Strategia din concediul lui Antonescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 25 August 2013, ora 11:48
2923 citiri
Strategia din concediul lui Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Poate ca in luna si jumatate cat a fost plecat Crin Antonescu si-a pus la punct intreaga campanie electorala, pe care altfel Ponta si Basescu oricum au inceput-o in lipsa sa.

E posibil ca in timpul cat a lipsit din viata politica presedintele Senatului sa fi negociat aliante si sa fi semnat parteneriate politice externe strategice, pasi esentiali pentru succesul campaniei spre Cotroceni. Este posibil orice, asa cum se prea poate ca liderul liberalilor sa se fi odihnit ceva mai mult. Si atat.

Singura problema care aduce atingere interesului public este propunerea pe care liberalii trebuie sa o faca la ministerul Transporturilor. Daca strategia de imagine a lui Crin Antonescu este sa sublinieze cu o tusa si mai groasa ideea ca procurorii DNA ai Laurei Codruta Kovesi sunt de fapt ai lui Traian Basescu si din cauza asta stau calare aproape exclusiv pe ministrii si parlamentarii liberali, atunci propunerea lui Nini Sapunaru se incadreaza perfect in scenariul mentionat.

O firma la care deputatul PNL Nini Sapunaru a fost actionar este deja cercetata de procurorii DNA. Si oricat s-ar apara fostul sef al vamilor, ambele tabere de sustinatori si-au format deja parerea. Desi Sapunaru a renuntat la actiuni in urma cu doar cateva saptamani, cercetarea procurorilor DNA include propunerea lui Antonescu pentru Transporturi in tiparul deja format la nivelul mentalului colectiv.

Din doua oamenii vor crede una: ori intr-adevar procurorii stau cu ochii doar intr-o parte, mai exact doar pe oamenii din PNL, uitand total de pagubele produse de ministrii PDL in timpul guvernarii lor; ori liberalii nu isi promoveaza decat oameni corupti in functiile de ministri, Crin Antonescu avand si aici un meci de jucat la nivelul relatiei cu Ponta si PSD. Daca asta ar fi modelul pe care paseste PNL, atunci sondajele de opinie ar trebui sa-i spuna daca strategia va functiona sau nu.

Sau e posibil foarte bine ca tot schimbul de replici din jurul propunerii lui Nini Sapunaru sa nu fie decat un balet al liderilor USL intru verificarea reactiilor si derutarea adversarilor, pentru ca in final numele rostit oficial ca ministru desemnat sa nu aiba nicio legatura cu cele vehiculate in presa.

Asa cum neintelegerea dintre Ponta si Antonescu pe numele viitorului ministru ar putea sa fie urmarea unui joc real, prin care liderul liberal urmareste sa isi definitiveze strategia pentru prezidentiale prin "educarea" partenerului de guvernare.

Ghinionul lui Antonescu e ca se joaca pe un butoi cu pulbere. La Transporturi exista atat de multe probleme care trebuie sa fie rezolvate urgent, plus altele mii care asteapta si ele la rand, incat harjoneala cu uite Nini, nu e Nini ar putea sa il coste in final pe mai mult decat si-a facut socoteala.

Aici nu mai e vorba de concediul lui Crin sau de strategiile sale de campanie electorala. E joaca din jurul privatizarii CFR Marfa care deja pare esuata si risca sa ajunga o catastrofa sociala.

Dincolo de jocurile de imagine, propunerea PNL pentru Transporturi reprezinta si intelepciunea prezidentiabilului Crin Antonescu de a gasi oameni competenti si cat mai putini patati care sa aduca un plus guvernarii. Altfel e putin probabil ca strategia de a se victimiza in fata "justitiei lui Traian Basescu" sa-l faca pe Antonescu presedinte. S-a intamplat o data in 2004. Exista slabe sanse si 2014.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#concediu Crin Antonescu, #liberali nominalizat Transporturi, #Nini Sapunaru DNA , #presedinte Senat
Comentarii