Melescanu: Sunt discutii cu parlamentarii Puterii despre suspendarea lui Basescu

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 14:39
4113 citiri
Melescanu: Sunt discutii cu parlamentarii Puterii despre suspendarea lui Basescu
Foto:Evenimentul Zilei

Senatorul PNL Teodor Melescanu a declarat ca reprezentantii Opozitiei discuta cu parlamentarii Puterii pentru a vedea cine ar fi dispus sa voteze suspendarea din functie a lui Traian Basescu, dupa ce USL a anuntat ca ia in discutie o asemenea masura.

In schimb, senatorul PSD Miron Mitrea a spus ca nu stie nimic despre eventuale contacte dintre Opozitie si reprezentanti ai Puterii, pe aceasta tema.

"Stiu ca sunt niste discutii, niste consultari si in functie de ele se va sti mai clar care e situatia", a afirmat fostul ministru de Externe, pentru Ziare.com, intrebat daca se incearca alcatuirea unei majoritati pentru suspendarea presedintelui.

"In primul rand, trebuie vazut luni. Se va discuta la USL pe textele juridice, pe Constitutie, sa se elaboreze un punct de vedere. In afara de decizia politica, e si problema voturilor, a majoritatii. Ridica o problema daca nu vor vota decat deputatii si senatorii USL", a adaugat Melescanu.

El spune si ca momentul nu a fost ales de USL, ci de declaratia presedintelui Traian Basescu, cel care a spus ca, indiferent de ce decide Curtea Constitutionala in privinta deciziei de inghetare a pensiilor si salariilor bugetarilor in 2012, nu exista bani pentru marirea acestora.

"Momentul nu e ales de noi, a fost declaratia presedintelui care a determinat reactia. Pe o tema ca asta, a nu spune nimic ar fi echivalat cu o acceptare", a conchis Melescanu.

Mitrea: Nu s-a decis niciun fel de suspendare

Senatorul PSD Miron Mitrea a spus, intrebat de eventuale negocieri pe aceasta tema cu parlamentarii Puterii, "nu cunosc asa ceva" si a explicat ca inca nu e sigur ca se va continua cu procedura de suspendare.

"In primul rand nu s-a decis niciun fel de suspendare, se va discuta luni. Nu se refera la declaratia lui ca nu sunt bani, ci la declaratia lui Traian Basescu ca orice decide Curtea Constitutionala ei nu vor da bani, ceea ce este altceva. Ce se va intampla, ce se va decide ... hai sa mai asteptam doua zile si vedem", a afirmat Mitrea, pentru Ziare.com.

Intrebat daca decizia de amanare a maririlor de pensii si salarii in 2012, prin ordonanta de urgenta, poate fi comparata cu cea prin care guvernul Tariceanu a amanat cresterea salariilor profesorilor cu 50%, in 2008, Mitrea a raspuns afirmativ.

"Poate fi pus un semn de egal intre ele, dar asta nu inseamna ca a facut bine ce a facut guvernul Tariceanu, in momentul respectiv. Si el a incalcat legea. Legea nu trebuia votata in momentul respectiv, asta e o alta discutie. Nu stiu, nu vreau sa discut acum. Cert este ca legea pensiilor a fost adoptata de catre Guvernul Boc prin asumarea raspunderii si iata ca in primul an nu s-a pus in practica. E atat de simplu", a adaugat Mitrea.

USL vrea suspendare, dar n-are oameni

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, anunta ca pregatesc o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor acestuia privind neindexarea pensiilor.

Astfel, cei trei au cerut juristilor USL sa pregateasca pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a demara procedurile de suspendare a sefului statului.

Opozitia incepe discutiile pentru suspendarea lui Basescu

"Am solicitat juristilor din partidele noastre sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a USL, un raport fundamentat cu privire la aceste actiuni grave pe care le consideram ca incalcand prevederile Constitutiei Romaniei", e arata intr-un comunicat trimis de liderii USL.

Ei spun ca presedintele Traian Basescu ar fi incalcat Constitutia atunci cand a spus ca, indiferent de decizia Curtii Constitutionale privind inghetarea pensiilor si salariilor in 2012, nu exista bani pentru majorarea acestora.

Basescu: Indiferent de decizia CCR, banii de pensii si salarii nu exista

O eventuala suspendare a lui Traian Basescu ar fi greu de realizat, in conditiile in care, pentru a se ajunge la un referendum pe aceasta tema, ar fi nevoie de votul a doua treimi din reprezentantii fiecarei camere a Parlamentului.

Opozitia are, in acest moment, sub 45% din parlamentarii Romaniei.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#USL suspendare Basescu, #Melescanu suspendare Basescu, #Mitrea suspendare Basescu , #suspendare Basescu