Procesul lui Voiculescu, un nou termen

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 10:27
2718 citiri
Procesul lui Voiculescu, un nou termen

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece, marti, un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzat de coruptie.

Procesul trebuia sa se judece vineri, insa termenul a fost preschimbat pentru 9 aprilie, conform B1 Tv.

Ultima amanare a avut loc pe 19 martie, dupa ce judecatoarea care se ocupa de acest caz, Viorica Dinu, a fost arestata pentru coruptie.

Procesul lui Voiculescu, o noua amanare: Ies din politica atunci cand iese si Basescu

Dosarul s-a intors la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, pentru ca Dan Voiculescu demisionase din functia de senator.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa tergiverseze procesul pana in apropierea termenului de prescriptie folosindu-se de doua ori de calitatea sa de parlamentar pentru a muta procesul de la o instanta inferioara la una superioara si invers.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro. Fostul senator a fost trimis in judecata de catre procurori in luna decembrie 2008.

D.R.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...