Cum previi constipația. Trucurile simple la care poate apela oricine

Duminica, 10 Martie 2024, ora 12:00
5240 citiri
Cum previi constipația. Trucurile simple la care poate apela oricine
constipatie FOTO: freepik.com

Aproape fiecare persoană s-a confruntat, la un moment dat în viață, cu un episod de constipație. Este un simptom supărător, care poate duce și la apariția altor probleme, cum ar fi infecțiile urinare.

Constipația, care este adesea însoțită de senzație de prea plin, grețuri, balonare, cefalee, poate fi prevenită prin adoptarea câtorva măsuri legate de obiceiurile de zi cu zi. Descoperă despre ce este vorba:

Hidratează-te corect

O hidratare insuficientă este una dintre cauzele care pot duce la apariția constipației. Ai grijă să consumi suficiente lichide, ceea ce înseamnă minimum doi litri de apă pe zi. Lichidele sunt cele care ajută la mișcările intestinale, făcând defecația mai ușoară. Dacă te confrunți adesea cu episoade de constipație, evită băuturile care deshidratează, precum alcoolul și cele care au în componența lor cofeină.

Fă mișcare

Mișcarea este un alt factor important pentru prevenirea și tratarea episoadelor de constipație. Activitatea fizica ajută la creșterea activității musculare din intestine, făcând astfel defecația mult mai ușoară. Ideal este să faci câteva exerciții ușoare după fiecare masă.

Include fructe în alimentația zilnică

Fructele au un conținut bogat de fibre, despre care se știe că ajută la îmbunătățirea digestiei. Cu cât avem o digestie mai bună, cu atât scade riscul apariției episoadelor de constipație. Poți consuma fructe precum prunele, stafidele, perele, curmalele. Încearcă să mănânci în fiecare zi și legume, care și ele ajută la o bună digestie.

Nu face abuz de laxative

Una dintre greșelile pe care o fac persoanele care se confruntă cu episoade de constipație o reprezintă laxativele luate prea des. Corpul se va obișnui cu doza de laxative, ceea ce înseamnă că defecația se va produce numai după ce luăm aceste medicamente.

Nu face exces de mâncăruri grase

Este cunoscut faptul că mâncărurile bogate în grăsimi pică greu la stomac. Ai grijă să le incluzi cât mai puțin în dieta zilnică, să nu faci abuz de alimente grase și de prăjeli. De asemenea, este bine să mesteci alimentele cât mai bine și cât mai încet și să ai un program fix de mese.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#constipatie, #tratare constipatie, #prevenire constipatie, #simptome constipatie , #sanatate