SUA, solutia pentru Traian Basescu (Opinii)

Vineri, 17 August 2012, ora 11:07
7773 citiri
SUA, solutia pentru Traian Basescu (Opinii)
Foto: Reuters

Politica romaneasca, in ultima perioada, se pare ca a intrat pe o curba descendenta si nu se intrevede o solutie salvatoare, care sa impace pe toata lumea. Pana si actorii politici principali ai lumii sunt interesati de ceea ce se intampla in tara. De unde va veni solutia?

Ca intotdeauna, adevarul se pare ca este undeva la mijloc. Cine are curajul sa-l spuna?

Pe de o parte, USL revendica cele 7,4 milioane de voturi pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si se angajeaza ferm sa lupte pentru sustinerea votantilor in acest demers care, din fericire, corespunde si dorintelor liderilor politici ai USL.

Pe de alta parte, PDL si sustinatorii presedintelui suspendat lupta, din rasputeri, ca Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni si prevad ca dupa o reorganizare a dreptei ar avea sanse de castigare a alegerilor parlamentare din toamna.

In alta ordine de idei, presedintele suspendat este constient de faptul ca popularitatea domniei sale a scazut la cote minime, dar nu accepta sa fie demis din mai multe motive; unul dintre acestea ar fi si ca isi pierde imunitatea si ca s-ar putea sa urmeze un calvar al proceselor.

Desi, in ultimul timp, functia de presedinte a devenit o povara grea, umilitoare pentru el, Traian Basescu nu ar abandona-o asa de usor.

Presedintele interimar, pe langa faptul ca se da in stamba, in fiecare seara la ora 19.00, la toate televiziunile, obligandu-i, intr-un fel, pe romani sa suporte aceasta situatie, tuna si fulgera, de fiecare data, amenintand in stanga si in dreapta si chiar indemnand la nerespectarea legilor, apostrofandu-l inclusiv pe premierul Ponta, care, vezi Doamne, l-ar trada prin incercarea de a coabita cu Traian Basescu.

Nu se stie cine ar putea sa desluseasca ceva din balciul politicii romanesti sau ar putea intrevedea o solutie pentru linistirea apelor, dar care sa-i si multumeasca pe toti actorii scenei politice tragi-comice.

Culmea ironiei, de situatia politica interna sunt interesate state din Uniunea Europeana, dar si liderii politici principali de pe scena politica mondiala: SUA si Rusia. Sa fie de bine sau de rau acest lucru?

Vizita emisarului american Philip Gordon in Romania pune multe semne de intrebare. In aceasta idee, sunt voci care spun ca ar exista o intelegere intre Traian Basescu si Philip Gordon, adica dupa ce Curtea Constitutionala va invalida referendumul, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni, unde va petrece aproximativ o luna, pentru ca apoi sa-si anunte o demisie cu imunitate inclusa.

Potrivit acestora, presedintele ar urma sa primeasca o misiune oficiala internationala ca raportor NATO, postura din care va beneficia de imunitate internationala.

Asadar, aceasta sa fie solutia salvatoare a Romaniei de redresare a politicii romanesti pe drumul democratiei si impacarea, intr-un fel, a tuturor partilor implicate in scandalul politic?

Ar fi o idee buna, dar ramane de vazut daca va fi pusa in practica, pentru ca, nu-i asa, teoria ca teorie, dar practica ne omoara.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Basescu demisie imunitate SUA, #Basescu acord SUA imunitate , #referendum demitere
Comentarii
Poza arwen
arwen
rank 5
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Băsescu = RESPECT PT NATIUNE! Avem un presedinte! Respectatil!