Gigi Becali si Aurel Nechita si-au pierdut locurile de deputati (Video)

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 15:14
1290 citiri
Gigi Becali si Aurel Nechita si-au pierdut locurile de deputati (Video)
Foto: Arhiva

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri doua proiecte de hotarare de vacantare a posturilor de deputati in cazurile Aurel Nechita si George Becali.

Proiectul de hotarare in cazul Becali a fost adoptat cu 247 voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua abtineri, iar in cazul Aurel Nechita proiectul de hotarare a fost adoptat cu 242 voturi "pentru", doua "impotriva" si sase abtineri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta, cand deputatii au luat act de incetarea mandatului lui George Becali si au declarat vacant postul de deputat in circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti "este o eroare, vacantarea unui post se face prin vot".

"Este o eroare pe care o indreptam astazi (miercuri-n.red.). Vacantarea unui post se face prin vot. Constitutia spune foarte clar - Parlamentul adopta motiuni, hotarari si legi. Luam act de pierderea mandatului, de aplicarea deciziei justitiei, dar vacantarea postului care este strict legata de Guvern, care este obligat ca in baza acestei vacantari de post sa intreprinda toate cele necesare ca in 45 de zile sa faca alegeri anticipate pentru acel mandat. Vacantarea nu se poate face decat printr-un proiect de hotarare si atunci proiectul de hotarare de vacantare este obligatoriu pentru noi", a declarat miercuri Valeriu Zgonea la finalul Biroului Permanent.

In cazul Aurel Nechita, in hotararea care vizeaza vacantarea postului se precizeaza: "Articolul 1: Camera Deputatilor ia act de decizia 585 din 5 februarie 2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care a fost admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei 339 din 31 octombrie a Curtii de Apel Galati sectia contencios-administrativ si fiscal cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a actului prin care s-a constatat starea de incompatibilitate in care se afla domnul deputat Nechita Aurel".

La articolul 2, hotararea are urmatorul continut: "Camera Deputatilor ia act de incetarea de drept a calitatii de deputat Nechita Aurel si declara vacant locul de deputat in circumscriptia electorala nr. 18 Galati, colegiul uninominal nr. 9".

Guvernul este obligat ca in 45 de zile sa organizeze alegeri in colegiile lasate libere de cei doi.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#loc deputat Becali vacantat, #Nechita deputat vacantat , #condamnat
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5