Crin Antonescu: Guvernul ar trebui sa ia in calcul varianta demisiei

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 14:50
2258 citiri
Crin Antonescu: Guvernul ar trebui sa ia in calcul varianta demisiei

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca dupa promulgarea legii cresterilor salariale, Guvernul are doua variante, de a-si asuma alaturi de Parlament o masura care poate destabliza economia sau de a demisiona.

"Odata promulgata legea, Guvernul are varianta fie de a o aplica, de a imparti cu Parlamentul, cu presedintele, responsabilitatea majorarii, consecintele grave asupra economiei romanesti, fie de a refuza sa fie partas la masura care prejudiciaza stabilitatea economica si sa ia in calcul posibilitatea demisiei", a precizat Antonescu, informeaza NewsIn.

El a adaugat ca, in situatia in care aceasta chestiune va fi discutata in cadrul conducerii partidului, punctul sau de vedere este ca liberalii sa-si pastreze pozitia de pana acum.

"In lipsa unor date si elemente suplimentare, as alege calea consecventei, as fi mai degraba de acord cu demisia Guvernului", a afirmat el.

Cat priveste varianta adoptarii unei ordonante de urgenta de anulare a legii, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, aceasta solutie "este riscanta din punctul de vedere al echilibrului intre puterile statului". "Daca as fi in locul primului-ministru, m-as gandi mult inainte de a lua o astfel de masura", a adaugat el.

Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara sambata dimineata, la ora 9.00, pentru a discuta masurile care trebuie luate ca urmare a promulgarii legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, au declarat vineri surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, variantele luate in calcul sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian.

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Premierul Tariceanu asteapta ca legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie publicata in Monitorul Oficial, refuzand sa faca vreo precizare in privinta unei masuri pe care o va lua dupa promulgarea actului normativ, desi a sustinut recent ca va impiedica intrarea sa in vigoare .

"Premierul Calin Popescu Tariceanu asteapta ca legea sa fie publicata in Monitorul Oficial si nu face pentru moment alte declaratii", a precizat vineri, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Soția premierului spaniol ar putea scăpa de ancheta care l-a determinat pe Pedro Sanchez să se gândească la demisie. Cererea Parchetului din Madrid
Soția premierului spaniol ar putea scăpa de ancheta care l-a determinat pe Pedro Sanchez să se gândească la demisie. Cererea Parchetului din Madrid
Ancheta preliminară asupra soţiei premierului Pedro Sanchez, Begona Gómez, ar putea fi clasată la cererea Parchetului din Madrid, au relatat joi, 25 aprilie, postul de televiziune RTVE,...
#Crin Antonescu, #varianta, #demisie, #lege, #promulga, #Traian Basescu , #Traian Basescu