Cezar Preda: Nicusor Dan, candidatul impins in lupta electorala de PSD

Vineri, 20 Mai 2016, ora 18:48
14301 citiri
Cezar Preda: Nicusor Dan, candidatul impins in lupta electorala de PSD

Purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, a declarat vineri ca Nicusor Dan este "impins in lupta de oamenii PSD", afirmand ca printre finantatorii acestuia se numara George Iacobescu, apropiat al lui Adrian Nastase, si Iulian Stanciu, fondator ASESOFT alaturi de Sebastian Ghita.

"Partidul National Liberal vine in aceasta campanie cu un candidat care are solutii, cu un candidat onest, cinstit si care doreste ca Bucurestiul sa fie un oras european.

Partidul Social Democrat vine cu trei lucruri: doi candidati, Gabriela Vranceanu Firea Pandele si Nicusor Dan, vine cu sondaje trucate, efectuate de Mirel Palada si Marius Pieleanu, si mai vine cu un program pentru Bucuresti plagiat", a declarat Cezar Preda, purtatorul de cuvant al PNL in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc vineri.

Preda a sustinut ca Nicusor Dan nu este nici pe departe atat de independent pe cat se arata.

"El este un iepuras impins in lupta de oamenii PSD. La solicitarea noastra, domnul Nicusor Dan a publicat o parte din lista finantatorilor sai, onorabili de altfel, care ce surpriza se dovedesc a fi vechi prieteni ai PSD-ului. Vorbim de domnul sir George Iacobescu, un afacerist, de altfel, onorabil care dupa vizita lui Adrian Nastase, din 2003, de la Londra a primit oferta de la Dan Ioan Popescu sa candideze ca primar general din partea PSD.

Oferta declinata, spre norocul lui Mircea Geoana. Apoi, a reaparut ca varianta a lui Adrian Nastase de premier in cazul in care ar fi iesit presdinte. Deci, domnul Iacobescu ar fi trebuit sa fie prim-ministru al Romaniei din partea PSD.

Si n-am spus-o noi, n-am inventat-o noi, ci presa, care face o analiza foarte clara a acestor legaturi intre Partidul Social Democrat si domnul investitor imobiliar. Al doilea onorabil finantator prezentat de Nicusor Dan, este Iulian Stanciu, in prezent patron al EMAG. Sper ca n-a uitat nimeni ca este fondatorul Asesoft, alaturi de Sebastian Ghita. Cred ca nu mai trebuie spus care este optiunea politica a domniei sale", a adaugat aceasta.

De altfel, in cadrul conferintei, Cezar Preda i-a adresat lui Nicusor Dan si cateva intrebari: "Daca a acceptat finantarea pre-campaniei electorale de catre un investitor imobiliar, cum isi explica conflictul de interese, ca toate actiunile domniei sale ca sef al unui ONG care s-au indreptat impotriva altor investitori imobiliari? Este un conflict de interese clar. Asta arata ca dl Nicusor Dan nu facea degeaba aceste lucruri. Iata ca a inceput sa-si primeasca rasplata, fiind finantat de investitori imobiliari si cred ca dl Nicusor Dan trebuie sa publice intreaga lista cu cei care i-au finantat intreaga pre-campanie electorala! De ce n-o publica pe toata, ce are de ascuns?".

Citeste si:
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN...
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a propus în Biroul Permanent Național o rezoluție simplă prin care să se respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare. Propunerea a...
Sursa: Ziare.com