Claudia Boghicevici: USL refuza majorarea alocatiei copiilor

11 Decembrie 2013 - Claudia Boghicevici: USL refuza majorarea alocatiei copiilor

Deputatul Claudia Boghicevici condamna respingerea in Comisia pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor a proiectului de lege al PDL care prevedea cresterea alocatiilor pentru copii.

"Majorarea sumelor acordate drept alocatii pentru copii este una dintre politicile necesare pentru a incuraja natalitatea, in conditiile in care nivelul actual este unul din cele mai scazute din Europa. Proiectul meu si al colegilor din PDL tine cont de realitatile economice si am sustinut

Casa deputatului Claudia Boghicevici a fost SPARTA de hoti

15 Octombrie 2013 - Casa deputatului Claudia Boghicevici a fost SPARTA de hoti

Casa din Micalaca a deputatului Claudia Boghicevici a fost pradata de hoti luni seara. Din primele informatii, reiese ca din imobil au fost sustrase mai multe bunuri, intre care si bijuterii.

Politia s-a deplasat la fata locului pentru a efectua cercetari si pentru a stabili cu exactitate ce bunuri au fost sustrase si care este valoarea acestora. "S-a primit o sesizare potrivit caruia intr-o locuinta din cartierul Micalaca s-a produs un furt. Chiar in acest moment colegii mei efectueaza

Deputatul Claudia Boghicevici: "Crearea de locuri de munca este o necunoscuta pentru Guvernul USL"

09 Octombrie 2013 - Deputatul Claudia Boghicevici: "Crearea de locuri de munca este o necunoscuta pentru Guvernul USL"

Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii si Protectiei Sociale in Guvernul Alternativa al PDL, a criticat propunerile Guvernului USL pentru utilizarea fondurilor europene in perioada 2014-2020.

Deputatul PDL sustine ca Acordul de Parteneriat transmis Comisiei Europene demonstreaza amatorismul USL si lipsa de viziune si solutii pentru rezolvarea celei mai grave probleme cu care se confrunta romanii: lipsa locurilor de munca.

"PDL a cerut prim-ministrului Victor Ponta si

CAMPANIE MURDARA: Sotul fostului ministru al muncii, batut de echipa USL

08 Decembrie 2012 - CAMPANIE MURDARA: Sotul fostului ministru al muncii, batut de echipa USL

Sotul fostului ministru al Muncii Claudia Boghicevici este internat la Spitalul Judetean Arad, el acuzand ca a fost batut pe strada de un barbat din echipa de campanie a USL, iar de fata ar fi fost senatorul PNL Ovidiu Marian, care neaga insa, spunand ca Boghicevici era baut si a cazut intr-un sant.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de ARD Arad, Catalin Boghicevici, sotul fostului ministru Claudia Boghicevici, a fost batut crunt de catre membri ai echipei de campanie a USL,

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: "Vom infiinta crese la locul de munca al parintilor"

21 Aprilie 2012 - Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: "Vom infiinta crese la locul de munca al parintilor"

Seful ministerului vorbeste despre ajutoare pentru pensionari si stimularea natalitatii.

Ministerul Muncii a fost in centrul a numeroase dispute in ultima perioada. De la scandalurile cu asistenti maternali, pana la cele legate de drepturile pentru pensionari sau pentru tati, la toate s-au cautat raspunsuri aici.

Ministrul Claudia Boghicevici vorbeste despre strategiile pe care le are in vedere pentru perioada urmatoare, in domenii pe care le pastoreste.

Evenimentul zilei: Aveti

Ungureanu: Ministerul Muncii este unul sensibil, trebuie suport si intelegere si de la beneficiari

10 Februarie 2012 - Ungureanu: Ministerul Muncii este unul sensibil, trebuie suport si intelegere si de la beneficiari

Ministerul Muncii este unul sensibil, cu importante probleme de rezolvat, motiv pentru care trebuie sa beneficieze de suport si intelegere inclusiv din partea celor care trebuie sa fie beneficiarii activitatii acestei institutii, a declarat, vineri, premierul Mihai Razvan Ungureanu, conform Mediafax.
"Este un minister sensibil, pentru ca se afla intr-un raport direct de comunicare cu nevoile cetateanului si trebuie inteles cat mai curand faptul

Claudia Boghicevici - invatatoarea din Arad propusa a treia oara la Ministerul Muncii

08 Februarie 2012 - Claudia Boghicevici - invatatoarea din Arad propusa a treia oara la Ministerul Muncii

Claudia Boghicevici, vehiculata pentru conducerea Ministerului Muncii, si-a inceput cariera ca invatatoare dar ocupa, incepand din 2008, functia de deputat PDL, fiind sustinuta de Gheorghe Seculici si Gheorghe Falca.

In prezent ea este deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor. Dupa ce a terminat, la 20 de ani, scoala normala "Dimitrie Tichindeal" din Arad, Boghicevici a urmat cursurile facultatii de Finante-Banci ale Universitatii "A.

