Mutare neașteptată de 57 de miliarde de ruble. Cine cumpără o mare companie occidentală ce pleacă din Rusia

Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 02:33
3260 citiri
Mutare neașteptată de 57 de miliarde de ruble. Cine cumpără o mare companie occidentală ce pleacă din Rusia
Compania Henkel pleacă din Rusia FOTO: Packaging Gateway

De la începutul războiului din Ucraina declanșat de Vladimir Putin, peste 1.200 de companii din Occident au părăsit Rusia, potrivit unei analize a doi economiști de la Universitatea Yale. Acum, o altă mare firmă din Germania, Henkel a hotărât să-și încheie afacerile la Moscova.

În 2022, compania germană a oprit investițiile viitoare și a încetat implicarea în orice activitate de stat rusă. Henkel a anunțat semnarea unui acord cu investitorii financiari ruși pentru a-și vinde activitățile comerciale din Rusia la un preț de achiziție de aproximativ 600 de milioane de euro (57 de miliarde de ruble), potrivit Packaging Gateway.

Consorțiul de investitori financiari locali implicați în această tranzacție a fost Augment Investments, Kismet Capital Group și Elbrus Services.

China vrea să câștige cursa înarmărilor cu SUA: Are un atu ce depășește Occidentul VIDEO

Potrivit Henkel, toți cei trei investitori au o relație de afaceri de lungă durată și bine stabilită cu țările occidentale, ceea ce îi face eligibili pentru a face afaceri fără a fi supuși sancțiunilor europene sau americane.

Acordul a primit deja aprobarea de la autoritățile ruse asociate. Acum este în așteptare pentru încheierea tranzacției finale.

Cel mai recent anunț vine la un an după ce compania din Düsseldorf, cu sediul în Germania, și-a confirmat pentru prima dată planurile de a renunța la activitățile sale de afaceri din Rusia.

Putin face o nouă mutare dictatorială în țară: Efectul de bumerang va duce la prăbușirea Rusiei

Planurile de plecare au fost dezvăluite în aprilie anul trecut, ca răspuns la războiul Rusia-Ucraina.

Ca parte a acestui anunț inițial, Henkel a asigurat, de asemenea, că cei 2.500 de angajați ai săi din Rusia vor continua să lucreze și să fie plătiți.

Mai târziu, în mai 2022, compania a decis să înghețe toate investițiile viitoare în afacerile rusești și, de asemenea, să înceteze activitățile de sponsorizare, precum și toate eforturile sale de publicitate în mass-media deținută de stat.

Într-un raport, agenția de presă rusă TASS a citat Elbrus Capital spunând că structurile de afaceri ale grupului său, inclusiv fondul Elbrus Capital și co-fondatorii Elbrus Capital, Alexander Savin și Rob Thelen, nu au făcut parte din acest acord de ieșire de pe piața din Rusia, semnat cu Henkel.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#Henkel, #Rusia, #companii occidentale, #companii Rusia, #firme rusia, #Germania, #companii germane, #plecari rusia , #Rusia