Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 10:39
3233 citiri
Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

Presedintele PNL Crin Antonescu a enumerat, duminica, motivele pentru care PSD vrea sa rupa alianta USL.

"Desi USL este cea mai mare constructie politica de dupa 1990, ea a fost in buna masura legata de relatia dintre doi oameni. Dar asta nu inseamna ca USL inseamna doar noi doi, ci doua partide mari, multe lucruri puse laolalta si daca nu va rezista, atunci asta nu e din cauza ca am eu mai multa sau putina incredere in Ponta sau invers.

Evaluarea PNL e ca optiunea de a pune capat USL si proiectele sale reprezinta o decizie a lui Ponta si a celor din PSD", a precizat liderul PNL, la Pro Tv.

Mai mult, el a spus ca neintelegerile intre cele doua partide s-au conturat in principal in jurul angajamentului de a sustine un candidat unic la prezidentiale, anume Crin Antonescu.

"Acum, PSD nu mai are timp sa se prefaca, nu doreste, nu vrea sa tina acest angajament", a marturisit liderul PNL.

Mai mult, el a condamnat si atitutidinea premierului fata de Justitie, precizand ca PNL a vrut sa o scoata de sub influenta presedintelui Traian Basescu, dar nu sa o treaca sub o alta influenta, asa cum a facut Victor Ponta.

Mai mult, nici masurile economice propuse de PNL nu au fost prioritare pentru premier, considera Crin Antonescu.

"Din tot ce a facut PSD anul trecut si pana acum, eu inteleg ca pregateste un candidat la prezidentiale", a concluzionat Antonescu.

Antonescu: Nu l-am infiat pe Ponta

Liderul PNL sustine ca daca e nevoie sa vorbeasca despre tradare, atunci cel mai important lucru este sa vedem cine tradeaza oamenii, avand in vedere ca cel mai mult conteaza raporturile cu alegatorii.

"Nu l-am infiat, nu ne-am casatorit, nu avem o relatie personala (Ponta si Antonescu - n.red.), noi ne-am dus in fata cetatenilor si am incheiat un pact cu ei, pe acesta ar trebui sa il respectam.

Eu am cerut sa continuam sa avem un guvern. PSD vrea sa rupa alianta din cauza unui om precum Klaus Iohannis si vrea sa aiba timp pentru campania prezidentiala", a opinat liderul PNL.

Antonescu: Iohannis, viitorul premier - Ponta va sta in functie cel mult pana la toamna

El a mai spus ca PSD a pornit o campanie impotriva lui, condusa de consilierii lui Ponta, "platiti de la bugetul de stat".

"Ultima idee vehiculata... Cozmin Gusa nu e consilierul meu, el nu ma invata ce sa fac. Eu nu am consilieri. Ponta nu poate concepe ca un om politic sa gandeasca singur", a adaugat Crin Antonescu.

La inceputul saptamanii, PNL a cerut ca Iohannis sa ocupe functiile de ministru de Interne si vicepremier, insa Ponta a precizat ca acest lucru nu se poate, singura varianta fiind ca primarul Sibiului sa fie ministru de Finante si vicepremier pe partea economica.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Antonescu rupere USL, #Antonescu atac Ponta, #rupere USL Antonescu Ponta, #rupere USL , #Victor Ponta