazar sau, macar, sub indrumarea acestuia.

In realitate, procurorul Lazar nu a avut nimic de-a face cu aceste torturi, pentru ca factual lucurile stateau cu totul diferit.

In fiecare penitenciar era, asa cum exista si acum, o comisie de liberare conditionata, adica aceea care facea si face si acum propuneri pentru ca instanta sa decida daca acorda sau nu liberarea conditionata unui condamnat penal.

Acum comisia e condusa de un judecator, la vremea respectiva legea prevedea sa fie condusa de un procuror din procuratura pe raza careia functiona penitenciarul. Penitenciarul Aiud, unde era detinut dl Filip, era in raza procuraturii din Alba Iulia, unde dl Augustin Lazar era tanar procuror criminalist.

Cum a ajuns dl Lazar in comisie? Pe rand, procurorii din aceasta procuratura se duceau sa prezideze comisia de liberari conditionate, potrivit legii.

La fiecare sedinta, la grefa penitenciarului, comisia analiza cam 50-60 de dosare, fiind vorba despre un penitenciar cu circa 2.000 de detinuti. Ce anume analiza?

Doua lucruri tehnice: daca era indeplinita fractia de pedeapsa necesara liberarii, o chestiune strict matematica, si daca detinutul cu pricina avea "raport de pedepsire", adica comisese ceea ce agentii din penitenciar sau directia generala a penitenciarelor considerau ca reprezinta abateri. Cine avea raport de pedepsire nu indeplinea conditia prevazuta de Codul Penal de atunci de a vadi indreptarea.

Deci procurorul, in cazul de fata Augustin Lazar, nu se intalnea cu detinutii, nu lua nicio decizie finala, ci doar constata, in cadrul comisiei, indeplinirea a doua conditii cumulative sine qua non pentru liberare, indiferent ca era vorba despre detinuti politici sau de drept comun: fractia de pedeapsa si lipsa raportului de pedepsire.

Daca ele erau indeplinite, se putea face propunere de liberare, care mergea la instanta. Daca nu erau indeplinite, se facea propunere impotriva liberarii, care, teoretic, chiar potrivit procesului verbal, putea fi atacata tot in instanta unde, teoretic, se judeca pe doua niveluri, fond si recurs.

Evident ca la vremea respectiva, pentru detinutii politici, in instanta nu se putea pune problema unei sanse la un proces real.

Coleg de detentie cu Iulius Filip a fost si disidentul Radu Filipescu, care a explicat pentru Ziare.com cum stateau in realitate lucrurile:

"Nu ne intalneam cu procurorul. In comisii nici nu stiu ce se intampla. Noi habar nu aveam de comisii locale, nici nu primeam actele. Pentru detinutii politici de la Bucuresti, era un anumit procuror tot timpul, se numea Stefanescu, la Aiud nu stiam sa fie un procuror anume care sa raspunda de noi".

Radu Filipescu remarca un lucru interesant: "CI-stul (ofiterul de securitate - n.red.) de la Aiud stabilea tot ce era legat de detinutii politici, probabil impreuna cu seful de la Cercetari Penale de la Bucuresti, Vasile Gheorghe. Pe CI-st il chema Lazar, era colonel. In interviul dat pentru dna Hossu Longin, Iuliu Filip se referea la colonelul Lazar. Acela avea 50 de ani pe vremea aceea.

Aveam seful de sectie, un maior de militie Lascu, si cel care decidea la noi era Lazar CI-stul, aflat in legatura cu cei de la Bucuresti. Cei locali nu aveau putere de decizie. Pe unii ii elibera mai devreme, pe unii ii tinea la maximum, dar asta era decizia Securitatii de la Bucuresti".


Un alt fost detinut politic, Dinu Zamfirescu, declara la Antena3 ca procurorii nu calcau in penitenciar, nu aveau contact cu detinutii.

Asadar, comisia de liberare conditionata din penitenciar nu decidea nimic, ci aplica doua criterii precise, matematice, unor dosare, pentru ca intalnirea cu oamenii nu avea loc. Pentru detinutii de drept comun, majoritari, lucrurile erau simple, conform procedurii.

Pentru detinutii politici, daca Securitatea facea "raport de pedepsire", ca in cazul lui Iulius Filip, conditiile nu mai erau indeplinite. Si chiar daca ele ar fi fost indeplinite si propunerea era de liberare, Securitatea, daca asa decidea, putea dicta o alta evolutie in instanta.

De altfel, chiar in interviul din "Memorialul durerii", insusi Iuliu Filip acuza de politie politica Securitatea, Militia si Armata, nu pe procurori. Dl Filip nu a facut niciodata vreun demers impotriva procurorului Augustin Lazar, nu l-a mentionat in interviul sau, desi cunostea toate actele din dosarul de la CNSAS, inclusiv acest proces verbal al Comisiei de liberare conditionata. Iar Augustin Lazar a primit de mai mult ori de la CNSAS verdict de necolaboare cu Securitatea.

Drama dlui Filip este folosita si manipulata in conditiile in care domnia sa nu mai poate reactiona, pentru ca se afla intr-o stare de sanatate extrem de precara.

Cine manipuleaza drama dlui Filip?

Televiziunea dlui Dan Voiculescu, persoana care a primit din partea ICCJ verdict de colaborator al politiei politice, adica al Securitatii, care are invitati permanent persoane cu certificat de colaborator al Securitatii, precum Sorin Rosca Stanescu.

Iulius Filip acuza militia de politie politica, iar Antena3 foloseste "expertiza" anti-Lazar in acest caz a fostului militian ceausist Pavel Abraham.

