Emil Boc: Dorim o guvernare PD-L - UDMR - PNL (Video)

Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 12:57
2939 citiri
Emil Boc: Dorim o guvernare PD-L - UDMR - PNL (Video)

Liderii PD-L si UDMR, Emil Boc si Marko Bela, au declarat ca au discutat despre principiile unei viitoare colaborari si spera ca si PNL li se va alatura pentru a forma o majoritate parlamentara care sa sustina un Guvern solid.

"Astazi (duminica n.red.) am continuat discutiile pe care le-am inceput in aceasta saptamana in jurul nucleului popular European din Romania in vederea constituirii unei majoritati parlamentare care sa sustina un Guvern solid. Am discutat despre eventuale principii ale actului de guvernare si asteptam si liberalii", a declarat liderul PD-L dupa intalnirea pe care a avut-o cu liderul UDMR.

La randul sau, Marko Bela a declarat ca s-au intalnit ca sa detalieze anumite principii de colaborare si a subliniat ideea ca nu au discutat despre eventualele portofolii.

"Ne-am intalnit sa detaliem anumite principii de colaborare in cazul in care vom reusi sa formam o coalitie majoritara. Momentan asteptam rezultatele deliberarilor de la CCR, cu alte cuvinte asteptam validarea mandatului de presedinte. Dupa aia poate fi vorba de negocieri. Azi (duminica n.red.) am avansat principiile prin care am putea colabora", a declarat liderul UDMR.

Marko Bela a mai spus ca este foarte firesc ca PD-L sa se grabeasca pentru desemnarea unei formule guvernamentale, deoarece prima urgenta a Romaniei este formarea unui guvern stabil.

"Asteptam sa vina intr-o astfel de formula si PNL fiindca astfel am putea sa avem o majoritate stabila in Parlamentul Romaniei. Este posibil un parteneriat intre PD-L si UDMR, este posibila o coalitie mai restransa PD-L - UDMR, dar in continuare am dori o coalitie mai larga. Nu am cerut functia de premier si niciun portofoliu, nu am discutat despre asta", a mai declarat Marko Bela.

Emil Boc a declarat ca au un numitor comun pentru a forma o majoritate sanatoasa pentru Romania, adica una de dreapta PD-L - PNL - UDMR - grupul minoritatilor si grupul independentilor.

"Este o decizie in interes national dincolo de campanie orgolii politice. Nu am mai discutat cu PNL. dansii ne-au precizat ca asteapta decizia CCR si a forului de conducere", a declarat Boc.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc Marko Bela, #intalnire formare guvern, #forma majoritate parlamentara , #guvern