Prima reacție a lui Dominic Fritz în scandalul cu iz naționalist de la Timișoara: „Ce fel de patriotism e ăsta?”

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 08:39
3674 citiri
Prima reacție a lui Dominic Fritz în scandalul cu iz naționalist de la Timișoara: „Ce fel de patriotism e ăsta?”
Dominic Fritz, salutând-o pe PSD-ista Bianca Gavriliță FOTO Facebook/Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reacționează în scandalul cu iz naționalist în care a fost acuzat de PNL și prefectul de Timiș (PSD) l-au acuzat că vrea să îndepărteze din oraș trei catarge pe care este arborat drapelul național. Dominic Fritz susține că nu a emis nicio dispoziție, fiind vorba doar de o propunere a unor funcționari din Primăria Timișoara. Catargele ridicate fără autorizație trebuie aduse, însă, în legalitate, susține Fritz.

„Știrea falsă este că eu aș fi semnat o dispoziție care ar dispune să se demonteze trei catarge din Timișoara pe care este arborat steagul României.

Corect este că există o propunere a aparatului de specialitate al Primăriei, într-un ”referat de aprobare”, care îmi aduce la cunoștință că sunt mai multe construcții ilegale pe domeniul public care, conform legii, trebuie desființate. Referatul, un document strict intern și care de la sine nu produce efecte, a ajuns în presă înainte să ajungă pe biroul meu sau să semnez eu vreo dispoziție. (Surpriză: toți semnatarii referatului sunt români!)”, a arătat Dominic Fritz, pe Facebook.

Primarul Timișoarei susține că „îl uimește nonșalanța cu care auto-declarații iubitori de țară trec peste faptul că sunt amplasate ilegal, fără autorizație de construire”.

„Și asta într-un oraș în care un alt simbol al patriotismului local prost înțeles, o poartă de intrare amplasată tot așa fără autorizație și căzută la prima furtună, a omorât în 2017 un cetățean al acestei țări. S-a deschis un dosar penal, dar pare-se că deschis a rămas.

Cine vrea ca un tricolor să fie arborat pe o construcție care nu respectă tocmai legea țării pe care steagul vrea s-o onoreze? Libertate (albastru) - Dreptate (galben) - Frăție (roșu) pe un catarg care sfidează dreptul și pune siguranța cetățenilor în pericol? Ce fel de patriotism e astă?”, a mai scris Dominic Fritz.

În final, Dominic Fritz arată că „va studia documentele transmise de colegi și va analiza dacă există o variantă legală și sigură pentru ca aceste catarge puse în 2019 să rămână”. „Indiferent de soarta catargelor, tricolorul României, la fel ca steagul Uniunii Europene, va sta mereu în locul pe care îl merită: fluturând cu mândrie pe străzile Timișoarei”, a mai arătat Fritz.

Context:

Prefectul PSD, Mihai Ritivoiu, a anunțat un control la primărie după decizia primarului Dominic Fritz privind îndepărtarea drapelului României amplasat ilegal în trei intersecții importante din oraș.

Prefectul a anunțat că va emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliției, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locațiile aparținând Primăriei Timişoara.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#dominic fritz, #PSD, #drapel , #politica interna