Claudia Boghicevici, avizata de comisiile parlamentare in unanimitate pentru Ministerul Muncii

08 Februarie 2012 - Claudia Boghicevici, avizata de comisiile parlamentare in unanimitate pentru Ministerul Muncii

Claudia Boghicevici, candidatul pentru functia de ministru al Muncii, singura femeie propusa in Cabinetul Ungureanu, a primit, miercuri, aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare, relateaza Mediafax.
Comisiile reunite de munca si protectie sociala, egalitate de sanse, sanatate si familie au finalizat audierea candidatului pentru functia de ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, aceasta primind aviz favorabil.
La audiere au fost mai multi parlamentari

Claudia Boghicevici este in proportie de 99 la suta noul ministru al Muncii

08 Februarie 2012 - Claudia Boghicevici este in proportie de 99 la suta noul ministru al Muncii

Deputatul aradean Claudia Boghicevici (foto) este din nou in carti pentru ocuparea scaunului de ministru al Muncii.

Ea a fost nominalizata de PDL pentru aceasta functie. Numele aradencei a mai fost vehiculat ca propunere pentru aceasta functie si in cursul anului trecut dupa demisia lui Ioan Botis, dar si inainte ca acesta sa fie numit in functie.

In prezent, deputatul Claudia Boghicevici este vicepresedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor si al

Claudia Boghicevici are foarte mai mari sanse sa fie desemnata ministru al Muncii

07 Februarie 2012 - Claudia Boghicevici are foarte mai mari sanse sa fie desemnata ministru al Muncii

Deputatul aradean Claudia Boghicevici (foto) este din nou in carti pentru ocuparea scaunului de ministru al Muncii. Numele aradencei a mai fost vehiculat ca propunere pentru aceasta functie si in cursul anului trecut dupa demisia lui Ioan Botis, dar si inainte ca acesta sa fie numit in functie.

In prezent, deputatul Claudia Boghicevici este vicepresedinte al Comisiei de Munca si

Cine este Claudia Boghicevici, propunerea PDL pentru Ministerul Muncii

07 Februarie 2012 - Cine este Claudia Boghicevici, propunerea PDL pentru Ministerul Muncii

Deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici, posibila inlocuitoare a Sulfinei Barbu la Ministerul Muncii, a fost unul dintre initiatorii controversatei legi privind parteneriatul dintre stat si biserica, act normativ pe care presedintele Traian Basescu a refuzat sa-l promulge, pentru ca ar fi politizat acordarea de fonduri bugetare catre culte, potrivit Realitatea.net.
Claudia Boghicevici considera ca proiectul de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat si biserica in domeniul

Deputatul Claudia Boghicevici vine in sprijinul producatorilor de energie regenerabila

09 Iunie 2010 - Deputatul Claudia Boghicevici vine in sprijinul producatorilor de energie regenerabila

Recent, in Camera Deputatilor a fost supus spre aprobare un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Demersul legislativ a

Pensionarii aradeni se intalnesc din nou cu parlamentarii

25 Mai 2010 - Pensionarii aradeni se intalnesc din nou cu parlamentarii

Reprezentantii Ligii Judetene si Filialei Muncipale a Pensionarilor Arad se vor intalni vineri, 28 mai cu parlamentarii locali, pentru a-si spune din nou pasurile.

Cu o zi inainte, reprezentantii organizatiilor de pensionari vor participa la o

Aniversarea a 125 de ani de invatamant economic la Arad

07 Mai 2010 - Aniversarea a 125 de ani de invatamant economic la Arad

Colegiul Economic a sarbatorit ieri cel de-al 125-lea an de existenta.

La evenimentul festiv au participat o serie de personalitati, prin- tre care ii amintim pe Preasfintia Sa Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Adrian Nitu si Claudia

Gradinite la marile companii aradene? Oamenii de afaceri vor ajutor de la stat!

30 Aprilie 2010 - Gradinite la marile companii aradene? Oamenii de afaceri vor ajutor de la stat!

Un comitet de initiativa, format din repezentanti ai mai multor companii nationale sau societati comerciale mari, dar si ai autoritatilor locale doreste reinvierea vechilor gradinite ce existau pe vremuri (de mult apuse) in interiorul sau pe langa

"Sistemul rigid de invatamant practicat la nivelul tarii noastre e cazul sa fie inlocuit"

17 Aprilie 2010 - "Sistemul rigid de invatamant practicat la nivelul tarii noastre e cazul sa fie inlocuit"

Deputatul PD-L Claudia Boghicevici a purtat discutii cu directorii de scoli arondate Colegiului 2 Arad, pe care il reprezinta in Camera Deputatilor, pe tema reformei invatamantului din Romania. In urma acestora, deputatul aradean va propune

Deputatul Claudia Boghicevici a donat sute de kilograme de fructe centrelor de copii si de varstnici

