Antonescu: Basescu va semna ca notarul decretele de numire a ministrilor

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 17:00
2784 citiri
Antonescu: Basescu va semna ca notarul decretele de numire a ministrilor
Foto: ziuaveche.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca nu se teme ca Traian Basescu va refuza sa emita decretul de investire al vreunui ministru, deoarece in aceasta situatie semneaza "ca notarul".

"Nu ma tem de nimic, nu sper nimic, nu ma tem de Traian Basescu, nu sper nimic de la Traian Basescu. Cred ca nu e nicio posibilitate ca domnia sa sa nu isi indeplineasca atributiile constitutionale", a spus el.

Crin Antonescu a adaugat ca presedintele semneaza aceste decrete "ca notarul". "S-a interpretat ca presedintele are prerogativa de a cenzura componenta Guvernului. Adica de a veni primul ministru la domnia sa cu o lista si presedintele sa spuna acesta da, acesta nu. Nu are acesta atributie si semneaza aceste decrete intr-un anumit fel, cu tot respectul pentru pozitia prezidentiala, ca notarul, cum a spus domnia sa. Ce ne invata pe noi legea ca face notarul? Ne invata ca verifica si certifica niste conditii de legalitate. Presedintele asta face", a precizat Antonescu.

Crin Antonescu a spus ca presedintele tarii nu decide "dupa bunul sau plac". "Presedintele nu decide dupa bunul sau plac si dupa optiunea sa, asa cum poate sa faca primul ministru, daca cineva trebuie sa fie sau nu ministru in cabinetul respectiv. Cu atat mai mult cu cat la semnarea decretului se va ajunge daca Guvernul Ponta este votat, investit in Parlament", a relatat presedintele PNL.

Copresedintele USL a mai spus ca Traian Basescu se poate opune semnarii decretului numai daca vreun ministru nu indeplineste conditiile legale. "In acel moment presedintele mai are o singura situatie, in care poate si chiar trebuie sa nu semneze. Atunci cand, dupa ce verifica asa ca notarul, nobila meserie de altfel si necesara, se vadeste ca unul dintre membrii chiar votat in Parlament este in incompatibilitate. Nu indeplineste conditiile legale. De exemplu a facut puscarie si are sau a suferit o condamnare penala, are drepturile civile suspendate inclusiv acesta de a fi ministru pe o perioada de. Stiu si eu ce alte lucruri... nu are cetatenie romana. Deci din punctul acesta de vedere nu cred sa existe vreo opreliste", a conchis Antonescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu Traian Basescu, #Crin Antonescu guvern USL , #Traian Basescu