Secretele corpului uman: Doar patru elemente chimice predominante se găsesc în organism VIDEO

Marti, 29 Martie 2022, ora 01:00
12724 citiri
Secretele corpului uman: Doar patru elemente chimice predominante se găsesc în organism VIDEO
Corpul uma conține doar patru elemente chimice predominante FOTO: substack

Unul dintre secretele corpului uman dezvăluit de către cercetători, este destul de puțin cunoscut de către oameni. Deși, în prezent sunt descoperite și confirmate în lume 118 elemente chimice, dintre acestea doar patru dintre ele sunt predominate în organism.

Corpul uman conține în principal numai 4 elemente chimice: oxigen, carbon, hidrogen și azot, ceea ce arată că structura organismului este surprinzător de simplă, potrivit Live Science.

”Din cele 118 elemente chimice (din tabelul periodic al lui Mendeleev -n.a.), 97% din greutatea corpului uman este compusă din doar patru elemente”, a declarat Steven Towsend, chimist la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Statele Unite.

Aceste 4 elemente predominante din corpul uman sunt: oxigenul, carbonul, hidrogenul și azotul. Dar, se pune întrebarea ce fac mai exact acestea în organism și cât la sută din el este ocupat de fiecare?

”Oxigenul ocupă primul loc, reprezentând între 65 și 67% din greutatea corpului uman. Asta pentru că corpurile noastre conțin în mare parte apă – în jur de 50-60%, cea mai mare parte a oxigenului se găsește în apă.

Furtună solară puternică: NASA anunță că va lovi Pământul cu 2 milioane de kilometri pe oră VIDEO

Oxigenul este esențial pentru producerea de energie și metabolism sau pentru derularea proceselor chimice care au loc în organism, conform unui studiu apărut în revista Nature.

Al doilea cel mai important element chimic din corpul uman este ”carbonul, care reprezintă aproximativ 18-19% din organism, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că acesta este o componentă majoră a majorității vieții de pe Pământ”, a spus Towsend.

Carbonul alcătuiește coloana vertebrală a grăsimilor, carbohidraților și proteinelor din corp, astfel încât el este o piatră majoră de construcție a organismului și a alimentelor pe care le consumăm.

Cel de-al treilea element chimic din corp este hidrogenul. Există mai mulți atomi de hidrogen în organism decât oricare alt element, dar hidrogenul reprezintă doar 9-10% din corp.

El se află în apa din corp, dar în plus el este o componentă cheie a proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Al patrulea element chimic din corpul uman este azotul, care are doar 4% din organism, el fiind cel mai abundent gaz din atmosfera Pământului. El este esențial pentru proteine și aminoacizi. Este o componentă majoră a a ADN-ului și ARN-ului.

Un alt element chimic din corpul uman, dar nu predominat, este calciul, care deține doar 1-2%. El este conținut în proporție de peste 99% în oasele și dinții oamenilor. Towsend afirmă că mai există și alte elemente în organism, dar în cantități mici, precum sodiul, care este doar 0,2% din organism. Însă, acesta este un mineral important, care ajută la echilibrarea fluidelor din corp.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#corpul uman, #elemente chimice, #Oxigen, #hidrogen, #carbon, #azot, #tabel periodic mendeleev, #substante chimice , #descoperire
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Daca inlocuiti apa cu vinul, nu riscati sa ruginiti prematur :))))