16 Aprilie 2010 - Deputatul Claudia Boghicevici a donat sute de kilograme de fructe centrelor de copii si de varstnici

Deputatul PD-L al Colegiului 2 Arad, Claudia Boghicevici, a vizitat joi, alaturi de consilierii locali Traian Vlaicu si Mariana Cismasiu, dar si insotita de democrat-liberalii din echipa sa, centrele de zi pentru copii si Centrul de zi pentru

Claudia Boghicevici este preocupata de situatia copiilor autisti

05 Aprilie 2010 - Claudia Boghicevici este preocupata de situatia copiilor autisti

Claudia Boghicevici, deputat al Colegiului 2 Arad si membru al Comisiei de Munca si Protectie Sociala, doreste sa se implice pentru a-i ajuta pe copiii autisti.
Aceasta a afirmat ca va face propuneri legislative pentru copiii autisti, dar va

Deputatul Claudia Boghicevici, alaturi de copiii care sufera de autism

02 Aprilie 2010 - Deputatul Claudia Boghicevici, alaturi de copiii care sufera de autism

Deputatul aradean Claudia Boghicevici s-a aflat joi in mijlocul copiilor cu autism, carora le-a oferit un timp de joaca la Grand Center, precum si daruri de Iepuras.
"Diagnosticat la timp si cu interventie de specialitate timpurie, copilul cu

Birou pentru Boghicevici

02 Martie 2010 - Birou pentru Boghicevici

ARAD. Consilierii locali sunt chemati joi la sedinta CLM pentru a repartiza, printre altele, un spatiu cu o alta destinatie decat aceea de locuinta parlamentarului Claudia Boghicevici. Motivul repartizarii este explicat in proiect prin faptul ca la

Deputatii Claudia Boghicevici si Iustin Cionca modifica legislatia in domeniul achizitiilor publice

24 Februarie 2010 - Deputatii Claudia Boghicevici si Iustin Cionca modifica legislatia in domeniul achizitiilor publice

La initiativa deputatilor Claudia Boghicevici si Iustin Cionca, in institutiile publice aradene din domeniul social si in primariile arondate colegiului pe care deputatul pecican il reprezinta in Parlament s-au organizat dezbateri referitoare la

Claudia Boghicevici vine in sprijinul copiilor autisti

21 Februarie 2010 - Claudia Boghicevici vine in sprijinul copiilor autisti

Deputatul Claudia Boghicevici informeaza ca in Parlament s-a discutat, recent, proiectul de lege privind decontarea terapiilor comportamentale pentru copilul autist.
"Tinand seama ca la nivelul tarii exista peste 3000 de copii suferinzi de aceasta

Claudia Boghicevici sustine decontarea terapiilor comportamentale pentru copiii autisti

20 Februarie 2010 - Claudia Boghicevici sustine decontarea terapiilor comportamentale pentru copiii autisti

Deputatul Claudia Boghicevici informeaza ca in Parlament s-a discutat, recent, proiectul de lege privind decontarea terapiilor comportamentale pentru copilul autist. "Tinand seama ca la nivelul tarii exista peste 3000 de copii suferinzi de aceasta

Deputatul Boghicevici considera ca trebuie sa existe o mai mare responsabilitate in atragerea de fonduri europene

12 Februarie 2010 - Deputatul Boghicevici considera ca trebuie sa existe o mai mare responsabilitate in atragerea de fonduri europene

Deputatul aradean Claudia Boghicevici informeaza ca in cadrul Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Parlamentului a avut loc o intalnire cu reprezentantii autoritatilor de management a fondurilor structurale gestionate de Ministerul Muncii -

Claudia Boghicevici sustine atragerea de fonduri europene

11 Februarie 2010 - Claudia Boghicevici sustine atragerea de fonduri europene

Recent, in cadrul Comisiei de MunA-ca si Protectie Sociala a Parlamentu-lui a avut loc o intalnire cu reprezenA-tantii autoritatilor de management a fondurilor structurale gestionate de Ministerul Muncii - POSDRU.
In cadrul Ministerului se

Claudia Boghicevici: "Masurile care incurajau angajarea persoanelor cu handicap nu au fost satisfacatoare"

11 Februarie 2010 - Claudia Boghicevici: "Masurile care incurajau angajarea persoanelor cu handicap nu au fost satisfacatoare"

Tara noastra se confrunta cu o situatie grava in ceea ce priveste angajarea in munca a persoanelor cu handicap, considera deputatul Claudia Boghicevici. Aceasta spune ca scaderea generala a numarului locurilor de munca din ultima perioada a

Claudia Boghicevici sustine reintegrarea somerilor

05 Februarie 2010 - Claudia Boghicevici sustine reintegrarea somerilor

Claudia Boghicevici
"Formarea profesionala a adultilor se realizeaza prin centrele de formare profesionala subordonate agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, prin centrele regionale de formare profesionala a adultilor si prin alti

Noua modalitate de inregistrare a contractelor de munca - mijloc de eradicare a muncii la negru

04 Februarie 2010 - Noua modalitate de inregistrare a contractelor de munca - mijloc de eradicare a muncii la negru

Hotararea de Guvern care modifica si completeaza HG 161/2006, prin care angajatorii sunt obligati sa inregistreze in Registrul unic al salariatilor debutul activitatii acestora cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii

