Iordache spune ca PSD-ALDE ar putea ataca raportul MCV la CJUE: Niste politruci de la Bruxelles au facut un raport politic

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 11:28
21573 citiri
Iordache spune ca PSD-ALDE ar putea ataca raportul MCV la CJUE: Niste politruci de la Bruxelles au facut un raport politic
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Majoritatea guvernamentala de la Bucuresti, PSD-ALDE, ar putea contesta raportul MCV publicat marti la Curtea Europeana de Justitie (CJUE) . Aparuta initial pe surse, ipoteza ne-a fost confirmata de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD).

"O sa discutam, am vazut si eu informatia. Raportul acela este unul anormal, un raport politic, si cred ca trebuie venit cu argumente juridice", a declarat Florin Iordache pentru Ziare.com, precizand insa ca informatia abia a aparut si "probabil se discuta".

Intrebat care este opinia sa personala, Florin Iordache a raspuns: "Opinia mea este ca acest document politic trebuie contestat si juridic, pentru ca nu sunt in el si argumente juridice".

"Daca avem o Constitutie si un Parlament care a adoptat legal niste legi, nu pot sa vina niste politruci de la Bruxelles si sa conteste politic legitimitatea unor acte adoptate de Parlament. Si atunci, la un demers politic putem veni cu un demers juridic. Fara indoiala, el poate fi facut la Curtea Europeana de Justitie", a completat acesta.

De asemenea, intrebat cine ar putea sesiza Curtea Europeana de Justitie pe tema raportului MCV, Florin Iordache a spus: "Fara indoiala, Guvernul, secretarul de stat pentru Curtea Europeana".

In acest moment, postul de secretar de stat respectiv nu este ocupat de nimeni, dupa demisia Marietei Safta.

Insa, Florin Iordache nu exclude ca sesizarea sa fie facuta de Parlament. "Dar repet, acest document a aparut ieri, noi analizam", a adaugat deputatul PSD.

De ce nu s-a dus Florin Iordache azi la CCR?

Pe de alta parte, Florin Iordache trebuia sa fie prezent astazi la Curtea Constitutionala pentru a sustine sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu un conflict de natura constitutionala intre Parlament si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie vizand incheierea protocolului secret cu SRI din anul 2016.

Florin Iordache nu s-a mai dus la CCR, iar Curtea a amanat luarea unei decizii.

Intrebat de ce nu s-a dus, Florin Iordache ne-a spus ca a ramas la Parlament pentru a o astepta pe Viorica Dancila.

"Pentru noi era important ca venea astazi premierul in Parlament si eu eram pregatit din partea Camerei Deputatilor pe ceea ce s-a intamplat, fiindca stapanesc subiectul pe legile Justitiei. Premierul nu a mai venit, dar e de ultima ora stirea ca nu a mai venit, pentru ca la ora 10 premierul trebuia sa fie aici", ne-a spus Florin Iordache.

Reamintim ca Viorica Dancila trebuia sa fie prezenta astazi in Parlament, la Ora Premierului, insa, surprinzator, tot la ora 10 a fost programata la Cotroceni ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, iar Dancila a ales sa se duca la Cotroceni.

Pe de alta parte, vicepresedintele Camerei Deputatilor ne-a confirmat ca ordonantele de urgenta referitoare la sectia de anchetare a magistratilor si prin care s-au modificat Legile Justitiei merg mai departe, dupa ce au fost adoptate in comisia speciala pe care o conduce.

"Au trecut deja de comisie, va fi decat (sic!) votul final la ora 12 . Este vorba despre OUG 90 si OUG 92", ne-a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Aceste subiecte au fost criticate atat in ultimul raport MCV, cat si in rapoartele anterioare ale GRECO si Comisiei de la Venetia.

Un ONG cere "ștergerea" dovezilor împotriva lui Georgescu, arătate în CSAT și declasificate. "Sunt emise cu exces de putere"
Un ONG cere "ștergerea" dovezilor împotriva lui Georgescu, arătate în CSAT și declasificate. "Sunt emise cu exces de putere"
Curtea de Apel București analizează, miercuri, o cerere formulată de o asociație care solicită suspendarea documentelor declasificate de CSAT, prezentate de SRI, SIE, MAI și STS în...
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie analizează cotestația AUR la anularea alegerilor prezidenţiale "A veghea asupra procesului electoral nu înseamnă a-l anula"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie analizează cotestația AUR la anularea alegerilor prezidenţiale "A veghea asupra procesului electoral nu înseamnă a-l anula"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) analizează, miercuri, contestaţia depusă de partidul AUR împotriva deciziei Curţii Constituţionale referitoare la anularea întregului proces...
#raport MCV contestat Curtea Justitie, #Iordache CCR protocoale , #deputat
  1. Un ONG cere "ștergerea" dovezilor împotriva lui Georgescu, arătate în CSAT și declasificate. "Sunt emise cu exces de putere"
  2. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie analizează cotestația AUR la anularea alegerilor prezidenţiale "A veghea asupra procesului electoral nu înseamnă a-l anula"
  3. Reacția lui George Simion după anunțarea unei coaliții pro-europene: ”Mai devreme sau mai târziu, tot ajungem la vot”
  4. Concluziile negocierilor privind viitorul României. Ce au decis PSD, PNL, USR și UDMR în privința guvernării și a candidatului la președinție
  5. Călin Georgescu spune că i se pregătește arestarea: ”Sistemul vrea împiedicarea unei noi candidaturi, dezintegrarea mea umană” VIDEO
  6. Ilie Bolojan, întâlnire discretă înaintea negocierilor pentru viitoarea coaliție de guvernare
  7. Cine a dat în judecată, de fapt, Administrația Prezidențială, SRI, SIE, STS şi MAI pentru desecretizarea documentelor care-l vizau pe Călin Georgescu
  8. Elena Lasconi, un nou mesaj pentru alegători: ”Ne vor divizaţi, slabi, tăcuţi”
  9. Arhiepiscopia Tomisului explică de ce este Călin Georgescu ”om al lui Dumnezeu”. Ce calități ar avea fostul candidat la prezidențiale
  10. O nouă dovadă că Georgescu s-a întâlnit cu Potra și Sechila la ferma de la Ciolpani. Imagini de pe camerele de supraveghere VIDEO