Crin Antonescu: Niciun parlamentar PNL nu va vota pentru Laszlo Tokes (Video)

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 13:48
3622 citiri
Crin Antonescu: Niciun parlamentar PNL nu va vota pentru Laszlo Tokes (Video)
Foto: Antena 3

Crin Antonescu a anuntat ca niciun membru al PNL nu va sustine candidatura lui Laszlo Tokes la functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

"PNL este partidul politic care si-a adus o contributie decisiva la crearea Romaniei Mari. Presedintele PNL din acea vreme este cel care a negociat Tratatul de la Trianon, care a semnat Tratatul de la Trianon, care a consfintit Romania Mare. Niciun parlamentar PNL nu va putea sa voteze altfel decat impotriva candidaturii domnului Tokes", a declarat Crin Antonescu sambata, intr-o conferinta de presa.

Laszlo Tokes, propus vicepresedinte al Parlamentului European

Liderul PNL a precizat ca cei care vor vota impotriva candidaturii lui Tokes vor ramane in continuare europarlamentari ai partidului si le-a sfatuit si pe celelalte partide sa voteze la fel.

"Cer oficial europarlamentarilor PSD sa voteze la fel, ii cer lui Traian Basescu, in calitate de presedinte, sa solicite parlamentarilor democrat liberali sa aiba o atitudine clara", a adaugat Crin Antonescu.

Totusi, europarlamentarii PNL s-au grabit sa isi afirme sprijinul pentru Tokes inainte ca presedintele PNL sa fac acest anunt. Renate Weber a anuntat vineri, printr-un post pe Facebook, ca il sustine pe europarlamentarul Laszlo Tokes pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

"Il sustin pe Tokes pentru vicepresedinte al PE! Episcopul Laszlo Tokes e propus de grupul popularilor europeni ca vicepresedinte al Parlamentului European. Este sustinut de delegatia Ungariei in PPE si pot confirma ca de cand sunt in PE am remarcat ca domnul Tokes se bucura de un respect formidabil din partea delegatiei Ungariei. Propunerea este deja agreata de tot grupul sau politic, asa ca are foarte mari sanse sa fie ales. Personal voi vota in favoarea lui", a anuntat Weber.

Renate Weber il sustine pe Tokes pentru functia de vicepresedinte al PE

Aceasta a mai scris ca Tokes a fost initiatorul unei intrebari lansate in plenul PE care a dus la elaborarea si votarea rezolutiei care cere interzicerea folosirea cianurii in minerit.

Si democrat-liberalul Cristian Preda si-a manifestat incantarea fata de candidatura lui Laszlo Tokes.

"Ca vicepresedinte al Parlamentului European, Tokes poate deveni si un simbol al reconcilierii romano-maghiare, intr-o Europa a tolerantei si a deschiderii", apreciaza Preda pe blogul sau.

In decembrie 2009, presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Ordinul National Steaua Romaniei "in semn de mare apreciere a curajului si demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplu personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu Laszlo Tokes, #PNL Laszlo Tokes, #Laszlo Tokes vicepresedinte PE, #Tokes Parlamentul European , #PNL