Guvernul va da bani in loc de trusou copiilor nou-nascuti

04 Februarie 2010 - Guvernul va da bani in loc de trusou copiilor nou-nascuti

Deputatul Claudia Boghicevici anunta ca in aceasta perioada va intra in vigoare o Ordonanta de Urgenta a Guvernului care aduce modificari

Deputatii dau mai multi bani pentru cresterea copilului

30 Ianuarie 2010 - Deputatii dau mai multi bani pentru cresterea copilului

Claudia Boghicevici
In Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor a avut loc dezbaterea unui proiect de lege prin care se urmareste modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 148/2005, privind sustinerea familiei

Modificari la legea sanatatii

28 Ianuarie 2010 - Modificari la legea sanatatii

Membrii Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor si-au indreptat atentia inspre clarificarea studiilor pe care trbuie sa le aiba un manager de spital.
Potrivit deputatului PD-L de Arad Claudia Boghicevici, membru al Comisiei de

Claudia Boghicevici: "In cativa ani si Romania are sansa sa devina un stat cu o economie stabila"

12 Ianuarie 2010 - Claudia Boghicevici: "In cativa ani si Romania are sansa sa devina un stat cu o economie stabila"

Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a intrat in vigoare la inceputul acestui an, informeaza deputatul aradean Claudia Boghicevici. Legea se aplica etapizat, in perioada 2010 - 2015, prin

Deputatul Boghicevici considera necesara inventarierea drepturilor de natura sociala

12 Ianuarie 2010 - Deputatul Boghicevici considera necesara inventarierea drepturilor de natura sociala

Ministerul Finantelor Publice, prin Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern, a realizat evaluarea sistemului de evidenta si control al drepturilor de natura sociala acordate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale

Institutiile din domeniul social pot sa isi fundamenteze corect intreaga activitate

10 Ianuarie 2010 - Institutiile din domeniul social pot sa isi fundamenteze corect intreaga activitate

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a initiat un proiect de hotarare, aprobat de Guvern, referitor la standardele de cost pentru serviciile sociale, informeaza deputatul aradean Claudia Boghicevici.
In vederea accelerarii a

Mai multi bani alocati protectiei sociale

10 Ianuarie 2010 - Mai multi bani alocati protectiei sociale

Fondul repartizat de la bugetul de stat Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in anul 2010 este de 24101,4 milioane de lei, la care se adauga fondurile externe nerambursabile in suma de 40,1 milioane lei, totalul reprezentand 4,6 din

Deputatul Claudia Boghicevici vrea sa infiinteze gradinite pe langa marile intreprinderi

10 Ianuarie 2010 - Deputatul Claudia Boghicevici vrea sa infiinteze gradinite pe langa marile intreprinderi

Claudia Boghicevici, deputat PD-L al Colegiului 2 Arad, intentioneaza sa organizeze la nivel local o dezbatere publica in urma careia sa se realizeze un proiect de lege prin

Deputatul Claudia Boghicevici prezinta prioritatile noului ministru al Muncii

24 Decembrie 2009 - Deputatul Claudia Boghicevici prezinta prioritatile noului ministru al Muncii

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici a declarat pentru NEWS-AR ca noul ministru al Muncii si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, gandeste o restructurare etapizata a sectorului social.
Aspectele pe care noul ministru le are in vedere cu prioritate pe agenda sa de lucru sunt: supunerea legislatiei muncii dialogului social, deoarece, in prezent, consiliul economico-social nu functioneaza asa cum ar fi necesar; integrarea unor percepte europene care in Romania au ramas doar in faza de

Elevi de la scolile generale din Vlaicu au fost scosi de la ore pentru a participa la o actiune a deputatului PDL Claudia Boghicevici

04 Decembrie 2009 - Elevi de la scolile generale din Vlaicu au fost scosi de la ore pentru a participa la o actiune a deputatului PDL Claudia Boghicevici

Mai multi elevi de scoala generala din clasele primare au venit ieri dimineata in fata stadionului Francisc Neumann (UTA), acolo unde au primit diferite cadouri de la un Mos Craciun adus de catre deputatul PDL din colegiul 2 al municipiului, Claudia Boghicevici. Copiii sunt elevi ai scolilor generale din cartierul Aurel Vlaicu, iar actiunea a avut loc de dimineata, in jurul orei 11. La acea ora, copiii trebuiau sa fie in mod normal la scoala. Cei prezenti in fata stadionului UTA au primit

Deputatul Claudia Boghicevici propune un amendament pentru persoanele cu dizabilitati

10 Noiembrie 2009 - Deputatul Claudia Boghicevici propune un amendament pentru persoanele cu dizabilitati

Deputatul PD-L al Colegiului 2 Arad, Claudia Boghicevici, a afirmat astazi ca are o colaborare permanenta si eficienta cu directorul Casei de Pensii Arad, Mihaela Vasil, iar aspectele legate de problemele asiguratilor constituie puncte de pornire pentru amendamente pe care parlamentarul le propune in Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor. Un subiect recent dezbatut de Claudia Boghicevici si Mihaela Vasil a fost cel referitor la Ordonanta de Urgenta nr.100/2008 si a Legii