PSD, partid care pangareste drama adevaratilor detinuti politici prin asociere cu mafiotii condamnati in Romania pentru coruptie si furt, partid care a fost fondat de un activist PCR, partid sub a carui putere politica s-au intamplat ororile din puscarii.

E o vina ca dl Lazar a fost "procuror comunist"? Atunci e o vina si a dlui Tudorel Toader, procuror la Panciu pana in 1990. Documente oficiale arata ca dl Toader era un propagandist activ al PCR, foarte apreciat pentru activitatea politica de conducerea PCR si de Securitate.

Mai prost statea procurorul comunist Toader pe partea de meserie, fiind criticat pentru achitari imputabile.

Procurorul comunist Toader, sustinut de luju.ro, Antena3 si PSD, a trimis in judecata un om care "a cumparat o vaca si un vitel si dupa cateva zile a vandut vitelul". Procurorul comunist "de bine".

Asistam la manipularea dramei reale a unui detinut politic, care in acest moment este redus la tacere de boala, deci nu mai poate spune daca este de acord cu folosirea cazului sau impotriva procurorului Augustin Lazar.

Asistam la mistificarea rolului pe care procurorul Lazar l-a avut in cazul lui Iulius Filip, care nici macar nu l-a acuzat vreodata de ceva. Si nu l-a acuzat, pentru ca stia, dupa cum arata si dl Filipescu, ca nu de procurorul de 29 de ani a depins in vreun fel soarta sa.

Chiar ne imaginam ca in tot timpul de cand dl Lazar a devenit procuror general nu s-ar fi gasit un detinut politic autentic care sa-l acuze, daca ar fi fost ceva de acuzat? Dl Filip nu mai are contact cu lumea exterioara de aproximativ un an de zile, dar pana atunci ar fi avut tot timpul sa vorbeasca despre "tortionar", cum a vorbit despre ceilalti, daca ar fi fost cazul.

Asistam la folosirea cinica a suferintei reale a tuturor detinutilor politic intr-un scop care foloseste mafiei, intr-o campanie antijustite orchestrata de televiziunea unui colaborator al Securitatii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 101336 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
85 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Filiera militisto-securista ardeleneasca

Doar procuror comunist? Toti procurorii erau comunisti. Altii erau mai mult.

 

Pesedeu care duce greu: nu-l mai cred nici saracii, doar hotii, opo-

rtunistii si limitatii culturii a3, cine nu e cu noi, e impotriva noastra, simplu si concis.
Cea mai buna recomandare gratuita si eficienta o ai in acuzatiile imprastiate de dusmanul tau mai ales cand acesta doar asta face, dusmaneste si distruge fara discernamant, caci altceva nu stie, nu poate si nici nu vrea. Sarace fapturi cu chip uman si decat un singur tel, sa fie numai ca el.. adica ca dom profesor surghiunit de lege, ca pesedsitul ordinar care toata viata a furat cinstit, ca omul ruginit in rele care nu accepta alternativa ca se poate si altfel, adica normal.
Nu mai este vba de dl Lazar, nici macar despre politica, doar despre dubla ticalosie de a fura cu elan patrihotesc si de a accepta ca furtul de la stat nu e chiar furt, e merit democraturat de hotii nesatui, de mincinosii patologici, de ratatii neimpliniti. Trist si adevarat pana la capat, iar daca finalul va fi al natiunii asta este: cand nu te opui corespunzator furiei prostiei si hotiei sfarsesti indubitabil victima, ca complice ai fost deja.

 

PZD-eul are face orice ca sa murdareasca pe oamenii curati care

aplica legea. Asha, fiindca pot si ca sa nu se mai deosebeasca nimeni din cauza jeggului putzind de criminalitate, incompetenta si obraznicie crasa pe care-l raspindesc in jurul lor cu orice ocazie.

 

"torționarul Lazăr"

Oameni buni, hoțul strigă hoțul!
Ce credeți că putea să scoată securistul felics prin slugile lui abjecte, decat să improaște cu mizerii și să strige "hoțul"!!!
Aici e buba, oameni buni, sursa infecției pornește de la varanul felics și a sa cloacA3 și se propagă prin "gazde" benevole, alde Gadea, SRS și restul lătrăilor de rit vechi sau nou.
Vine dezinsecția mediatică, bă', degeaba vă isterizați, se termină in ***and, oamenii au căpătat imunitate la minciunile voastre!

Asa sunt oamenii Sistemului! Tortionari!

"'Nu există iertare' pentru Augustin Lazăr! Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici cere DEMISIA de onoare a procurorului general
Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, afirmă că procurorul general ar trebui să-si dea demisia dacă se dovedeste că a fost parte din comisia care i-a refuzat eliberarea conditionată disidentului anticomunist Iulius Filip, pe motiv că a continuat actiunile subversive impotriva regimului Ceausescu."

@Cucucorapshan le incurci de parca esti Veorica.

Hai ca ti-am facut un compliment.

Uita-l pe securici cucu

Iși continua neabătut litania plină de deformări ale adevărului, de minciuni grosolane. Romani sta in mana voastră sa scăpați de ciurucurile astea care sunt congenital rai. Acum aveți o situație fericita cu cativa conducători contra psd, susțineți-ii căci viața va reveni la normal și pe urma veți putea alege pe alții dacă vreti.

Ciuma rosie

Asta fiind sigurl lucru la care se pricep in afara de a fura si atrada interesel enetionale si a atenta la sigurnata nationala. Vedeti aici "compentele si calitatile" guzaganilor roshii Dragnea, Dancila, Hunor, Teodorovici, Tariceanu, Nicolai, Iordache, etc.

