Sondaj Ziare.com Cum a fost primul an din al doilea mandat al lui Traian Basescu?

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 17:33
4936 citiri
Sondaj Ziare.com Cum a fost primul an din al doilea mandat al lui Traian Basescu?

A trecut un an de cand Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale, obtinand inca un mandat la Cotroceni. 50,33% dintre romani au avut incredere in seful statului anul trecut. Dar oare au facut bine sau seful statului i-a dezamagit? Oare daca faceau alta alegere le era mai bine?

Potrivit celui mai recent sondaj, dat publicitatii in 18 noiembrie, romanii sunt dezamagiti de prestatia lui Traian Basescu in fruntea statului. Increderea in presedinte s-a prabusit dramatic, acesta fiind creditat cu doar 13 procente.

Contracandidatul sau, Mircea Geoana, nu este prezentat in aceasta cercetarea CCSB. Se afla insa alt prezidentiabil, Crin Antonescu, 41% dintre romani afirmand ca au incredere in acesta.

Opinii: N-ati meritat, domnule presedinte!

Am incercat sa aflam si care este parerea oamenilor politici din Romania, despre activitatea sefului statului din primul an din cel de-al doilea mandat de sef al statului.

Cum era de asteptat, cei din PD-L, partid care l-a sustinut pe Traian Basescu la alegeri, sunt de parere ca activitatea sefului statului din ultimul an a fost buna.

Senatorul PD-L Iulian Urban a declarat pentru Ziare.com ca este de apreciat faptul ca seful statului a ramas consecvent in ceea ce priveste sustinerea si adoptarea masurilor impotriva crizei, cu toate costurile politice care le-a implicat acest lucru.

"Avand in vedere faptul ca a ramas consecvent in ceea ce priveste sustinerea si adoptarea masurilor impotriva crizei, cu toate costurile politice care le-a implicat acest lucru atat pentru imaginea lui, cat si a Partidului Democrat Liberal, existand insa cu siguranta aprecierile care se vor culege in anii care vor urma, pentru ca pana la urma toate aceste masuri anticriza, chiar daca sunt dureroase, eu cred ca se vor simti si se vor vedea in evolutia viitoare a economiei nationale si cred ca, pana la urma, presedintele Traian Basescu va ramane aparte in istoria economica moderna a tarii prin prisma faptului ca a sustinut aceste masuri tocmai pentru a incerca o rezolvare a uneia dintre cele mai mari probleme pe care le-a avut Romania post-decembrista.

Deci prin prisma faptului ca a fost consecvent si nu a dat inapoi de la niste pareri si niste principii in noianul unei clase politice care are idei ce se schimba peste noapte, eu cred ca este de apreciat. Este de apreciat un politician care are o idee si o urmareste si care vrea sa o si vada pusa in aplicare, ca sa vada daca ea a fost buna sau rea, fata de unul ezitant, care se schimba de la o zi la alta, de la o luna la alta.

Una peste alta, eu cred ca modul in care si-a derulat primul an din cel de-al doilea mandat obtinut a fost satisfacator, bineinteles luand in calcul si faptul ca de foarte multe ori si-a facut datoria si fata de PD-L, pe care l-a ajutat in momente in care elanul din Parlamentul Romaniei a facut sa apara niste situatii care l-au pus pe el intr-o postura in care a trebuit sa isi sacrifice mare parte din imaginea personala", a declarat Urban pentru Ziare.com.

Geoana il provoaca pe Basescu: Este momentul sa ne aratam masura de barbati de stat

Totodata, senatorul democrat liberal este optimist si afirma ca cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu la presedintia tarii va fi mai bun decat primul.

"Imi aduc aminte ce a spus la Snagov si a spus: in primul mandat am condus tara pentru oameni, in al doilea mandat trebuie sa conducem tara pentru tara. Asta inseamna ca daca in primul mandat si-a permis anumite lucruri, gen majorarea salariilor profesorilor, cred ca in cel de-al doilea mandat se va concentra efectiv pe ideea de a face tot ce se poate ca la sfarsitul mandatului Romania sa aiba un stat reformat, minimalist, care sa consume cat mai putine resurse", a adaugat Urban.

In schimb, Opozitia considera ca primul an din cel de-al doilea mandat de presedinte al lui Traian Basescu este nesatisfacator.

"Pe scurt, nesatisfacatoare (n.r. prestatia sefului statului din ultimul an). Sub toate aspectele. Si pe plan intern si pe plan extern, si pe plan politic si pe plan mediatic, si pe planul comunicarii si pe planul consecventei politice", a declarat senatorul liberal Puiu Hasotti pentru Ziare.com.

Deutsche Welle: Metamorfoza vegetala a unui presedinte

Si, evident, liberalul considera ca reprezentatul PNL de la alegerile din 2009, Crin Antonescu, s-ar fi descurcat mult mai bine la presedintia Romaniei.

"Cu siguranta Crin Antonescu ar fi fost mai bun si practic oricine ar fi fost mai bun. Dar cu siguranta Crin Antonescu", a spus Hasotti.

Nici social-democratii nu sunt multumiti de activitatea sefului statului. Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat pentru Ziare.com ca a sperat ca al doilea mandat al lui Traian Basescu va fi mult mai bun decat primul. Dar, spune deputatul, s-a inselat.

"Eu am crezut, pe 6 decembrie 2009, ca nu se poate sa fie mai rau decat in primul mandat. Evident ca m-am inselat si acest prim an este cu mult mai rau decat ce a facut domnul Basescu in primul mandat. Este o conducere care ne-a dus pe marginea prapastiei", a declarat Nicolae Banicioiu.

Potrivit acestuia, oricare dintre contracandidatii sefului statului de anul trecut ar fi castigat alegerile, in prezent lucrurile erau mult mai bune.

"Cu siguranta ca oricine altcineva ar fi fost in locul domniei sale, lucrurile ar fi mers mai bine", a precizat Banicioiu pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste parerea UDMR, nu am reusit sa aflam care este aceasta. "La fel ca anul trecut, la fel ca acum doi ani, la fel de cand e presedinte", a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda pentru Ziare.com, intrebat care este parerea sa despre activitatea sefului statului din ultimul an.

El nu a vrut sa spuna daca prestatia lui Traian Basescu a fost buna sau proasta, precizand doar ca "las la aprecierea dumneavoastra".

Ziare.com va invita la vot. Cum a fost primul an din al doilea mandat al lui Traian Basescu?

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu presedinte mandat, #Traian Basescu presedinte, #Basescu un an mandat , #presedinte
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
a fost un an foarte bun si noi toti care traim afara speram sa avem pe viitor inca multi ani in "stilul" asta ; anul acesta am ras , cum nu mai ras demult ; in 2011 sa face-ti grija mare pe trotuare ca-si schimba Placinta masina si o incearca pe voi