Claudia Boghicevici sustine o initiativa care va pune capat adoptiilor mascate

19 Octombrie 2009 - Claudia Boghicevici sustine o initiativa care va pune capat adoptiilor mascate

Deputatul democrat-liberal al Colegiului 2 din Arad, Claudia Boghicevici, a anuntat ca in cadrul Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor un grup de parlamentari PD-L a facut o propunere pentru un proiect de lege care sa reglementeze cadrul legal privind respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Claudia Boghicevici, care este si membru al Comisiei de Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor, a spus ca la

Claudia Boghicevici sustine o initiativa care va pune capat adoptiilor mascate

19 Octombrie 2009 - Claudia Boghicevici sustine o initiativa care va pune capat adoptiilor mascate

Deputatul democrat-liberal al Colegiului 2 din Arad, Claudia Boghicevici, a anuntat ca in cadrul Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor un grup de parlamentari PD-L a facut o propunere pentru un proiect de lege care sa reglementeze cadrul legal privind respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Claudia Boghicevici, care este si membru al Comisiei de Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor, a spus ca la

Claudia Boghicevici afirma ca PSD si PNL nu vor eliminarea pensiilor privilegiate

09 Octombrie 2009 - Claudia Boghicevici afirma ca PSD si PNL nu vor eliminarea pensiilor privilegiate

Motiunea de cenzura initiata de PNL-PSD a incins din nou spiritele in politica romaneasca. Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici considera ca, prin introducerea motiunii, PSD si PNL au demonstrat ca sunt impotriva Parlamentului Unicameral si a eliminarii pensiilor privilegiate. 'Majoritatea parlamentara PSD-PNL calca in picioare Constitutia, regulamentul Parlamentului si regulile democratice. PSD si PNL vor sa darame Guvernul care are curajul sa ia statul din mana privilegiatilor si sa il

Un deputat aradean atrage atentia ca sistemul de pensii publice poate intra in colaps

09 Octombrie 2009 - Un deputat aradean atrage atentia ca sistemul de pensii publice poate intra in colaps

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici atrage atentia ca sistemul de pensii publice poate intra in colaps, intrucat fondul de pensii are o pondere ridicata in PIB, un deficit anual in continua crestere, un raport mare pensionar/contribuabil, o crestere frauduloasa a pensionarilor de invaliditate, discrepante intre cea mai mica si cea mai mare pensie, dar si existenta a circa 80 de legi speciale dupa care acesta functioneaza. In astfel de conditii, considera deputatul Colegiului 2 Arad, se

Deputatul Boghicevici si democrat liberalii au facut curatenie in Vlaicu, Gai si Bujac

02 Octombrie 2009 - Deputatul Boghicevici si democrat liberalii au facut curatenie in Vlaicu, Gai si Bujac

Membrii PD-L din Colegiul 2 Arad, alaturi de angajatii Cabinetului parlamentar al deputatului Claudia Boghicevici, au organizat joi dupa-amiaza o actiune de curatenie. Aceasta a inceput la gara si a continuat cu zona Vlaicu si cartierele Gai, respectiv Bujac, democrat-liberalii strangand in zeci de saci mizeria ce zacea pe strazi si spatiile verzi. 'Acest gen de actiune se doreste a fi un model de spirit civic pentru fiecare locuitor al Colegiului. Privita dintr-un alt unghi, actiunea vorbeste

Deputatul Claudia Boghicevici, alaturi de pensionarii de la Centrul din Vlaicu

30 Septembrie 2009 - Deputatul Claudia Boghicevici, alaturi de pensionarii de la Centrul din Vlaicu

Deputatul PD-L al Colegiului 2 Arad, Claudia Boghicevici, a petrecut zilele trecute mai multe ore in mijlocul pensionarilor la Centrul de zi pentru varstnici din cartierul Aurel Vlaicu. Pentru deputatul aradean, dar si pentru pensionarii care frecventeaza Centrul, timpul petrecut impreuna a insemnat deopotriva trecut, prezent si viitor. Trecutul si prezentul date de un moment emotionant: o membra a Centrului, Ana Hirschler, a aniversat 93 de ani!, iar viitorul, de dialogul despre ziua de maine

Tinerii din PD-L, sprijiniti de seniori, au facut curat in cartierul Gai (Galerie foto)

14 Septembrie 2009 - Tinerii din PD-L, sprijiniti de seniori, au facut curat in cartierul Gai (Galerie foto)

Organizatia de tineret a PD-L din Gai, incurajata si sustinuta de consilieri locali si de parlamentari, a organizat sambata o actiune de curatenie in cartier, cu scopul de a demonstra ca 'toamna nu se numara doar bobocii, nu se culeg doar roadele, ci se ... primeneste si cartierul, asa incat noul anotimp sa paseasca intr-un areal curat'. 'Actiunea a fost binevenita si demonstreaza spiritul autentic de gospodari.

