Crin Antonescu: In PDL mai sunt oameni cu adevarat de dreapta

Luni, 11 Martie 2013, ora 17:23
2474 citiri
Crin Antonescu: In PDL mai sunt oameni cu adevarat de dreapta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca partidul sau este deschis si altor membri ai PDL, chiar daca nu va "primi pe oricine". Antonescu vede o apropiere a PDL de PNL numai daca se va distanta de Traian Basescu.

Intr-un interviu acordat Adevarul, Crin Antonescu a explicat ca l-a acceptat pe Mihai Stanisoara in PNL, desi a fost consilier al presedintelui Basescu, pentru ca el nu a avut divergente cu seful statului pe "pe teme de securitate nationala sau de politica externa".

"Dupa cum vedeti, nu este un criteriu pentru a-l face nedorit in PNL faptul ca a fost consilier al lui Basescu - n.r.), nu este nicio recomandare automata. Nu pe teme de securitate nationala sau de politica externa au fost marile noastre divergente cu politica presedintiei din acesti ani, iata ca aceasta parte din biografia lui Mihai Stanisoara de consilier pe aparare a fost un atu, cel putin din punctul meu de vedere", a explicat Antonescu.

Presedintele PNL a adaugat apoi ca partidul sau ramane deschis si altor sosiri din PDL.

"In PDL mai sunt oameni cu adevarat de dreapta si oameni care, desi au activat intr-un partid cu care noi ne aflam intr-o profunda disputa politica, daca fac aceasta optiune sunt bineveniti. Nu primim pe oricine din PDL, dar nu exista o anatema asupra tuturor membrilor", a subliniat Crin Antonescu.

Dragnea: Unitatea USL, afectata, daca se vor inmulti transferurile de la PDL la PNL

Liderul liberal a detaliat si in ce conditii ar fi dispus sa accepte o alianta cu PDL.

"Ar trebui sa se intample doua lucruri: PDL sa se defineasca ca un partid de dreapta, nu ca un partid populist, si, apoi, sa faca relatia cu Traian Basescu de domeniul trecutului. Ori, n-am sentimentul ca, fie Vasile Blaga, fie Elena Udrea, fie Monica Macovei, castigand, aceste lucruri s-ar intampla", a prezis Antonescu.

Ponta: Relatia cu Crin Antonescu e de nota 10; relatiile din USL sunt foarte bune

Presedintele PNL a reasfirmat ca nu se pune problema unei alte aliante, in afara de cea cu PSD, pana in 2016, dar mai apoi lucrurile se vor schimba.

"In 2016 trebuie sa vedem ce formatiuni politice vor mai exista, care va mai fi orientarea lor atunci. Eu sper ca in 2016 sa revenim la o situatie clasica, normala, de stabilitate, cu doua forte importante, una de stanga, una de dreapta, care sa fie intr-o competitie legitima, dupa ce patru ani au fost aliate. Asta nu este in niciun fel o declaratie de razboi, voalata, la adresa PSD-ului, si cei din PSD gandesc la fel, si cred ca ambele parti gandesc sanatos", a punctat Antonescu.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Crin Antonescu Mihai Stanisoara, #Crin Antonescu plecari PDL, #Crin Antonescu alianta PDL , #Traian Basescu
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Fiindcă Felix i-a lărgit puțin lațul, a spus și el două-trei prostii