Schimbare de nume

Propun postului de televiziune sa nu se mai numeasca A3 ci Minciuna la puterea 3

psd-ul si antena mint si fura

nici o noutate. lazar e la fel de vinovat ca kovesi si timermans si ciolos, adica deloc, dar daca infractori de drept comun ca dragnea si toader sunt la putere, mizeria e modul lor natural de exprimare. la fel si trompetele care mint pe aici, fara rusine si fara sa realizeze ca mizeria tuturor e si mizeria lor si singura lor sansa sa traiasca mai bine e sa scape de hoti. daca zice careva ca nu voteaza, dati-le doua palme

Marea manipulare ale col. Dogioiu de la ziare:

Tace cucoana, se preface ca nu a auzit cum s-a declansat povestea... se preface, ca ziare au zinut sub pres stirea de vineri si au tacut ca m@rtul in papusoi, ca nu venisera intstructiunile de ce pozitie sa ia.
Sa explic:
Vinerea trecuta lumea justitiei a publicat documentul si nu a spus ca este lazarica al nostru. Au spus ca au gasit documentul si i-u trimis adresa lui Lazarica sa spuna daca este el sau nu. Si ca il asteapta pana vineri ca sa raspunda. Ala nu a raspuns pina mai azi, cateva zile mai tarziu.
Asa ca ce manipulare duduie colonel?
Lazarica a avut nevoie da cateva zile sa treaca in revista toate potlogariile de procuror comunist sa vada daca a fact-o si pe aia publicata....(apropo de punctul 8 de la timisoara, cum ramane cu comunistii e rai, nu au voie in functii publice?)
Asa ca duduie, cine manupuleza? Ziare care a tinut stirea sub pres, desi ei zice ca raporteaza totul in 5 minute dupa ce se intimpla?

PS: RB2015, nu te ambala, nu ti-am raspuns tie, nu te-am bagat in seama. Doar ti-am folosit pozitia de pe forum.

Cred ca o fac și din răutate, au stat atația ani nepedepsiți

și acum li s-a urcat la cap. Postacii rosii de pe lista asta se comporta la fel, seva securista curge prin vinele lor.

Lui Lazar i-a fost ceruta demisia ! Daca nu vrea,

..se opune, plange, musca, da in judecata soarta, etc, poate fi demis de Iohannis! Daca nici Iohannis nu-l demite pentru ca Lazar i-a inchis multe dosare nu ramane decat sa-i rasplatim la vot!

Dat fiind cele scrise in acest articol,...

...care-i "vina" lui Lazar mai cucurunshpane?
Tipul nu avea PRACTIC nici o competenta, constata doar niste chestii scrise de cei ce AVEAU competenta!
Nici macar nu avea vreun contact vizual cu subiectul dosarului, ca sa nu mai vorbim de vreun tete-a-tete!
Cautati voi motive cu lumanarea, dar degeaba, adevarul iese ca uleiul la suprafata apei!
Sunteti pe dric cucurunshpane, si o stiti!
D-aia nu mai aveti ce pierde si continuati cu tupeul pana la sfarsit!

...

Lumea trateaza in termenii legalitatii problematica lui Lazar. Inclusiv el, ca un procuror comunist ce e! Problema la mine nu e de legalitate, ci faptul ca la 30 de ani de la Revolutie, in cea mai inalta functie a procuraturii dintr-o tara membra UE, am pus un ins care a excelat in timpul comunismului, in timpuri in care procuratura era nici mai mult, nici mai putin organ de represiune, o extensie a Securitatii. Atat am putut noi ca tara, sa punem un ins care singur a spus ca "tot timpul" a avut numai "f. bine" la evaluari, un ins care si-a inteles misiunea, a excelat in Socialism, a facut cariera acolo, intr-atat de performant a fost incat a ajuns Sef al Comisiei de Liberari din iadul de la AIUD! Astia suntem, doamnelor si domnilor! Astia suntem! Noi toleram un devotat al comunismului in functia de procuror-general al Romaniei, tinerii din ziua de azi si l-au facut erou si si l-au pus pe steaguri pe adjunctul Anei Pauker care in weekend a jignit memoria tuturor detinutilor politici din tara asta, spunand ca a fost "arestat" in biroul Anei Pauker cat a tradus niste acte! Mie mi se ridica parul pe mana cand verbalizez si cand scriu asta si mi se pune un nod in gat! Este ireal ce traim!

sa ne amintim de manipulatorul negos tudorel care,....

...in memoriul de sustinere a revocarii procurorului general Augustin Lazar a sustinut sus si tare, in scris si cu voarba mare, afirmand ca si are probe scrise ca atare cum ca procurorul Augustin Lazar l-a ajutat pe Presedintele Klaus Iohannis sa-si mentina proprietate asupra unui imobil din Sibiu.
taraboiul facut de aptsolventu' liceului de tractoristi si doftor in drept din Balti negosul tudorel s-a dovedit a fi o mare toadereasca cacialma deoarece numitul negos dascal iuniversitar tudorel NU a putut sa vina si sa arate "dovada" pe care se bazau acuzatiile la adresa lui Augustin Lazar pentru simplul motiv ca in "dovada" negoasa tudoreleasca era scris negru pe alb numele procurorului CRISTIAN Lazar si NU Augustin Lazar -cum sustinea plastografu' daskkal tumorel negosu.

 

Așa ceva ...

Cum mai luați dumneavoastră apărarea urmăriților penal și torționarilor comuniști, dacă sunt din gașca voastră, jurnalism pe paine, nu? Oricum, vinovat este turnătorul Voiculescu, nu? Ce logică aveți doamna Dogioiu ...

Mai omule! Comentariile tale sint aceleasi mizerii

coapte de luju si A3, cuiburile securistilor transformati in paznici ai democratiei de tip putinist din Romania de astazi. Stiu ca nu ai nici o rusine sau jena sa minti si sa fi prins mintind, dar absurdul acuzatiei, sustinute de turnatori la securitate, ar trebui sa te opreasca din a te face de ris.

