Ce spune Crin Antonescu despre zvonurile ca PNL nu l-ar pune pe loc eligibil pe lista la europarlamentare

Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 16:36
7380 citiri
Ce spune Crin Antonescu despre zvonurile ca PNL nu l-ar pune pe loc eligibil pe lista la europarlamentare
Foto: Tiberiu Crisan/Mediafax/Hepta.ro

Crin Antonescu nu stie cine ar putea sa aiba temeri in PNL cu privire la candidura sa pentru alegerile europarlamentare, dar asteapta o decizie publica in cadrul partidului.

Intrebat daca in interiorul PNL exista temeri sau retineri in legatura cu candidatura sa, Crin Antonescu a raspuns: "Nu stiu daca exista retineri sau nu. Asta vom vedea in momentul in care se vor discuta si se vor decide candidaturile, dar temeri chiar nu imi imaginez ca cineva ar putea sa aiba. Nu vad care ar fi motivul pentru care cineva sa se teama de candidatura mea in interiorul partidului".

De asemenea, Antonescu a precizat ca incearca pe cat posibil sa nu comenteze zvonuri, in contextul in care a fost chestionat daca a purtat discutii cu presedintele PNL Ludovic Orban sau cu alti liberali despre posibilitatea de a nu mai fi pe un loc eligibil.

"Eu incerc pe cat posibil sa comentez fapte sau macar declaratii semnate. Zvonuri, surse eu nu am de ce sa le comentez. Eu am discutat sigur si cu presedintele partidului si cu alti colegi, am prezentat un dosar de candidatura care cuprinde tot ceea ce trebuie sa cuprinda, un program de candidatura, cu pozitia pe diferitele mari teme europene, cu toate elementele pe care le cere statutul si o asemenea campanie in mod normal.

Evaluarea, decizia se va face asa cum s-a si anuntat de altfel in reuniuni ale forului partidului care sunt indrituite sa decida. Ca atare, in ce priveste zvonurile nu am nimic de comentat", a explicat fostul presedinte al PNL.

Totodata, intrebat ce va face daca nu se va regasi pe locurile eligibile la europarlamentare, daca va lua in calcul o candidatura in alta parte, Antonescu a replicat: "Este, cred, un lucru cat se poate de normal. Pozitia mea destul de discreta, ca sa spun asa, este cunoscuta de niste ani de zile.

Pur si simplu, avem acest subiect si el va avea o rezolvare sau alta. Nu vad niciun rost sa discutam ce se va intampla daca. Daca voi fi desemnat de catre partid si voi fi ales de catre cetateni, atunci voi merge in Parlamentul European. Daca nu, nu. Asta e tot ce-i sigur".

In ultimele zile au aparut informatii potrivit carora Crin Antonescu nu ar mai fi candidat pe un loc eligibil pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare. Acesta si-a anuntat candidatura pentru un mandat de europarlamentar din partea partidului pe data de 18 septembrie 2018.

Citeste si Crin Antonescu: Nu moare Romania daca se da ordonanta si Dragnea scapa de un proces

De asemenea, in spatiul public au circulat informatii, pe surse, potrivit carora lista PNL pentru europarlamentare ar fi deschisa de un sef de corporatie, iar pe locuri eligibile s-ar afla Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falca, Cristian Busoi si Daniel Buda.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfasura in luna mai a acestui an.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Crin Antonescu candidat PNL europarlamentare , #PNL