PSD vrea dezbatere in Parlament pentru acordarea cetateniei romane moldovenilor

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 16:49
1402 citiri
PSD vrea dezbatere in Parlament pentru acordarea cetateniei romane moldovenilor

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca doreste ca Ordonanta de Urgenta privind legea acordarii de cetatenie romana persoanelor din Republica Moldova sa fie discutata cu prioritate in Parlament.

PSD solicita ca Ordonanta de Urgenta privind aceasta lege sa fie discutata in Parlament, in cadrul unei dezbateri, pentru a stabili care este forma "cea mai expeditiva si cea mai acceptabila din punct de vedere intern si international", a declarat Geoana.

Liderul PSD a aratat ca proiectul de lege este semnat de 42 de parlamentari din toate formatiunile politice iar ordonanta de Urgenta trebuie coroborata cu acest proiect.

In urma protestelor violente care au avut loc in Republica Moldova dupa ce Partidul Camunistilor a castigat alegerile parlamentare, presedintele Traian Basescu a facut un apel pentru urgentarea procedurilor de acordare a cetateniei romane pentru un milion de locuitori ai Republicii Moldova.

Initiativa ar transforma in cetateni ai Uniunii Europene (UE) aproape un sfert din populatia celei mai sarace tari din Europa si a starnit deja nemultumiri in strainatate.

Nigel Farange, liderul Partidului pentru Independenta din Marea Britanie, a criticat demersul Romaniei, sustinand ca UE priveaza, in acest fel, cetatenii britanici de posibilitatea ca ei sa decida cine intra in Europa si cine nu.

Oficialii de la Bruxelles se arata rezervati fata de demersul autoritatilor de la Bucuresti, preferand sa nu comenteze decizia de acordare a cetateniei romane moldovenilor.

(L.S.)

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Mircea Geoana, #dezbatere Parlament ordonanta, #cetatenie romana moldoveni , #PSD