Bataie de joc la adresa natiuii

Continuu suntem bombardati cu minciuni, fie cand mafiotii politici ni se adreseaza direct, fie prin instrumentele specializate precum Antena3, Lu Ju, Ev.zilei, Capital etc. Minciuna a devenit pentru ei metoda de lucru curenta.
Nu au nicio rusine, nu se jeneaza cu aceasta falsificare grosolana, exact cand Toader are nevoie de argumente impotriva lui Lazar. Nici sa scorneasca minciuni despre Kovesi, Iohannis, sa incearca sa bage zazanie intre ei. Nu se jeneaza nici sa-si insuseasca falsa postura de aparatori ai victimele securitatii, cand ei sunt uneltele unor securisti dovediti, iar metoda a fost denuntata si ridiculizata.
Acest bombardament cu minciuni nu este doar un razboi intre tabere, e o bataie de joc la adresa natiuii. Nu numai ca o trateaza cu un dispret cinic, dar ii face un rau imens. Nu numai pentru ca niste mafioti isi rezolva astfel obiectivele oneroase, dar romanii, deja vulnerabilizati de minciuna ce guverna comunismul, in loc sa se vindece, traiesc intr-o atmosfera intoxicata de minciua.

Va sta in GAT Procurorul general Augustin Lazar??

Se vede pe voi ca dabea trageti aier!
gorge2 bengsu mari666 sulampahar relaxatul tu-ca copil pana si Dutty (e profi in materie) nu poate sa-l inghita pe Procurorul general Augustin Lazar e prea mare si prea tare pe pozia lui!
continuati cu Magariile vostre Mincinose poate reusiti sa-l inghititi pana la urama !

cucorahane

nu dosarul de candidat in care se afla referatul de clasare intocmit de procuroril cristian lazar a ajuns pe masa lui iohanis ci dosarul de candidat la functia suprema de procuror general a lui augustin lazar. nu mai aburiti pe nimeni. tudorel este ingeras pe langa lazarel.

@All

Nu pot intelege cum de tinerii "frumosi si liberi" sustin un tortionar pe nume de Augustin Lazar ?

Nu-mi dau seama, nu inteleg, nu pot analiza situatia actuala...

Adica tu esti impotriva coruptilor dar esti in acelasi timp frate cu tortinarii...e noaptea mintii...

Chiar nu inteleg...

 

Gresit ferrentaristo Visinescu nu traiste

printre VOI!
Visinescu traiste in tine??
Ia de te mai uita o dat in oglinda :)))))))

visinescu 2

sunteti chiar voi
ba mai sunteti si mincinosi, lichelelor!

Realitateae e ca Iulius Filip n-a fost eliberat datorita avizului

..NEGATIV dat de Lazar!Judecatorul nu putea sa-l elibereze cu avizul negativ al lui Lazar!

" Augustin Lazăr apare in cazul unuia dintre cei mai cunoscuți disidenți anticomuniști și deținuți politici, Iulius Filip, care a fost condamnat in 1981 la 5 ani și 4 luni de inchisoare pentru că i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceaușescu și pentru că și-a exprimat printr-i scrisoare sprijinul față de mișcarea anticomunistă poloneză "Solidaritatea". Executarea pedepsei a inceput pe 14 decembrie 1981, data expirării fiind 13 aprilie 1987, iar in această perioadă Iulius Filip a incercat de două ori să fie eliberat condiționat, dar tot de două ori a fost refuzat, printre factorii de decizie numărandu-se și procurorul Augustin Lazăr, in calitate de șef al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate condiționată de la Penitenciarul Aiud."

 

Bea, bea, nu te lasa....

Uita ca viata de Trol este grea....

Vin rușii!

Fiecare zi care trece cu Augustin Lazar in funcția de Procuror-general al Romaniei este o insulta adusa democrației, justiției si bieților deținuți politici! #LazarDemisia

 

Acum,cand a fost facuta publica dovada

campaniei mincinoase indreptate de oamenii securistului Voiculescu,ma astept la scuze de la cei care arunca laturi pe pagina Ziare.com.
Ne.simtiti ce sunteti!!!

Cucu face slalom printre polii adevarului

Cauta sa nu atingă deloc adevarul. El știe ca dizidentul filip e dusmanul lui, dar trebuie sa-l folosească. Tactica securista 100%. El știe ca mulți oameni nu vor avea timp și răbdare sa citească articolul și vor citi numai comentarile .
Deșteaptă-te romane!

