Antonescu dezvaluie cati deputati si senatori vom avea, dupa noua Constitutie

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 23:19
6658 citiri
Antonescu dezvaluie cati deputati si senatori vom avea, dupa noua Constitutie

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus marti seara ca numarul de 300 de deputati prevazut in noua Constitutie reprezinta "o cifra rezonabila", dar si ca numarul senatorilor ar urma sa fie de cel mult 100.

Liderul liberal a continuat reactiile la declaratiile din aceeasi seara ale presedintelui Traian Basescu de la Cotroceni.

"Ma tem ca presedintele sa nu se supere pe Guvern si iasa maine si sa declare falimentul Romaniei", a declarat Antonescu, la Realitatea Tv.

De asemenea, acesta s-a declarat "partial de acord" cu afirmatiile presedintelui, ca Parlamentul trebuie sa aplice deciziile unui referendum consultativ.

"Am vorbit despre 300 de deputati si nu este prima data, pentru ca in viziunea noastra Parlamentul bicameral va cuprinde o camera pur politica, care e Camera Deputatilor in care vrem vot pe liste, proportional, si un numar de maxim 300.

S-a vorbit de cifra asta, e o cifra rezonabila pentru populatia Romaniei si pentru standardele si proportionalitatile din Uniunea Europeana", a sustinut liderul liberal.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Senatorul PNL a explicat si cum vor sta lucrurile in ce priveste camera Parlamentului din care face parte.

"Senatul, care va avea un alt tip de atributii si un alt mod de alegere este direct legat de problema regionalizarii, senatorii fiind reprezentanti ai regiunilor. Nu putem vorbi acum despre cum vor fi alesi, cum vor fi reprezentati, ce vor face. Vom avea maxim 100 de senatori", a precizat Crin Antonescu.

Antonescu, despre viitorul USL: Evident ca la urmatoarele alegeri nu o sa mai avem 70 la suta

Acesta a mentionat ca impartaseste dorinta romanilor de a avea "un Parlament simtitor mai putin numeric", recunoscand totodata ca astfel inseamna si reducerea semnificativa a parlamentarilor USL, despre care spune ca nu crede ca va mai obtine un scor de 70 la suta la urmatoarele alegeri.

"Vreau mai putini parlamentari, pentru ca vreau un Parlament mai puternic, iar institutia Parlamentului sa aiba o greutate mai mare. (....) In acest moment, avem foarte multi deputati, peste 300, ai USL. Evident ca, la urmatoarele alegeri, nu o sa mai avem 70 la suta. Se vor imputina drastic randurile noastre. Mergem la colegi si le cerem votul, usor nu e", a spus presedintele PNL.

Basescu: Nu putem face o Constitutie pentru interesele lui Crin si Ponta. Antonescu, in rolul mincinosului

Liderul liberal a revenit la declaratiile lui Traian Basescu, privind "Constitutia pentru interesele lui Ponta si Crin", afirmand ca acest lucru "e stupid".

"Nu avem de ce sa facem Constitutia pentru Ponta si pentru Crin. O facem pornind de la intamplari care au marcat ultimii 10 ani si care trebuie sa ne dea urmatoarea tema: avem baza de sutinere populara sa optam pentru o formula limpede de republica prezidentiala sau republica parlamentara unde la fel lucurile sunt clare? Constatam cu totii ca nu o avem.

Desi au crescut si optiunea pentru monarhie constitutionala, si pentru republica parlamentara, in continuare prevaleaza dorinta romanilor de a-si alege presedintele in mod direct", a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu il face mincinos pe Basescu si cere pact minimal: Sa nu mai spunem minciuni

Situatia la europarlamentare, tot in ceata: Nu s-a exclus ideea unor liste comune, daca e nevoie

Presedintele PNL a facut precizari si referitoare la alegerile europarlamentare, mentionand ca liberalii si social-democratii vor merge pe liste separate, fara a exclude insa si listele comune.

"Vom merge pe lista separate, asa trimitem mai multi europarlamentari, dar nu s-a exclus ideea unor liste comune daca ar fi nevoie", a explicat liderul liberal.

Totodata, Crin Antonescu a tinut sa sublineze ca toti actualii europarlamentari PNL au dat satisfactii: "Oameni care fac lucruri cu adeverat serioase".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu numar deputati, #Antonescu numar senatori, #Antonescu alegeri europarlamentare, #Antonescu modificare Constitutie , #presedinte PNL