Reacția unui fost consilier prezidențial la desemnarea generalului Ciucă pentru funcția de premier: ”Unde a luptat acest grăsuț? În bazar la Bagdad”

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 16:42
14079 citiri
Reacția unui fost consilier prezidențial la desemnarea generalului Ciucă pentru funcția de premier: ”Unde a luptat acest grăsuț? În bazar la Bagdad”
Cătălin Avramescu a fost ambasador în Finlanda și Estonia FOTO Facebook / Cătălin Avramescu

Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, a reacționat ironic într-o postare pe Facebook, după anunțul privind nominalizarea de către președintele Klaus Iohannis a generalului Mihai Ciucă, pentru formarea unui nou guvern.

”Ciucă a început să fie prezentat drept un militar excepțional... pe câmpul de luptă din Irak.

Really? Unde a luptat acest grăsuț? Unde a dat ochii cu dușmanul? În bazar la Bagdad, când se ducea să cumpere ceapă? Ce operațiuni militare a condus? Delegațiile oficiale de la aeroport la hotel?

Evident, totul este o bufonerie. Ciucă este de fapt sluga măruntă, un fel de secretar personal al lui Klaus Iohannis, care deschide corespondența când stăpânul lipsește de la Cotroceni (adică mai tot timpul). Aceasta este desemnarea de prim-ministru de astăzi.” a scris profesorul Avramescu.

Cătălin Avramescu este doctor în filozofie al Universității din București. Specialist în filozofie politică și morală, a susținut cursuri la București și la Helsinki și conferințe în Ungaria, Scoția, Canada și Austria.

Începând cu 17 ianuarie 2008, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei președintelui Traian Băsescu.

La data de 15 iunie 2011 a fost numit în funcția de ambasador în Finlanda și Estonia. La data de 5 aprilie 2016 a fost rechemat din funcția de ambasador de către Președintele Iohannis.

#Catalin Avramescu, #desemnare, #Klaus Iohannis presedinte, #premier , #stiri Catalin Avramescu