Ciolos: Intentionam sa lasam in urma ceva vizibil schimbat in bine

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 20:15
2862 citiri
Ciolos: Intentionam sa lasam in urma ceva vizibil schimbat in bine
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Reforma si transparenta in administratia publica, derularea proiectelor de infrastructura de transport, dezvoltarea viziunii economice pe termen mediu si lung si eliminarea risipei sunt temele majore pe care isi va concentra mandatul Guvernul, spune premierul Dacian Ciolos.

Seful Executivului a mentionat, vineri, intr-o postare pe Facebook, prioritatile Guvernului in 2016, aratand ca intentioneaza sa lase in urma "ceva vizibil schimbat in bine".

Ministerele anunta, pe hartie, facilitati pentru contribuabili, investitii, autostrazi, transparenta

"Temele majore pe care ne vom concentra pe durata mandatului se refera la domenii in care intentionam sa lasam in urma ceva vizibil schimbat in bine, chiar daca unele proiecte vor putea fi doar demarate: reforma si transparenta in administratia publica, derularea proiectelor de infrastructura de transport cu accent pe transparenta si calitatea procesului, dezvoltarea viziunii economice pe termen mediu si lung si eliminarea risipei, regandind rolul statului in economie, politicile sociale si combaterea saraciei.

Fireste ca domenii precum sanatatea, educatia, cultura, absorbtia fondurilor europene, agricultura, tineretul si sportul, mediul, energia si imbunatatirea relatiilor externe ale Romaniei vor fi, de asemenea, tratate cu prioritate", a aratat Ciolos.

Potrivit acestuia, "succesul si mai ales perpetuarea acestor schimbari depind, intr-adevar, de performanta si de onestitatea clasei politice". "Dar depind si de implicarea activa a societatii, depasirea individualismului, a temerilor si a divizarii care domneste, mai mult sau mai putin vizibil, in societatea noastra", a adaugat el.

El a precizat ca timpul pentru ceea ce si-a propus Guvernul sa realizeze este scurt. "De aceea, incepand de ieri (joi - n.red), merg la ministere pentru a discuta si demara punerea in practica a acestor schimbari", a mai spus seful Guvernului.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#prioritati guvern Ciolos, #Dacian Ciolos prioritati , #premier