Interzis a se publica pe ziare.com by DNA

Intemnițat pentru 5 ani și 4 luni, deținutului politic i-a fost de două ori refuzată eliberarea de către comisia de la inchisoarea din Aiud, prezidată de tanărul procuror Augustin Lazăr, atunci in varstă de 29 de ani. Astăzi, la 62 de ani, Augustin Lazăr, este procurorul general al Romaniei și admiratorii săi il laudă pentru că se luptă cu "ciuma roșie". Să ne intrebăm cum ar fi fost dacă nu Augustin Lazăr, ci Tudorel Toader refuza eliberarea unui deținut politic.
In cate feluri, pe cate forumuri și de la cate tribune ar fi fost cerută demisia ministrul justiției?! Nu că Toader și-ar merita poziția de ministru al justiției, cand e limpede că, pentru el, miza sunt infractorii și nu victimele. Revenind la episodul Aiud, putem accepta, și nu e o eroare aici, că Augustin Lazăr a fost doar un mic șurub in mecanismul care i-a strivit viața lui Iulius Filip. Ce ar fi făcut un alt procuror in locul lui Lazăr, intreabă apărătorii săi? Exact același lucru. Și tocmai aici e culpa sa de neșters. S-a aliniat "banalității răului", s-a ascuns după sistem nu in cazul unui cartuș de Kent dus unui mecanic auto ca să-i repare mașina inainte de rand, ci in cazul unui om inchis pe nedrept.
Nimeni nu-l acuză pe Lazăr că a procedat ilegal cu 35 de ani in urmă. Există insă o serioasă doză de absurd să spui că Augustin Lazăr a respectat regulile neeliberării unui condamnat care, de fapt, nu trebuia să fie condamnat! Și dacă Augustin Lazăr n-a putut să facă ce a făcut Iulius Filip, să infrunte sistemul, e dreptul lui Lazăr să fie multe lucruri in noua sa viață, dar nu procuror general, căci nu ești un apărător prea convingător al independenței justiției de vreme ce nu ai apărat dreptatea unui om chinuit doar pentru că a avut o părere"
DACĂ TUDOREL TOADER, ȘI NU AUGUSTIN LAZĂR AR FI REFUZAT ELIBERAREA UNUI DEȚINUT POLITIC, PE CÂTE VOCI REINTĂRITE I-AM FI CERUT DEMISIA?

Este de mirare cum de mai poti scrie....

Cred ca ai luat din inteligenta lu' coana veorica.Stii de ce?cum la tine singurul neuron ramas este tare avariat,ne-am gindit ca numai una ca veorica te poate salva,imprumutindu-ti o parte din inteligenta ei,care este tot de un neuron putere.Este singura explicatie plauzibila,mai ales ca ai negru pe alb,dar si cu rosu subliniat ,cum incearca un securist sa manipuleze opinia publica.

...

Mentalitate de procuror comunist, care stătea cu mandatele de arestare in buzunar, in alb și completa datele imediat, dacă era cazul. Era bine cand procurorul aresta direct, fără judecător, tov. Lazăr? Unii procurori și-au schimbat gandirea. Tu nu. #Lazărdemisia

 

Minciuna e sora cu hotia

La cit se fura in Romania trebuie sa se minta pe masura.
Si la postul lui Dan Voiculescu se adevereste acest proverb.

 

Toate cele zece porunci sint o forma de furt.

Sa nu iei ce nu e al tau.....
PSD le incalca pe toate. Tot timpul.

 

a fost seful comisiei. ok

restul il spun cei care au fost detinuti politici. ca sa fii sef de parchet, asa cums spunea bunicul meu, care a raposat de curand, trebuia sa indeplinesti doua conditii esentiale. sa fii membru pcr, ceeace nu era o crima si sa fii activist de partid intr-un domeniu special dna nadine forga. cred ca aceste lucruri le stiati. a te apara intr-un astfel de caz inseamna a te acuza. documentele nu vorbele conteaza. sau nu mai este valabil acest lucru.

Una din cele două condiții esențiale despre care

vorbiți este inventată de dv.: activistul de partid iși desfășura activitatea in structurile centrale sau locale ale partidului și era plătit din bugetul PCR; procurorul Augustin Lazăr era funcționar de stat și era plătit din bugetul de stat, deci nu era activist de partid. Nu am nimic impotrivă să criticați orice persoană publică și să susțineți pe oricare alta, insă pretind să folosiți premise adevărate și să trageți concluzii corecte.

dupa trei zile de tacere

doar cu asta ai putut sa vii doamna nadina forga?
cu o diversiune de genul ca mai era un "lazar" pe-acolo si televiziunea lui voiculescu (oh yeah, cum altfel) a marsat pe aceasta idee si ca au denaturat adevarul? Poate tine la baieti, eh? Pe cine te bazezi madam? Atat de mult iti desconsideri adulatorii?
Deci augustin lazar a fost un procuror comunist, atat de devotat comunistilor incat a ajuns seful comisiei care a refuzat eliberarea conditionata a unui anticomunist aruncat in pivnita pe motive politice. dintr-o inchisoare politica.
Chestia cu "judecatorul a decis" sa i-o spui lu' mutu'. Era la fel ca pe vremea lu' kiovesi cand procurorul decidea sentinta ca altfel il lua mama naibii pe judecator. Ma mir ca n-ai spus si de avocatul apararii care era ca si inexistent pe vremurile alea si era tot de partea procurorilor.
Comunisti si tortionari cu fatza umana, vopsiti si deveniti simboluri ale luptei pentru "democratia" voastra, asta sustineti doamna dogeoiu.

 

E PREA SUFICIENT troll Relaxatov!

NTMCPT!

 

@Trollului STANahovist!!!!Pentru asta esti platit

Sa comentezi , asta comentezi!!!!

 

Pana si un boschetar stie acum adevarul

Nu orice procuror (indiferent cat de comunist ar fi fost) ajungea in acele timpuri controlate exclusiv de securitate sa ajunga in postura de a fi in stransa cardasie cu paznicii de 'hoti'. Trebuia sa confirmi mereu increderea acordata. Grea povara, mai ales ca era pe viata!

minti, la fel ca si ceilalti psdisti pe aici

atat. psd-ul tot arunca pietre in balta sa schimbe vorba, cand iei fura si mint in fiecare zi. nu va duceti dupa fenta si taxatile abuzurile. articolul e prea elaborat pentru o minciuna grosolana, uitandu-se la nuante si povesti. daca lazar se simte ofensat sau se simte amenintat in vre-un fel, ar trebui sa-i dea in judecata din moment ce acuzatia e ridicola.

Pana si un boschetar stie adevarul

Ca toata mizeria asta e o porcarie fara niciun suport real, creata din laboratoarele securistului Voicukescu. Si de data asta discutam de un securist pe bune, ca vorbim de fostul sef Crescent Cipru, firma de comert exterior a Securitatii!

