Fiica Elenei Lasconi, „dezgustată” după afirmațiile mamei ei cu privire la „familia tradițională”: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie” VIDEO

Duminica, 05 Noiembrie 2023, ora 14:25
15626 citiri
Fiica Elenei Lasconi, „dezgustată” după afirmațiile mamei ei cu privire la „familia tradițională”: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie” VIDEO
Elena Lasconi și fiica ei, Oana. FOTO: Facebook / Instagram

Fiica Elenei Lasconi s-a declarat „dezgustată” după ce mama ei a dezvăluit într-un interviu că a votat „Da” la Referendumul pentru familia tradițională organizat de PSD în 2018, mai exact pentru modificarea Constituției în sensul ca familia să fie definită ca uniunea civilă dintre un bărbat și o femeie. Oana, care face parte din comunitatea LGBTQ+, spune că de-acum încolo nu o va mai susține în nici un fel pe mama ei, Elena Lasconi, candidata USR la alegerile europarlamentare și, posibil, la cele prezidențiale.

Elena Lasconi și-a înfuriat colegii din USR, dar și pe propria fiică, după ce a recunoscut că a votat „Da” la Referendumul eșuat pe care Liviu Dragnea l-a declanșat în 2018, cu câteva luni înainte să intre la pușcărie.

Potrivit art. 48 din Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

PSD-ul condus de Liviu Dragnea voia, la vremea respectivă, să modifice Constituția într-un sens mai restrictiv, anume ca familia să fie definită ca uniunea civilă dintre un bărbat și o femeie, cu argumentul că sintagma „între soți” ar fi prea vagă.

Referendumul s-a dovedit a fi un eșec, deoarece românii nu s-au prezentat la urne într-un număr suficient de mare încât să fie validat. Puțin peste 21%

Elena Lasconi a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat „DA”.

Această afirmație a rănit sentimentele fiicei ei, care trăiește în Franța și care face parte din comunitatea LGBTQ+.

Ce mesaj a postat pe Instagram fiica Elenei Lasconi

Tânăra a postat un mesaj în care spune că nu își mai susține mama în nici un fel:

  • „Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi, acum multe ore, însă sunt în continuare în stare de șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la Referendumul Coaliția pentru Familie, pentru a susține așa-zisa „familie tradițională” între un bărbat și o femeie.
  • Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiică ei, însă și ca membru al acelei comunități (n.r. – LGBTQ+). Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată! Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă.
  • Nu am cuvinte! Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată. Nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale, nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aflu că ea a votat DA pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu.
  • Mă doare sufletul și am palpitații de câteva ore! Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol.
  • Sufăr foarte mult și nu îmi vine să cred. Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să aibă dreptul să își aleagă calea și să își poată forma o viață fericită și liniștită.
  • Această pdiscriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin din niciun punct de vedere, din acest moment. Vă mulțumesc”, a declarat Oana, fiica Elenei Lasconi.

Elena Lasconi le-a înfuriat și pe colegele din USR și din REPER

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a criticat-o pe Elena Lasconi pentru afirmațiile făcute în interviu:

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

O reacție similară a venit și din partea Oanei Cambera, deputat REPER:

„Nu neg calităţile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilităţi de administraţie publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Pentru că nerecunoaşterea drepturilor acestor persoane este o discriminare şi nu are nimic de a face cu alegerile şi viaţa ta privată!”, spune Cambera.

Deputata mai precizează că „nu există scuză când discutăm despre o candidatură la nivel european iar partidul care a numit persoana în fruntea listei face parte din familia europeană ce a semnat o declaraţie de susţinere fermă a comunităţii LGBTQ+”.

Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#elena lasconi, #referendum familie traditionala, #fiica, #LGBTQI , #USR