Femeile din PD-L s-au intrecut in idei si trucuri culinare

14 Iulie 2009 - Femeile din PD-L s-au intrecut in idei si trucuri culinare

Organizatia de femei PD-L a Colegiului 2 Arad a organizat, zilele trecute, actiunea 'Idei si trucuri culinare'. Aceasta s-a desfasurat pe terenul de fotbal Olimpia Bujac, sub atenta indrumare a deputatului Claudia Boghicevici si a viceprimarului Geanina Pistru, presedinte al Organizatiei de Femei a PD-L Arad. Cu acest prilej, a fost premiata 'Cea mai solicitata reteta'. Printre cei care au gatit felurite dulciuri s-au numarat si invitati din Santana, care au

Campanie destinata semnalarii cazurilor de copii disparuti

28 Mai 2009 - Campanie destinata semnalarii cazurilor de copii disparuti

Deputatul PD-L de Arad, Claudia Boghicevici (foto), a anuntat lansarea campaniei de promovare a numarului unic de telefon 116000, destinat semnalarii cazurilor de copii disparuti. Aceasta linie telefonica de urgenta sociala a fost rezervata, acum doi ani, la propunerea Comisiei Europene, pentru sesizarea cazurilor de copii disparuti din intreaga Uniune Europeana. 'Linia de urgenta 116000 este o linie telefonica binevenita, care faciliteaza actiunile de cautare a copiilor disparuti si cooperarea

Pensionarii cu venituri de sub 700 de lei vor beneficia, din iulie, de medicamente compensate

28 Mai 2009 - Pensionarii cu venituri de sub 700 de lei vor beneficia, din iulie, de medicamente compensate

Daca la ora actuala pensionarii cu venituri mai mici de 600 lei isi pot achizitiona medicamente compensate in proportie de 90%, incepand cu luna iulie, Guvernul a hotarat ca aceasta compensare sa fie acordata pensionarilor cu venituri mai mici de 700 lei. 'Grija fata de toate categoriile sociale este o promisiune facuta in campania electorala. Aceasta hotarare este demonstratia trecerii de la vorbe la

Se reinfiinteaza centrele de permanenta medicala

26 Mai 2009 - Se reinfiinteaza centrele de permanenta medicala

Claudia Boghicevici, deputat PD-L al Colegiului 2 Arad, a avut o intalnire cu medicii de familie din municipiu si cu reprezentantii sindicatului medicilor de familie, in cadrul careia s-a discutat despre necesitatea infiintarii centrelor de permanenta medicala. Deputatul a anuntat ca propunerea de reinfiintare a serviciilor de permanenta medicala a fost avizata favorabil de Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor si urmeaza sa fie supusa plenului Parlamentului.

Se reinfiinteaza centrele de permanenta medicala

26 Mai 2009 - Se reinfiinteaza centrele de permanenta medicala

Claudia Boghicevici, deputat PD-L al Colegiului 2 Arad, a avut o intalnire cu medicii de familie din municipiu si cu reprezentantii sindicatului medicilor de familie, in cadrul careia s-a discutat despre necesitatea infiintarii centrelor de permanenta medicala. Deputatul a anuntat ca propunerea de reinfiintare a serviciilor de permanenta medicala a fost avizata favorabil de Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor si urmeaza sa fie supusa plenului Parlamentului.

Trecerea de la pensia anticipata la cea pentru limita de varsta se va face automat

26 Mai 2009 - Trecerea de la pensia anticipata la cea pentru limita de varsta se va face automat

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici a anuntat ca in cadrul Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor a fost propus un amendament la Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi sociale. Actualmente, trecerea din pensia anticipata sau anticipata partial in pensia pentru limita de varsta se face pe baza de cerere (foto). 'Amendamentul prevede renuntarea

Proiectul salarizarii unice a bugetarilor va fi gata pana in 30 iunie

14 Mai 2009 - Proiectul salarizarii unice a bugetarilor va fi gata pana in 30 iunie

Deputatul aradean Claudia Boghicevici a anuntat ca au fost enuntate o serie de principii ce vor sta la baza salarizarii unice a bugetarilor. Intre acestea un lucru important este acela ca se urmareste ca nimeni sa nu piarda din salariul actual in urma trecerii la salarizarea unica. Proiectul de lege intampina si dificultati, existand categorii de bugetari care ar dori sa nu cada sub incidenta noii legi. 'Majoritatea persoanelor din afara grupului de lucru (n.r. : care elaboreaza proiectul) fac

Amendamente depuse de deputatul PD-L Claudia Boghicevici

12 Mai 2009 - Amendamente depuse de deputatul PD-L Claudia Boghicevici

Deputatul PD-L Claudia Boghicevici a depus doua amendamente la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 86/2008 pentru modificarea Legii nr. 448/2006, care are ca obiect protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Dupa cum precizeaza deputatul democrat-liberal, Legea nr. 448/2006 prevede ca persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credite a caror dobanda se suporta din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul

