Consilierul prezidential Andrei Muraru va fi noul ambasador al Romaniei in SUA

Autor: N.G.
Joi, 25 Februarie 2021, ora 22:21
4535 citiri
Consilierul prezidential Andrei Muraru va fi noul ambasador al Romaniei in SUA
Andrei Muraru Foto: Facebook

Consilierul prezidential Andrei Muraru va fi noul ambasador al Romaniei in SUA, au declarat surse politice. Muraru il va inlocui pe George Maior, care va pleca la post la ambasada Romaniei din Iordania.

Andrei Muraru este consilier prezidential la Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila. A fost numit in aceasta functie in decembrie 2014.

Nascut in 1982, este absolvent al Facultatii de Istorie (2005), licentiat al programului de master "Romanii si Europa" (2007) si doctor in Istorie (2011) al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Iohannis recheama in tara mai multi ambasadori, intre care George Maior si Emil Hurezeanu. Lista completa a diplomatilor retrasi

A lucrat in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) inca de la infiintare (2006), ocupand diferite pozitii, de la expert-cercetator la presedinte executiv (2012-2014). In perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru si consilier al directorului general al Arhivelor Nationale ale Romaniei. A fost membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (2014). In intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al presedintelui Partidului National Liberal, Klaus Iohannis.

Un publicist american sustine ca Ion Mihai Pacepa, fostul sef al DIE, ar fi murit. "COVID-19 a reusit ceea ce nu au putut o recompensa de doua milioane de dolari si asasinii"

Andrei Muraru este lector universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana) si cercetator stiintific III la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

A fost decorat de Regele Mihai pentru contributia adusa la cunoasterea istoriei monarhiei din Romania cu medalia "Regele Mihai I pentru loialitate" (2008) si pentru activitatea in fruntea IICCMER cu Ordinul "Coroana Romaniei" in grad de Ofiter (2015).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
#ambasador, #SUA, #andrei muraru, #consilier prezidential, #Iohannis , #ambasador SUA
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Mos Gerila s-a instalat in America ?