Securistul striga securistii, aici am ajuns! E cea mai buna metoda sa indepartezi un procuror incomod, care nu raspunde la comenzile de "partid". Care partid e innebunit sa isi scoata condamnatii din puscarie si din dosare si e gata sa dea foc tarii pentru asta: sa modifice legile penale si ale justitiei, sa anuleze sute de decizii definitive, sa scoata condamnati inainte de termen, si, mai ales, SA ELIMINE din sistemul judiciar orice magistrat incomod.

Atacul la Lazar e doar un mic pas din razboiul dement dus de PSD/ALDE impotriva justitiei, cu VOiculescu ranjind din spate.

Au fost 3 milioane de membri pcr

Asta la o populatie de numai 20 milioane. In rusia la 200 milioane erau numai 7. Deci asta nu e un criteriu elocvent.
Daca era un procuror integrat in structurile securitatii e alta poveste dar asta se poate afla din arhive si vorbe goale la televizorul cu plasma Voiculescu. el le plasmuieste.
cel mai mare ciocoi rosu a fost Iliescu care a fost sef sectie cc cu propaganda, adica minca cu lingura si ne indemna si pe noi.
Tatal lui Roman a fos activ implicat in reprimarea revolutiei din Ungaria
Uitati-va cine a fost socrul lui Nastase
Esalonul doi al comunismului e psd care acum guita, behaia si fac ca toti dracii ca sa va mai prosteasca inca o data ca Ilescu, nastase etc.

minti ca si ceilalti care psdisti care bat campii pe aici

realitatea e ca psd-ul fura si vrea sa fie last in pace iar lazar ca si kovesi inainte ii incurca. asa ca psd-ul minte, ca mintitul si furatul e tot ce au de oferit. daca lazar ar fi avut vre-o problema ar fi aflat-o mai devreme, dar nu are. e doar inca o minciuna din sursa fara fund a psd-ului. nu e o problema, dragnea e aproape in inchisoare si dupa el pica tot. dragnea ii va fi coleg de celula si lumea va reveni la normal. noapte buna

deah bai rc-ule

pai tu de ce crezi ca se zbat dogeoaica si sleahta. stiu ca exista gogomani ca tine carora le spun ca albul este negru si invers si voi luati in gusa ca puii de porumbei. stiti voi mai bine ca v-a zis dogeoiu, yeah...

 

Si in Biblie scrie "Lazare ridica-te su du-te"!!!!

!!!!

In 1986 rolul unei comisii de liberare condiționată era să verifice

dacă sunt indeplinite cumulativ două condiții: fracția de pedeapsă și lipsa raportului de pedepsire. Pentru deținuții politici, printre care se număra și Iuliu Filip, raportul de pedepsire era stabilit de fosta Securitate. Cum ar fi putut comisia de liberare condiționată să constate că in cazul acestuia nu există raport de pedepsire? Articolul de mai sus prezintă foarte clar situația de fapt. Insă george 2, cucu, sulampahar, relax refuză să ia in considerație situația de fapt, preferand să facă jocul oficinelor de propagandă ale PSD-ALDE, neobositele Antena 3 și Luju.

 

Poate pricepi ceva!

Esti total aerian. Ca o prima observatie, eu nu pomenesc niciodata in comentariile mele de altii care posteaza pe aceeasi pagina cu mine, exceptand situatia in care as intra in dialog cu unul din ei. Apoi in comentariul meu nu am personalizat nume ca Lazar sau Filip dupa cum nu am facut analiza faptei concrete in care cei doi ar fi personaje principale. Am relatat pur si simplu o realitate tragica, tipica acelor timpuri in care indiferent de activitatea umana puterea reala apartinea in intregime securitatii. In domeniile specifice de actiune, vigilenta si asprimea (sunt elegant in exprimare) oamenilor securitatii deveneau excesive. Orice traitor cat de cat dotat mintal al acelor timpuri a intuit perfect acele realitati chiar daca nu a avut personal de-a face cu securitatea si devotatii prigonitori ce o serveau la ordin. Ce este de neinteles sau de respins logic aici? Si ce legatura au aceste realitati bine pazite de zeci de ani cu oficinele de propaganda carora niciodata eu nu le-am negat existenta? Fostele realitati raman realitati fiindu-ne total indiferent cine le dezvaluie acum selectiv sau functie de anumite conjuncturi ale momentului. Multe personaje funeste din acele timpuri au putut sa se retraga in conul de umbra rontaindu-si cuminti pensiile babane sau facandu-se ca lucreaza stand insa pe scaune mici si pe salarii grase. Sigur ca acestia vor ramane anonimi chiar daca au comisi grozavii in trecutul lor, nici o 'oficina' nu va fi interesata sa-i depisteze si sa-i popularizeze. Dupa cum sunt la fel de convins ca daca Lazar ar fi fost pe invers, cei care-i scot la vedere scheletii pititi in dulap nu ar fi fost interesati de aceste fapte. Dar asta nu inseamna ca in aceste imprejurari trebuie sa-l victimizam pe Lazar si dintr-o solidaritate oarba chiar sa ne compromitem pentru a-i salva aiurea o cariera extrem de dubioasa ce nu a avut niciodata de-a face cu profesionalismul si competenta. Ce se intampla mereu in Romania de aproape 30 de ani sunt jocurile securitatii (veche sau noua dupa unii pacalici, in fond mereu aceeasi) iar cine nu pricepe nici acum acest adevar atunci sigur ca se va lega de tot felul de maruntisuri pentru a-si motiva public (ne)intelegerea si (ne)multumirea. Depinde de care parte te situezi.

Tu esti un fost securist, bai georgica bai.

Degeaba te parfumezi cu aere democratice/liberale ca puti a fost securist/turnator de la o posta.

