Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Diabolizarea lui Crin (Opinii)

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 08:37
4245 citiri
Diabolizarea lui Crin (Opinii)
Foto: Arhiva

Actuala evolutie a scenei politice nu era greu de anticipat, desi politica romaneasca si formatiunile politice din esichierul national functioneaza dupa alte reguli decat cele invatate de politologi la scoala.

Pentru ca le lipsesc ideologiile fie de stanga, fie de dreapta, elitele politice se napustesc asupra electoratului improscandu-se reciproc cu noroi, iar deosebirea intre candidati o face mai cu seama ura impregnata metodic populatiei.

Propagarea urii si eficienta ei electorala sunt determinate insa de credibilitatea celor ce o lanseaza si o intretin, de greutatea si insistenta mesajului.

Asa se face ca din '90 pana azi absolut toate alegerile au fost castigate prin voturi contra: votandu-l pe Iliescu, votati contra oamenilor lui Ceausescu, a securistilor, a regelui si a claselor exploatatoare burghezo-mosieresti. In 1996, eram sfatuiti sa votam cu Conventia Democrata si Emil Constantinescu fiindca ne pot scapa de Iliescu si comunistii sai, iar in 2004, in loc de CDR am avut Alianta DA si Traian Basescu, diabolizatul fiind Adrian Nastase.

Ura electorala

Pentru ca in 2009 Traian Basescu n-a avut cum sa arate cu degetul obiectul urii din cauza ca dihotomia comunist-anticomunist nu mai functiona, iar contracandidatii principali nu aveau un trecut demn de ura, a obtinut al doilea mandat cu un numar infim de voturi, in marja de eroare sau de toleranta. Si aceea cu cantec dupa unii analisti: tevatura cu spa-ul lui Vintu si voturile accelerate de la ambasada pariziana nu demonstrau ca realesul avea merite in plus.

Bun cunoscator al felului cum se pune la treaba ura ca sa aduca foloasele electorale scontate, pentru scrutinul prezidential din 2014 a luat-o mai din vreme. Ca e constitutional sau nu, de asta va raspunde pana la urma CCR.

Asa ca in ultima aparitie TV s-a dezlantuit impotriva lui Crin Antonescu, desemnat de USL candidat la cea mai inalta demnitate in stat, incercand sa canalizeze ura si oprobriul public catre acesta. De fapt, a dat semnalul ca toate tunurile mediatice trebuie indreptate asupra-i. Macar ca, daca trendul actual se pastreaza, sigur ii va prii.

Crin fara viitor, fara trecut

I-a menit mai intai ursita (viitorul): "nu va fi presedinte" fiindca ar fi o "catastrofa pentru Romania", nu are responsabilitate, e cel mai decredibilizat lider..., nu stie de unde vin banii pentru deficitul bugetar... In fine, nu este demn sa-i transfere "portofoliul de incredere, de relatii" pe care l-a acumulat in mandatele sale.

Apoi i-a desfigurat trecutul: "sa redevenim credibili dupa aventura de anul trecut din vara", cand actualul presedinte al Senatului a functionat ca presedinte interimar, acuzandu-l ca nu a inteles "mecanismele si criteriile UE", nici "ce inseamna sa fii stat membru NATO"... Or un om fara trecut si fara viitor nu poate exista: e demn doar de dispret si ura.

Adevar si adevaruri

Numai ca presa si televiziunile din ultimii ani aratau si altceva pe langa "portofoliul de incredere" al dlui Basescu: fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, il indeparta cu dosul palmei, fostul premier italian, Silvio Berlusconi, ii facea semn cu degetul la tampla, iar de plimbarile sale singuratice in jurul celorlalti sefi de stat europeni in asteptarea pozei de grup sau de momentul penibil cand umbla dupa liderii europeni sa se laude cu pactul semnat de Ponta nu mai amintim.

Despre referendumul de demitere din vara trecuta, doar o intrebare: in ce situatie se va afla dl presedinte cand se vor face publice datele corecte ale recensamantului populatiei, iar acestea, previzibil, vor arata ca de fapt cvorumul a fost indeplinit? Nu cumva destui membri ai USL au dreptate sa-l acuze pe Crin de prea mare indulgenta fata de cel demis?

Credite si manipulare

Cat despre banii pentru deficitul bugetar, de care nu stie candidatul USL, e bine de spus ca nu exista stat european care sa traiasca fara credite. In plus, deficitul nostru bugetar e de cateva ori mai mic decat al unor economii europene cu traditie.

Si, apoi, uitand ce declarase anterior despre Crin Antonescu, dl Basescu ridica in slavi perioada fasta a economiei de sub guvernarea Ponta: "semnele sunt bune... sunt comenzi pentru industrie cu 10% mai mult decat in primul trimestru al anului trecut. Exportul...este plus 6% fata de exporturile din ianuarie 2012. Si, lucru extrem de important, avem o crestere foarte puternica, in ianuarie si februarie..."

Nu cumva ura impotriva lui Crin il determina manipuleze?

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#Basescu alegeri prezidentiale preziceri, #Antonescu lider decredibilizat, #Basescu uraste Antonescu , #Traian Basescu