Si Olteanu cere respingerea legii retrocedarilor

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 00:00
1478 citiri
Si Olteanu cere respingerea legii retrocedarilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a aratat de acord cu decizia sefului statului de a trimite legea retrocedarilor inapoi la Parlament, motivand ca "e o lege care loveste in proprietari" si precizand ca a cerut respingerea actului normativ adoptat si de o parte din liberali.

"Foarte bine ca o trimite inapoi. Sunt de acord cu decizia presedintelui. De altfel si eu am solicitat public in momentul adoptarii legii ca ea sa fie trimisa la reexaminare. Stiu ca si Guvernul prin Autoritatea de Restuire a Proprietatilor a cerut in scris acest lucru presedintelui. Nu este o lege corecta pentru ca, pe de o parte, dincolo de chestiunile tehnice pe care presedintele le-a invocat in ceea ce priveste cuantumul sumelor de despagubiri, e o lege care loveste in proprietari, care, de fapt, au fost jefuiti de proprietatile lor", a declarat vineri, la Realitatea Tv, Bogdan Olteanu.

Olteanu a mai spus ca singurul grup care nu a votat integral acest proiect de lege in Parlament este grupul liberal, alaturi de UDMR.

"Eu regret ca au fost colegi care au sustinut acest proiect de lege si am avut o discutie destul de apasata cu ei", a mai spus Olteanu, adaugand ca jumatate dintre liberali au votat pentru, jumatate impotriva si admitand ca acest lucru nu a fost prea "onorabil" pentru partidul de guvernamant.

Deputatul PNL a adaugat ca se asteapta ca parlamentarii liberali sa ii respecte propunerea si sa nu voteze legea.

"Eu sper ca grupul liberal sa respecte punctul de vedere pe care eu l-am propus si anume de a nu vota aceasta lege, care nu este o lege care sa ofere solutii fericite", a afirmat liberalul.

Presedintele Basescu a explicat vineri ca legea retrocedarilor pe care a retrimis-o la Parlament este neconstitutionala si reprezinta o noua nationalizare, fiind croita dupa interesele unei clientele politice care a dobandit case in baza legii 112.

S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
Un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat pentru a doua oară la o persoană în viaţă în Statele Unite, în timp ce aceeaşi persoană a primit o pompă cardiacă, o procedură...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#Bogdan Olteanu, #Traian Basescu, #lege, #retrocedari, #respingere, #Parlament , #stiri Bogdan Olteanu
Comentarii
P
plictisitor de mafiot tinarul fin al lui tariceanu.
rank 1