Georgica 2, daca despre mizeriile...

...comunismului vrei sa scrii,e foarte bine, nu trebuie uitat nici dupa 30, nici dupa 300 de ani!
Chestia este ca ACUM exista o Mafie politica POST_COMUNISTA de hoti devalizatori ai averii publice care au ajuns la putere pe baza de promisiuni mincinoase si pe baza de absenta la vot, hoti care isi vad libertatea si averile in pericol.
Iar tu intervii cu proza anticomunista binecunoscuta in loc sa vorbesti despre banditii anului 2019!
Hai, please, NTMCPT!

Filiera Manelista Pizdista Sudista in Frunte cu

Penalul Dragnea si securistul georgel !!
Va sta in GAT Procurorul general Augustin Lazar??
Se vede pe voi ca dabea trageti aier!
gorge2 bengsu mari666 sulampahar relaxatul tu-ca copil pana si Dutty (e profi in materie) nu poate sa-l inghita pe Procurorul general Augustin Lazar e prea mare si prea tare pe pozia lui!
continuati cu Magariile vostre Mincinose poate reusiti sa-l inghititi pana la urama !

io sunt de vina,ca eram militar in termen,la trupele de securi

tate si conduceam respectiva comisie de liberare !....Lazar era subordonatul meu .....:)))))))...

 

A ajuns trustul securistul Voiculescu sa dea certificate!

In cazul de mai sus, autoarea explica foarte clar ce cauta procurorul in comisia aia si ce avea de facut, sa aplice codul penal in vigoare de la data aia si atat. Orice om normal la cap vede ca e absolut imposibil sa il acuzi pe procurorul ala de 29 de ani de faptul ca a fost "tortionar"

Cred ca zilele astea Voiculescu se prapadeste de ras, despre cum poate prosti o tara intreaga prin trusturile lui si prin jegurile platite de el. Vorbim de omul care din 1982 a fost director la Crescent Commercial & Maritime Cipru, adica compania de comert prin care securitatea facea rost de bani pentru operatiunile externe, prin raporturile comerciale directe cu ICE Dunărea (in fapt Unitate Militară 0107 din structura securitatii)

Omul a fost tartorul sef la securitate pe comert exterior 8 ani de zile, asta inainte sa fie turnator la Securitate (si-a turnat cumnata, ca vrea sa fuga din tara, exista decizie definitiva CNSAS si decizie defiitiva in instanta)

Aici am ajuns. Ce am inceput noi in 1989 a fost un lucru bun, dar securistii (aia adevarati, cu grade multe si multe ticalosii la actic) si linia a doua a PCR a preluat tara.

Si acum isi bat joc de noi. Cred ca e momentul sa scapam odata si odata de fosilele astea, e momentul sa alegem daca vrem sa mergem inainte sau nu.

 

Cum asa de tinar sa obtina acea functie, in ce

scop tovarasi. Dupa 3 zile vine si nu raspunde la obiect. Ca la intrebarea de la CEDO la care a raspuns citind de pe foie. Fara sa primeasca de la comisie un aviz pozitiv cum sa beneficieze de externare. Lazarica la brutarie. Scrie mult doamna Dogioiu ca Realitatea e dusa in faliment. Dragnia ca nu a avut ideea de al trimite mai devreme pe Gusa la Belgrad ca sa negocieze cu Ghita. O sa ma rid din ce in ce mai mult. Ghinion

 

Care era "functia aia mare" obtinuta la 29 de ani?

Ce voiai sa fie un absolvent de Drept la 5-6 ani dupa terminarea studiilor, ca stagiar nu mai putea sa fie?
Ori tu te-ai obisnuit cu astia pe care ii slujesti, analfabeti functionali cu diplome cumparate la 45 de ani de la Spiru Haret?

Slugoiul de lazar

si-a pus semnatura pe mizeriile alea cu oranduirea socialista...deci OUT...Simplul fapt că a facut parte din comisia aia e suficient.A mai si semnat .Colac peste pupăză a mai si trecut sub tacere episodul asta.

 

Contra Slugile maneliste Piszdiste sudiste eleefe!

sau tu de ce esti pe aici?? numai sa iei din fata ca resturile maneliste ce sunt enumerate mai jos??
Va sta in GAT Procurorul general Augustin Lazar??

Se vede pe voi ca dabea trageti aier!
gorge2 bengsu mari666 sulampahar relaxatul tu-ca copil Porcica pana si Dutty (e profi in materie) nu poate sa-l inghita pe Procurorul general Augustin Lazar e prea mare si prea tare pe pozia lui!
continuati cu Magariile vostre Mincinose poate reusiti sa-l inghititi pana la urama !
Neam de Rromii Spurcati mai puteti fi :)))))))))))

 

E simplu

Ai dreptate borcico !
Visinescu 2 a fost operat pe inima ieri si inca traieste !
Visinescu 2 a creat mafia PSD !

Un sfat

eleefe !
Vezi sa nu te ineci de atata ura proletara !

Visinescu 2 traieste printre noi

Visinescu 2 traieste printre noi traktoristul ,sluga personala a lui klaus numitul lazar tortionarul

E clar ca ați pariat pe o martoaga..e durere

Mare pt propaganda hotului de case dar asta e fiindca defilati cu martoage...joianis,chiovesi,lazar si multi altii...

Nu trebuie sa repeti ca un papagal minciunile A3,

Le-am auzit si noi, si sint exact ce stie toata lumea, minciuni. Nu domnul Lazar a decis sa il tina pe domnul Filip in inchisoare ci Securitatea care inca traieste prin psd/alde, A3, luju.

