Antonescu ii raspunde lui Tariceanu: E slab de minte, a fost miluit cu functie de PSD

Luni, 10 Martie 2014, ora 20:06
4465 citiri
Antonescu ii raspunde lui Tariceanu: E slab de minte, a fost miluit cu functie de PSD

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a criticat, luni seara, plecarea lui Calin Popescu Tariceanu din partid si numirea acestuia la sefia Senatului.

De asemenea, liderul liberal a raspuns atacului lansat de Tariceanu, dupa ce proaspatul sef al Senatului a spus ca Antonescu "nu a avut niciun fel de jena, nu i s-a facut rau cand l-a promovat PSD". In acest context, Crin Antonescu a apreciat ca Tariceanu "e slab de minte" si "a fost miluit cu functii de PSD".

Totodata, intrebat daca este posibila initierea unei motiuni de cenzura de catre liberali, presedintele PNL nu a exclus aceasta posibilitate, dar a spus ca "asta o sa discutam maine dimineata la grupurile parlamentare".

Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului

Mai mult, Crin Antonescu a comentat si justificarea adusa de Victor Ponta in ceea ce priveste propunerea lui Tariceanu la sefia Senatui, aceea ca functia respectiva revenea liberalilor, spunand ca fostul premier "nu mai are nimic in comun cu PNL".

"Nimic de comentat din punctul nostru de vedere. Ceea ce era important si cred ca s-a dovedit: seriozitatea si coeziunea liberalilor, faptul ca domnul Tariceanu, in noua sa postura, nu are nimic in comun cu PNL, deci e un candidat si un presedinte al Senatului al Partidului Social Democrat.

Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

Noi avem 49 de senatori, doi nu erau in sala, am avut 47 de voturi, din 47 de voturi, 45 s-au dus catre candidatul pe care noi l-am propus, senatorul Obreja, doua voturi au fost anulate. Tariceanu a luat exact voturile majoritatii actuale din Senat, PSD si asociatii. (...)

Nu cred ca domnul Ponta are calificarea si dreptul de a stabili acum cine ii reprezinta pe liberali acum in Senat, dar multa sanatate ambilor. Eu cred ca PNL a dovedit acum ca este si serios si ca nu sta cu mana intinsa la PSD ca sa isi ia certificat ca-i liberal sau nu", a spus Crin Antonescu.

Opozitia critica numirea lui Tariceanu la Senat - liberalii se declara "dezamagiti"

Iliesiu si Tariceanu, doi cetateni mai slabi de minte

De asemenea, liderul liberalilor a spus ca Tariceanu este "o amintire rusinoasa a Partidului National Liberal" si a amintit ca formatiunea a mai avut presedinti care au plecat, cum ar fi Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, dar a adaugat ca "parca niciunul nu a mai fost asa jenant" ca sa ajunga "miluiti la PSD".

Intrebat daca Tariceanu mai are sanse sa traga dupa dansul liberali, Crin Antonescu a spus ca fostul sau coleg de partid a fost pus presedinte al Senatului, "dar n-a adus nimic", asa cum "a fost pus". De asemenea, Antonescu a raspuns si atacului lansat luni, dupa ce a castigat sefia Senatului, de Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu este propunerea PSD pentru presedintia Senatului (Video)

"O sa ma intrebati pana in anul 2200? Uite ca nu-mi pleaca (colegii - n.red.). Nu am ce sa spun, doi cetateni mai slabi de minte, mai slabi de inger, mai slabi de Constitutie, au fugit la PSD, domnul Iliesiu si Tariceanu, ca unul a fost miluit cu functia de presedinte al Senatului nu mai e treaba mea", a adaugat Crin Antonescu, spunand ca el "nu a fost niciodata la mana PSD".

Pe final, Crin Antonescu a spus ca "le ureaza multa sanatate", la fel cum le ureaza tuturor romanilor.

Tariceanu, atac la Antonescu: Nu a avut niciun fel de jena, nu i s-a facut rau cand l-a promovat PSD

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni, presedinte al Senatului. Acesta a fost votat de 93 de senatori, in timp ce 60 de senatori au acordat voturi impotriva sa. Din numarul total al senatorilor, 171, si-au exprimat voturile 157. Voturile valabil exprimate au fost 153, 4 voturi fiind declarate nule.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...