Alocatii mai mari pentru mamele cu sarcini multiple

07 Mai 2009 - Alocatii mai mari pentru mamele cu sarcini multiple

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici a anuntat ca parlamentarii din Camera Deputatilor au constituit un grup de lucru care a luat in discutie posibilitatea alocarii unei indemnizatii suplimentare femeilor care aduc pe lume gemeni, tripleti, cvadrupleti etc, in conditiile in care, la ora actuala, indemnizatia pentru cresterea gemenilor sau a tripletilor este egala cu cea primita la nasterea unui singur copil. Propunerea legislativa a grupului are ca obiect de reglementare acordarea unei

Instituirea pensiei minime garantate a primit aviz favorabil

28 Aprilie 2009 - Instituirea pensiei minime garantate a primit aviz favorabil

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici (foto) a anuntat ca Ordonanta de Urgenta nr. 6/2009, privind instituirea pensiei minime garantate, a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor si urmeaza sa fie inaintata, in scurt timp, plenului Parlamentului. Acordarea acestui tip de pensie s-a impus ca urmare a unei situatii concrete sesizate la nivelul intregii tari: exista pensii din sistemul public al caror nivel se situeaza, inca, sub nivelul

Claudia Boghicevici: Sporurile vor reprezenta doar 30 la suta din salariul bugetarilor

13 Aprilie 2009 - Claudia Boghicevici: Sporurile vor reprezenta doar 30 la suta din salariul bugetarilor

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici a anuntat ca, in cadrul intalnirii de saptamana trecuta dintre Comisia de Munca si Protectie Sociala a Parlamentului, Guvern si Federatiile Sindicale, s-a discutat despre Legea unica a salarizarii bugetare care are ca termen de finalizare luna octombrie. 'Pot sa va spun ca prin noua lege sporurile vor reprezenta doar 30% din salariu iar noile sporuri, care vor fi introduse, vor avea caracter general si vor armoniza decalajele existente la ora actuala

Cabinetul parlamentar al deputatului Claudia Boghicevici functioneaza zilnic

07 Aprilie 2009 - Cabinetul parlamentar al deputatului Claudia Boghicevici functioneaza zilnic

Deputatul PD-L de Arad, Claudia Boghicevici a anuntat orarul de functionare a cabinetului parlamentar din Colegiul nr. 2 Arad. Acesta este situat pe Calea Aurel Vlaicu, la Bloc 8, in spatele Casieriei Companiei de Apa si functioneaza zilnic, intre orele 10 si 16. 'In cadrul acestuia, cetatenii se pot adresa cu diferite probleme, care fie vor fi directionate spre

Dezbatere publica organizata de deputatul Claudia Boghicevici

06 Aprilie 2009 - Dezbatere publica organizata de deputatul Claudia Boghicevici

Cateva zeci de persoane, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai cultelor si ai societatii civile au participat la o dezbatere publica, organizata la initiativa deputatului PD-L Claudia Boghicevici. Dupa cum a precizat deputatul aradean, dezbaterea s-a dorit a fi un un feed-back la propunerile unui grup de lucru constituit in Parlamentul Romaniei, grup din care face parte si care isi propune respectarea principiului echitatii sociale in ordonanta privind acordarea indemnizatiei pentru

Dezbatere publica pe tema indemnizatiei pentru cresterea copilului

06 Aprilie 2009 - Dezbatere publica pe tema indemnizatiei pentru cresterea copilului

Claudia Boghicevici, deputat PD-L al Colegiului 2 Arad, a initiat si organizat la sfarsitul saptamanii trecute o dezbatere publica pe mai multe teme, intre care s-au regasit alocarea diferentiata a indemnizatiei de crestere a copilului pentru familiile cu gemeni si tripleti, alocarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru persoanele fara stagiu de cotizare (tinerele care urmeaza o forma de invatamant si cele casnice). La dezbatere au participat cateva zeci de persoane, reprezentante ale

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici sare i;n ajutorul contabililor

23 Martie 2009 - Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici sare i;n ajutorul contabililor

Deputatul PD-L de Arad, Claudia Boghicevici, a anuntat ca va purta discutii la nivel de comisii parlamentare, ministri si secretari de stat pentru o initiativa legislativa de modificare a Legii Contabilitatii. Acestea survin ca urmare a intalnirii pe care deputatul Claudia Boghicevici a avut-o cu membrii Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), filiala Arad. Un aspect luat in discutie la respectiva intalnire s-a referit expres la Legea Contabilitatii.

Deputatul Claudia Boghicevici a petrecut 1 Martie in mijlocul aradenilor

02 Martie 2009 - Deputatul Claudia Boghicevici a petrecut 1 Martie in mijlocul aradenilor

Claudia Boghicevici, deputat PD-L Arad, a luat duminica pulsul politic in Colegiul 2, pe care il reprezinta in Parlamentul Romaniei. In cursul diminetii, deputatul a fost in mijlocul enoriasilor Bisericii Ortodoxe Sega II, iar spre pranz s-a aflat in zona Pietei Fortuna. Acolo, impreuna cu angajatii Cabinetului Parlamentar din Colegiul 2 si membrii PD-L din zonele

Problemele contabililor, in atentia deputatului Claudia Boghicevici

24 Februarie 2009 - Problemele contabililor, in atentia deputatului Claudia Boghicevici

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici a anuntat ca intentioneaza sa aiba in viitorul apropiat o serie de intalniri cu contabilii aradeni, in cadrul carora sa fie dezbatuta problematica specifica acestora. 'Cunosc problemele cu care se confrunta contabilii si voi incerca sa le gasesc rezolvare pe cale legislativa', a declarat deputatul aradean.La Arad a avut loc zilele trecute festivitatea de absolvire a cursurilor de expert

Claudia Boghicevici a anuntat ca reabilitarea termica vizeaza 50.000 de blocuri de locuinte

18 Februarie 2009 - Claudia Boghicevici a anuntat ca reabilitarea termica vizeaza 50.000 de blocuri de locuinte

In Bugetul de stat pe anul 2009 au fost prevazute fonduri pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte. Anuntul a fost facut de deputatul PD-L de Arad, Claudia Boghicevici, care participa zilele acestea, in plen, la dezbaterea proiectului de lege al bugetului. 'Anul acesta, proiectul de lege al bugetului de stat prevede reabilitarea termica a 22.000 de blocuri. Reabilitarea

Reducerea cheltuielilor de personal nu inseamna neaparat concedierea bugetarilor

17 Februarie 2009 - Reducerea cheltuielilor de personal nu inseamna neaparat concedierea bugetarilor

Deputatul PD-L de Arad Claudia Boghicevici subliniaza faptul ca diminuarea cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, planificata pentru acest an, nu inseamna neaparat trecerea la disponibilizari.'Sunt restrangeri legate de cheltuielile de personal. Nu neaparat politici care sa vizeze concedierea oamenilor. Nu aceasta este politica Guvernului in acest moment, de a proceda la concedieri. Politica Guvernului este de a reduce cheltuielile cu personalul, de a reduce din obezitatea birocratica,

Sedinta CJA contra-cronometru

31 Ianuarie 2009 - Sedinta CJA contra-cronometru

ARAD - Alesii judeteni au votat, in mai putin de 20 de minute, toate cele 34 de proiecte propuse de executiv. Consilierii judeteni au avut nevoie, la un calcul rapid, de doar ceva peste 30 de secunde pentru a spune "da" fiecarui proiect de hotarare propus de executiv. In fapt, sedinta ordinara a Consiliului Judetean Arad s-a consumat in mai putin de 20 de minute, desi pe ordinea de zi s-au regasit 34 de proiecte, unele cu greutate. Nici unul dintre alesi nu a dorit sa comenteze vreun proiect,

Averea parlamentarilor aradeni

10 Ianuarie 2009 - Averea parlamentarilor aradeni

Conform declaratiilor depuse, niciun parlamentar aradean nu poate fi considerat "baron local". Arad - Nici senatorii nici deputatii aradeni nu se pot lauda cu averi foarte mari, ca sa poata fi catalogati drept "baroni locali", insa toti au avere-mai mare sau mai mica- pe care au conservat-o in cladiri, terenuri, actiuni sau parti sociale, depozite bancare, autoturisme sau bijuterii. Lasand la o parte autoturismele, ponderea o detin cladirile si terenurile, considerate o investitie sigura, dupa

Dupa alegeri, potopul!

15 Decembrie 2008 - Dupa alegeri, potopul!

Nu cred ca e cineva care sa fi ramas cu impresia ca intalnirile cetatenesti organizate in aceasta toamna de primarie (au inceput in 30 octombrie) nu au avut nimic de-a face cu alegerile generale din 30 noiembrie. De fapt, nici nu s-a ascuns faptul ca sub blazonul administratiei, s-a dorit promovarea candidatilor PD-L pentru Parlament. Nu au impartit brelocuri, pixuri sau sepci, ci promisiuni de rezolvare a problemelor de cartier, mult mai eficiente decat oricare dintre obiectele enumerate mai

Cadouri pentru varstnici, de la femeile democrat-liberale

03 Octombrie 2008 - Cadouri pentru varstnici, de la femeile democrat-liberale

Ziua Internationala a Persoanelor de Varsta a III-a, a adus membrilor Asociatiei pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Cardiaci Operati din Romania - filiala Arad, un cadou din partea femeilor democrat-liberale. Receptiva la nevoile semenilor, Adriana Chirilov - prim-vicepresedinte al organizatiei municipale a femeilor PD-L Arad, a donat pentru sediul Asociatiei o mobila noua de bucatarie, dar si fructe, sucuri si prajituri. Alaturi de ea, la donatii au participat Geanina Pistru,