Interesant

Mafiotii PSD folosesc principiul : mintiti, mintiti ca tot ramane ceva !
Iar masa de specimene care sustin mafia PSD este perfecta pentru a pune in practica cu succes acest principiu !

 
 

Hai sati vand un pont !

Depinde si cine te acuza de politie politica !
Cand te acuza securistul Dan Felix Voiculescu prin cateii sai de la haznalele mafiei PSD este frectie la picior de lemn !
Manipularea prinde la indivizi cu IQ-ul sub nivelul marii si este adresata mai ales sustinatorilor mafiei PSD !
Pentru cei care inca gandesc este foarte simplu ca aceasta noua manipulare face parte din atacul haitei mafiotilor PSD la adresa unui individ incomod pentru borfasi !

Porcic o de Ferrentary😂😅 vad ca l-ai luat in

Gură pe Visinescu și nu-l mai lapezi!
Trebuie să iți placă aroma lui 😜
Normal ar trebui să fi depuctată, te repeți la nesfarșite, dar probabil mai mult nu te duce capul!

Interesant

Isi mai aduce aminte cineva cine se opunea cu indarjire unei legi a lustratiei in anii 1990, lege propusa de Ticu Dumitrescu si sustinuta de Societatea Timisoara ?
Daca nu va aduceti aminte va spun eu : actualii mafioti PSD !
De ce oare ?

 

gilica tata

ti-a cazut pleta pe ochi. nu mai distingi adevarul de minciuna. confunzi marfa cu ambalajul. oi fi tu usr-ist de frunte, dar nici asa.activistul pct comunist a ajuns idolul vostru. in ce epoca triti. bine. dar tu esti prea tanar pentru asa ceva. iar cu istoria stai si mai prost. habar nu ai ce a fost gulagul sovietic pentru romani.

Interesant

Esalonul II al sistemului ticalosit – expresia cea mai des uzitata ne arata cu exactitate cine anume a profitat de pe urma puciului din 1989 ,care sunt cei aflati la o perpetuua Putere ,cum au alcatuit o structura organizatorica si politica pentru perpetuuare si mentine la Putere.
Putini sunt aceia care realizeaza premeditarea si complicitatea in functionarea acestei retele mafiote venita cu radacini si apucaturi din epoca ceausescu.s-a actionat dupa un plan prestabilit ,inca dinainte de intimplarea din 1989,astfel incit tovarasul Ion Iliescu a mentinut functionarea administrativa a statului raportata la aceeasi ideologie ,doar ca a mutat centrii de putere de la nomenclatura comunista catre cea administrativa.
Inceputul s-a produs cu inlaturarea tuturor din conducerea administrativa si economica a tarii. Odata ce au fost inlocuiti cu tot felul de escroci si lichele a inceput devalizarea constienta a structurii consolidate din economie ,a disparut notiunea de responsabilitate si gestiune si s-a permis tacit sa se fure,sa se distruga,sa se stopeze orice mijloc de dezvoltare industriala ..
S-a blocat circuitul financiar si s-au decapitalizat banci romanesti cu potential financiar..
In fapt,daca in primele rinduri ale conducerii ceausiste se aflau oameni verificati la singe ,in esalonul II ,cel ajuns la Putere existau cele mai nocive persoane cu privire la modul in care se ajungea la functii administrative,incepind de nivelul primvicepresedintelui in jos.
Nu gasim si nu au fost personalitati de rangul I al nomenclaturii PCR ,in nici o functie a statului de dupa 1989. Carieristii,lingaii,cateii-cei care faceau treburile murdare ale nomenclaturii, aceia s-au regasit la Putere, linga Ion Iliescu care a creat astfel actuala mafie PSD.
S-a avut in vedere continuitatea si confidentialitatea astfel incit omerta a fost instituita ,cu reguli cu tot.
Tovarasul Iliescu a avut grija sa mimeze pluripartidismul , infiitind PNL , odata cu inlaturarea in forta a reprezentantilor partidelor istorice.

 

 

Prea tarziu...

Articolul a aparut dupa ce dl. Augustin Lazar a recunoscut ca a prezidat comisii de eliberare la Aiud dar ca nu-si mai aduce aminte (ce convenabil)de Iulius Filip.

PS
Trebuia procedat in 1990 ca in Cehoslovacia : toti procurorii si judecatorii sa fie eliminati din sistem. Este clar ca acestia au fost alaturi de Securitate si Militie ,,bratul inarmat al partidului comunist". Toti acestia i-au facut scapati pe Draghici , Nicolschi (Grunberg), Craciun si toata sleahta de tortionari alaturi de propagandisti si comunisti ca Brucan(Bruckner),Barladeanu (Barlanski), Apostol & Co.
Tot acesti procurori si judecatori au tergiversat dosarele revolutiei si mineriadelor.

 

Ar trebui sa incluzi si toti securistii, fostii activisti pcr,

militienii, ofiteri politici si de informatii din armata, samd.

penibili

un cercetator anonim vine sa-l apere pe procurorul general. a uitat sa-si spuna gradul. si cum falsifica acte pe care le pune pe facebook. augustin lazar este in stare sa se apere daca nu a facut parte din comisii de punere in libertate. nu mai umblati cu golanii de doi bani. nu pacaliti pe nimeni. din comisi nu faceau parte ofiterii c.i., iar daca erau cu grade si prezenti, erau probabil in uniforma.

Manipulare ordinara a ciumatilor rosi...

Disperati sa scape de procurorul general,partidul ciumat minte in cel mai ordinar mod.Este vorba de doua persoane diferite Augustin Lazar si Lazar Gheorghe.Cautati pe google dragi postaci de serviciu.
Ciumatii dipserati sa scape de puscarie fac orice,mint inseala,manipuleaza...Sfarsitul este aproape pentru fosilele astea comuniste.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor