Alianta D.A. va fi resuscitata doar de dragul electoratului?

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 22:54
2593 citiri
Alianta D.A. va fi resuscitata doar de dragul electoratului?

Alianta D.A. va ramane moarta atata timp cat PD-L se va complace in rolul de partid prezidential condus de Traian Basescu, a tinut sa clarifice, luni, vicepresedintele PNL Crin Antonescu.

"Niciodata nu voi da intr-un for liberal votul penru o alianta cu PD-L atata timp cat este condus de Traian Basescu. Declaratiile mele sunt caustice fata de PD-L, asta pana nu va mai fi condus de Traian Basescu", a explicat vicepresedintele PNL, cu toate ca duminica parea ca vrea sa cada la pace cu partidul prezidential.

Totodata, Crin Antonescu l-a asigurat pe premierul nominalizat de PD-L Theodor Stolojan, luni, la Realitatea Tv, ca nu este in pericol sa lucreze nici cu presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, si nici cu premierul Calin Popescu Tariceanu, asa cum a declarat, pentru ca nu are sanse sa fie numit premier.

"Stolojan nu este in pericol sa lucreze cu nimeni din PNL, nici cu Olteanu, nici cu Tariceanu", a explicat Antonescu.

In plus, liberalul mai spune ca nu vrea resuscitarea Aliantei D.A. si nici nu vrea sa puna conditii, asa cum l-a acuzat liderul Emil Boc, pentru ca nici presedintele PD-L si nici ceilalti pedelisti nu ar fi in stare sa le indeplineasca.

"Domnul Boc vorbeste greu, vorbeste putin. M-a anuntat de la Cluj ca nu e cazul sa pun conditii. Nu pun conditii pentru ca stiu ca Boc si PD-L n-ar fi in stare sa le indeplineasca", a adaugat Crin Antonescu.

In opinia sa, ce a fost odata intre PNL si PD e de domeniul trecutului: "Cresterea si descresterea Aliantei D.A. nu mai este de interes".

Nu mai departe de duminica, Crin Antonescu nu doar ca si-a exprimat regretul fata de destramarea Aliantei D.A., ba mai mult, s-a intors la 180 de grade si a declarat chiar ca, personal, si-ar dori un parteneriat cu PD-L dupa alegeri. Dar asta se intampla duminica.

"Ce spun eu nu poate fi asumat ca pozitie a PNL", a subliniat Antonescu, luni, referindu-se la declaratiile de duminica, dar si la scenariul refacerii Aliantei D.A., care a luat din nou amploare in contextul alegerilor parlamentare.

Declaratiile vicepresedintelui PNL vin in contextul in care presedintele Basescu si premierul Tariceanu, lasand la o parte neintelegerile, s-au lasat reuniti, luni, de bugetarii care au lefuri mai mari.

Din acest tablou politic cu miros de deja vu nu trebuie exclusa nici declaratia recenta a lui Stolojan, care a recunoscut ca refacerea Aliantei D.A. este pentru el o prioritate dupa alegeri.

Cu toate ca politicul, cel putin in Romania, este rareori rasfrangerea dorintelor electoratului, un sondaj arata ca 92% din alegatorii liberal-democrati sunt pentru o alianta PD-L-PNL, in timp ce doar 50% dintre liberali au ramas cu nostalgia Aliantei D.A.

Nu este de neglijat nici un sondaj al INSOMAR, potrivit caruia colaborarea dintre PD-L si PNL este dorita de 34% dintre alegatori, un scor net superior oricarei alte combinatii.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Crin Antonescu, #alianta DA, #PDL, #PNL, #Traian Basescu, #Calin Popescu Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu