Ce nu le lipsește românilor din bagaj când pleacă în Grecia: ”Cârlige de rufe, inclusiv perna o iau cu mine”

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 12:43
6854 citiri
Ce nu le lipsește românilor din bagaj când pleacă în Grecia: ”Cârlige de rufe, inclusiv perna o iau cu mine”
Bagaje FOTO Pixabay

Pe cât de relaxante sunt concediile, pe atât de stresante pot fi bagajele, mai ales dacă familia este una numeroasă. Nu numai că trebuie să te gândești la toate lucrurile de care vei avea nevoie, dar trebuie să le și înghesui în așa fel încât să ocupe cât mai puțin spațiu.

Unde mai pui că, dacă ai uitat ceva de-a dreptul important, e posibil să te alegi cu un concediu cel puțin cu gust amar, dacă nu ruinat. Ei bine, un român care urmează să petreacă mai multe săptămâni colindând Grecia a întrebat pe grupul de Facebook Forum Grecia ce este esențial să pună în bagaj.

”În curând urmează să plecăm într-o deplasare mai lungă prin Grecia și e prima oară când plecăm pentru 3 săptămâni și ceva. Ce sfaturi aveți în ceea ce privește bagajul? Ce să nu uit? Ce să nu lipsească? Poate ați pățit la fel și ați sesizat că vă lipsea din bagaj fix...?

Să nu ziceți "banii" sau "cheful de distracție", că avem deja mult chef”, a scris bărbatul.

Peste 150 de răspunsuri au curs la postare, unele mai în glumă, altele mai în serios. În orice caz, s-a strâns o adevărată listă cu obiecte pe care românii le consideră esențiale atunci când pleacă în concediu în Grecia.

”power bank-ul și niște pastile, cremă de soare și aftersun”

”Ochelarii de soare, șapcă, încălțăminte împotriva aricilor de mare, echipament snorkeling, creme de plajă, GB mulți pentru poze si în rest, bani sa aveți și vreme bună!”

”Încărcătoarele, un triplu ștecher (câte unii sunt zgârciți cu prizele) și o foarfecă de bucătărie (mi-am rupt dinții în ambalajul unui aparat împotriva țânțarilor, făcut chiar de țânțari cred, ca să nu îl poți deschide cu ușurință)”

”Protectie pentru țânțari aș zice! Brățară, spray repelent sau ulei esențial de citronella (nu le place mirosul). Eu am pus câteva picături pe așternutul de pat și am scăpat de mușcaturi!”

”Lanternă, ac și ață”

”Cheile de rezervă de la mașină”

”Vai.

Bagajul meu de Grecia e o adevărată aventură. Tot ce ar putea sau de cele mai multe n-ar putea sa-mi folosească, e în bagaj.

Inclusiv perna mea o iau cu mine.

Medicamente, juma' de farmacie, cârlige de rufe, șervețele umede pentru orice, mai ales pentru mobilier, bureți pentru frecat baia din tavan până în podea, o geantă de dezinfectante...

Soțul meu are aceeași replică mereu: "normal, Grecia e în deșert, iți trebuie toate astea..."

”Să nu vă uitați bagajul!!!

Am o cunoștință bună (nu dau nume) care a plecat într-o vacanță și când a ajuns la cazare a observat că nu are bagajul! Pusese în portbagaj totul, pentru soț, cățel...mai puțin bagajul ei”

”În 10 ani de mers în Grecia am ajuns la concluzia că în afară de acte și medicamente, dacă sunt medicamente ce se eliberează pe bază de rețetă, orice se găsește acolo. Așa că dacă uit ceva, nu e nicio tragedie”

”Ciocan, șurubelniță, prelungitor, încărcător de rezervă, ac + ață, un ghem de sfoară, steagul României (nefolosit ostentativ), un antibiotic cu spectru larg, câteva antitermice, spirt, pansamente cu autoadeziv de 2-3 dimensiuni, dischete demachiante, bețișoare de urechi, un tocător mic + cuțitul preferat + prosopel de bucătărie, cutie de șervețele (una în mașină și una pentru cazare), repelent pentru piele, aparat + pastile țânțari, spirale antițânțari pt exterior, bobițe pt pisi, 2 pahare de plastic, asigurare de călătorie, chestii pt protejarea capului (șapcă, pălărie, bandană), aquashoes, umbrelă de plajă cu factor de protecție + scaune. Umbrela + scaunele conferă multă libertate și fac mare economie la buget”, sunt câteva dintre comentarii.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#bagaje, #vacanta grecia, #bagaje vacanta , #Grecia