Răniții din explozia din Dâmbovița, la spitale din București. Rafila: „Dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi, vor fi transferați în străinătate”

Sambata, 26 August 2023, ora 21:36
7085 citiri
Răniții din explozia din Dâmbovița, la spitale din București. Rafila: „Dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi, vor fi transferați în străinătate”
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila FOTO Arhivă

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că în urma exploziei de la o staţie GPL din Crevedia a fost confirmat ”cel puţin un deces”. Alte 8 persoane au arsuri de diferite grade pe corp, unele dintre acestea vor fi duse la spitalele Bagdasar şi Floreasca.

Persoanele care au fost rănite în explozia de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost transferate la Spitalele Floreasca, Universitar şi 'Bagdasar-Arseni' din Capitală, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul Sănătăţii.

"Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi Dâmboviţa şi SMURD, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni. Din informaţiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniţi (4 dintre aceştia sunt intubaţi) şi un deces", a precizat ministerul într-un comunicat de presă, menţionând că cifrele sunt provizorii.

Dacă este necesar, persoanele vor fi transferate în străinătate sau la alte spitale de mari arşi din ţară, a mai adăugat Rafila.

”Există şi decese, nu pot să confirm dacă unul sau două. Există circa 8 victime care au arsuri de grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arşi, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv Bagdasar şi Floreasca. Am constituit un grup de urgenţă la nivelul ministerului şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţii, dacă numărul lor va fi mai mare (...) Un deces este confirmat, pentru a doua victimă nu am încă confirmarea. Există deci şi decese. Cel puţin asta e informaţia pe care am primit-o eu”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că este posibil ca o parte dintre persoanele rănite să fie transferate în străinătate.

”Examinăm şi vom lua rapid o decizie, dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi pentru că în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea, având în vedere că existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să nu acordăm asistenţă acestor oameni. În momentul de faţă avem două locuri la Bagdasar, un pacient va fi îngrijit iniţial în UPU. La Floreasca este o situaţie asemănătoare, suntem în legătură cu managerii de acolo. Chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secţiile specializate, vor fi duşi în UPU pentru acordarea primului ajutor şi a primelor îngrijiri, iar dacă condiţiile de internare nu permit, adică dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi ei vor fi transferaţi în cel mai scurt timp în străinătate”, a subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a explicat şi că există şi varianta ca persoane rănite în urma exploziei să fie duse la spitale din România.

”Noi mai avem câteva spitale în ţară care pot trata marii arşi, avem şi la Timişoara, dacă e nevoie, vor fi transferaţi acolo. Suntem în legătură cu directorii de spitale şi colegii din Ministerul Sănătăţii. Am făcut o celulă de criză, m-am ocupat personal”, a mai spus Rafila.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#explozie gpl, #Alexandru Rafila , #Stiri Alexandru Rafila