Frecventa domnului Antonescu (Opinii)

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 18:51
8916 citiri
Frecventa domnului Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Crin Antonescu, una din "gurile de foc" ale armadei Opozitiei, compromite triumviratul USL. Probabil fara vointa domniei sale, insa efectul e acelasi. Aduce asi in pachetul de carti pe care dealerul PD-L il va livra la masa de joc electoral de anul viitor.

Prima litera din abecedarul unui politician de veritabila clasa este seriozitatea. Nu aceea in sensul strict dezvaluit de cutele fruntii, ci probarea aplicata a unor principii expuse de veacuri in biblia indeletnicirii despre care vorbim.

Ignorarea acestui tabu conduce sigur la esec. Din motiv de superficialitate, Crin Antonescu are toate sansele sa devina un cabotin. Moralmente, ii este interzis sa sfideze prin absenta cel mai important for al Romaniei. Doar situatiile extrem de indreptatite pot justifica lipsa de la serviciul pe care l-a castigat, il reprezinta si in contul caruia este platit din banul public.

Or, liderul liberal nu se sinchiseste sa priceapa elementarul precept. Institutul de Politici Publice a anuntat ca, in actualul mandat, domnul Antonescu a inregistrat un procentaj de prezenta in Senat de numai 1,8%. Aproape o infatisare la 50 de sedinte. Dispret in forma continuata.

Lipsa de respect este principala carenta ce i-a cauzat impiedicarea unei perceptii apreciative. De aceea, ispravile sale politice semnificative au avut de suferit. De fapt, n-au existat. Incercand sa compenseze, Crin Antonescu a recurs la practica unei atitudini care sa transmita vigoare, incredere, determinare. Neconvingator. Vointa sa poate fi laudabila, dar paleste si se erodeaza. Temeiul teoretic voit pierde teren in fata unei realitati ce nu-i este prielnica.

Presedintele PNL e perceput ca un marcant etalon al chiulului. La mijlocul saptamanii, sedinta Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum. Urmau a fi discutate 50 de proiecte legislative cu teme din Sanatate, Economie, Industrie, Protectie Sociala, Administratie Publica. Cand Mircea Geoana a citit catalogul, bilantul a fost graitor. De la PNL erau absenti 18 din 23 de senatori, in frunte cu Crin Antonescu. PD-L avea in sala 36 din 49, PSD avea 24 din 43, iar UDMR avea 5 din 9.

Intr-o veche traditie, domnul Antonescu a negat acuzele de non-combat prin neprezentare, afirmand ca nu este nici macar un om comod, daramite un lenes.

Cum s-a vazut, cifrele arata contrariul, iar cand e contrazis, senatorul se dovedeste un neinsemnat resentimentar. Arboreaza contraargumente fara putere de convingere, lipsite de esenta. Emite aluzii malitioase, dorindu-si sa escamoteze o vadita reactie de tafna.

Convingerile si declaratiile publice sunt adesea in antiteza. Exemplul acoperirii, dorite abila, a culpabilitatii delatorului Voiculescu este doar un exemplu.

Spontaneitatea discursului, vocabularul extins sunt calitati care ii pot fi atribuite domnului Antonescu. Departe de a fi suficiente pentru coagularea unui profil de politician de anvergura.

Meritul sau oratoric este indubitabil, dar iese in evidenta nu din cauza imputinarii celor care vorbesc bine, ci pentru ca s-au inmultit cei care vorbesc prost.

Scria candva Ion Caraion "ca e timpul sa se scumpeasca pretul omului". Nimic mai imperativ astazi pentru aceasta tara. As adauga ca nu in pretiozitatea termenilor anexati frazelor, ci intr-o valoare suplimentara atasata prin educatie.

Altfel, democratia de pe la noi ramane un regim de semiexperti condus de amatori. Adica, in cazul domnului Crin Antonescu, de catre pasionatii de istorie, care, intre studii despre batalia de la Salamina si Tratatul de la Versailles, isi onoreaza serviciul cu o periodicitate de 1 la 50. Cam cat frecventa la sursa de curent politic alternativ. Capabil sa functioneze, dar si expus oricand unei pene.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Crin Antonescu parlament, #Crin Antonescu pontaj, #Crin Antonescu PNL , #PNL
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pariu ca antonescu nu stie ce-i ala "chiul" si ce inseamna servici !
Poza bmarius
bmarius
rank 2