Editorial: Noapte buna, Vadim!

Autor:
Vineri, 08 August 2008, ora 10:45
2289 citiri
Editorial: Noapte buna, Vadim!

Devenea interesant de analizat, pana acum, la ce va mai recurge Corneliu Vadim Tudor pentru a incerca sa nu-si scoata partidul din parlament, dar din acest moment, cu plecarea lui Mitica Dragomir, a devenit clar ca nu mai are nici o solutie.

Decat absorbirea Partidului Romania Mare intr-alta formatiune politica, si pe urma o fuga rusinoasa, dar sanatoasa, ca sa incerce, in patru ani, sa gaseasca orientarea necesara pentru a-i amagi pe romani ca au in fata o fecioara balaie, cu bujori in obraji.

Nu statea PRM, fireste, in prestatia lui Mitica Dragomir, dar in momentul cand totul depinde o un procent, iar Liga Profesionista de Fotbal este in stare sa-l asigure, devine clar ca nu poti sacrifica nimic.

Acum, dupa ce PRM a reprezentat, in pictura politica a ultimilor 18 ani, dementa, iar agresivitatea injuriilor atinsese maximul, partidul creat de CV Tudor are zilele numarate, si societatea nu simte nici o remuscare.

Si este interesant cum s-a ajuns aici, de vreme ce in alegerile din 2000, in conditiile unor curente de fronda fantastice, candidatul PRM la presedintie a ajuns in finala, aducand intelighentia anticomunista in situatia de a-l votra pe Ion Iliescu, iar partidul s-a ales cu 30 la suta din mandatele din Legislativ.

In patru ani a reusit insa sa piarda mai mult de jumatate din electorat, pentru ca acum sa nu-i dea nimeni sanse sa obtina pragul de electoral.

Dar Vadim n-a simtit vremurile, iar ele l-au calarit pana l-au deselat. S-a hranit pana acum cativa ani cu ura impotriva maghiarilor, dar intre timp, Romania a intrat in NATO si UE, unde sunt si vecinii din Ungaria, carora nici nu le-a trecut prin cap sa ne traga Ardealul de sub cap - cine are nevoie de o minoritate de o asemenea consistenta?

Ca sa-si spele imaginea de antisemit, Vadim si-a luat consilier de imagine evreu, insa intr-un moment cand o mare parte din electoratul sau nu suferise transformarile necesare pentru a accepta ca nu trebuie sa se mai adape cu ura.

Iar cel mai aprig vehicul pentru simpatia masiva, discursul anticoruptie, s-a decredibilizat. Nu din cauza neadevarurilor - anchetele publicate de ziare in urma dezvaluirilor presedintelui PRM au confirmat mare parte din acuzatii - , ci deoarece Vadim apucase deja sa-si piarda aderenta din motivele invocate mai sus, curent transferat si asupra acestei felii a mesajului sau.

Daca aceste trei situatii sunt in relatie directa cu prestatia Tribunului, exista doua pe care nu a avut cum sa le controleze: Traian Basescu si Gigi Becali.

Doua personalitati puternice, cu prestatii asemanatoare si mesaj parca anume construit pentru a-i lua pita de la gura. Si din momentul cand romanii au obtinut alte jucarii, procentele PRM s-au topit ca prin farmec, astfel ca la euroalegeri nu a reusit sa-si trimita in deliberativul continentului nici un om.

Iar acum, Vadim s-a transformat, vorba lui George Calinescu, intr-un avocat fara clienti, iar fenomenul reprezinta primul semnal clar, dupa mine, ca societatea se face bine. Pentru ca ura sa dispara insa definitiv, si lumea sa poata sa se desprinda de ghiulele, mai trebuie sa piara ceva: UDMR.

Cristian Mihai Chis

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Corneliu Vadim Tudor, #PRM, #decadere , #PRM