Antonescu si Ponta s-au pus de acord: Guvernul din Umbra va avea premier comun

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 19:44
2020 citiri
Antonescu si Ponta s-au pus de acord: Guvernul din Umbra va avea premier comun

Liderii Opozitiei s-au pus luni de acord asupra faptului ca Guvernul din Umbra sa aiba un premier comun, insa nu s-a ajuns si la nume, identitatea acestuia fiind stabilita si dezvaluita dupa adoptarea motiunii de cenzura.

Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa, de presedintele PC, Daniel Constantin, acesta precizand ca nu se poate spune la acest moment daca va fi un tehnocrat sau membru al vreunui partid.

"Am discutat ca, daca aceasta motiune de cenzura va trece, cele trei partide vor avea un candidat la functia de prim ministru comun cu care vom merge a doua zi la Cotroceni. Exista un acord in acest sens", a spus Daniel Constantin.

La randul sau, presedintele PSD Victor Ponta a spus ca decizia liderilor Opozitiei a fost asumarea unei propuneri comune.

Intrebat daca el isi doreste sa devina premier al acestui Guvern de criza, Ponta a spus ca nu este decizia sa, ci a PSD, nefiind vorba despre ce-si doreste un lider sau altul.

"Sunt abolsut convins ca in seara de dupa ce motiunea de cenzura va fi adoptata vom gasi impreuna solutia cea mai buna, nu pentru PSD, nu pentru PNL, ci pentru Romania", a precizat social-democratul.

Motiunea de cenzura, pe repede inainte

Liberalii au cerut luni PSD urgentarea finalizarii, in cursul acestei saptamani, a textului motiunii de cenzura la adresa actualului Cabinet Boc si depunerea imediata la Parlament.

"Nu mai putem astepta cu depunerea unei motiuni de cenzura. Astazi avem consultari cu grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat si vom expune conducerii PSD pozitia noastra potrivit careia ar trebui ca rapid in aceasta saptamana sa elaboram textul unei motiuni de cenzura, care sa fie cat mai rapid depusa (...)", a declarat vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului.

Vosganian a adaugat ca PNL si PSD trebuie sa clarifice masurile urgente ce trebuie luate de un guvern anticriza, din care "nu trebuie sa lipseasca readucerea salariilor la nivelul de la 1 iulie 2010, reconsiderarea nivelului Taxei pe Valoare Adaugata si, fireste, mentinerea cotei unice".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antonescu Ponta guvern umbra, #premier comun PNL PSD, #PSD PC PNL motiune, #motiune cenzura Guvern Boc Opozitie , #PNL