Avertismentul medicilor. Risc crescut de deces în timpul Sărbătorilor: Cauze și sfaturi pentru a reduce pericolul VIDEO

Vineri, 29 Decembrie 2023, ora 01:37
9279 citiri
Avertismentul medicilor. Risc crescut de deces în timpul Sărbătorilor: Cauze și sfaturi pentru a reduce pericolul VIDEO
Cele mai multe infarcturi se produc de Sărbători FOTO: Heart

Un studiu publicat în revista Circulation, publicația emblematică a Asociației Americane a Inimii (AHA) arată un fenomen dramatic: cele mai multe decese cauzate de infarct se produc cu ocazia sărbătorilor. Experții au anunțat că există o multitudine de cauze, printre ele figurând vremea de iarnă, temperaturile scăzute și stresul ridicat suplimentar produs de Crăciun și Revelion.

Asociația AHA îndeamnă oamenii să conștientizeze acest fapt și să reducă riscurile unui ”atac de cord letal” din timpul Sărbătorilor, de Crăciun și Anul Nou, potrivit Heart NewsRoom.

Sărbătorile de iarnă pot deveni mortale, deoarece cercetările arată că mai mulți oameni mor din cauza atacurilor de cord în ultima săptămână a lunii decembrie decât în orice altă perioadă a anului.

Descoperire revoluționară a experților americani: Tratament nou pentru cancer care omoară 99% din celulele bolnave

Deși conștientizarea semnelor unui atac de cord și luarea măsurilor pentru a reduce riscul sunt importante pe tot parcursul anului, Asociația Americană a Inimii, cea mai importantă organizație de voluntariat din lume care se concentrează pe sănătatea inimii și a creierului pentru toți, spune că acest lucru este deosebit de critic în timpul sărbătorilor de iarnă.

O serie de studii științifice confirmă acest fenomen mortal. Un studiu publicat în Circulation, jurnalul emblematic al Asociației Americane a Inimii, a raportat că mai multe decese cardiace au loc în SUA pe 25 decembrie decât în orice altă zi a anului, urmate de 26 decembrie și 1 ianuarie.

Într-un studiu British Medical Journal care a analizat mai bine de 16 ani de date privind atacurile de cord în rândul oamenilor din Suedia, a existat o creștere generală cu 15% a atacurilor de cord în timpul sărbătorilor de iarnă.

Anomalia misterioasă descoperită în interiorul Pământului: Tăblițe de acum 3.000 de ani dezvăluie totul VIDEO

De remarcat, atacurile de cord au crescut cu 37% pe 24 decembrie (Ajunul Crăciunului), atingând vârful la ora 22:00 și mai des la persoanele de peste 75 de ani și la cei cu diabet sau boli cardiovasculare anterioare.

„Nimeni nu vrea să se gândească la o tragedie în această perioadă plină de bucurie a anului, când ne adunăm cu familia și prietenii. Cu toate acestea, aceste fapte uimitoare sunt foarte îngrijorătoare.

Nu știm exact ce declanșează această creștere a atacurilor de cord în timpul sărbătorilor, este probabil o combinație de factori", a spus Johanna Contreras, voluntar clinic pentru Asociația Americană a Inimii și cardiolog la Mt. Sinai Hospital.

Descoperire surpriză privind un obicei bun al oamenilor. Risc mai mare de moarte și viață scurtată: Ce se poate schimba?

S-a observat că vremea de iarnă crește atacul de cord. Riscul este datorat fluxului sanguin restrictionat atunci când arterele pot fi înguste la temperaturi scăzute. De asemenea, știm că Sărbătorile aduc mult stres suplimentar pentru mulți oameni. Există o mulțime de petreceri și adunări de familie în care mulți tind să facă exces la alimente și băuturi."

”Mulți dintre factorii de sănătate care influențează bolile de inimă și accidentul vascular cerebral sunt ereditatea”, a spus ea. „Dacă vreunul dintre părinții, frații sau bunicii tăi a avut un atac de cord sau un accident vascular cerebral, probabil că și tu ai un risc mai mare. Dar vestea bună este că vă puteți reduce riscul cu măsuri preventive. Să știi că istoria este un prim pas important”, a spus Contreras.

Experții au anunțat și câteva sfaturi pentru a reduce riscurile unui atac de cord în timpul Sărbătorilor. Acestea sunt următoarele: cunoașteți simptomele și luați măsuri, sărbătoriți cu moderație, aveți grijă de voi în timpul vacanței aglomerate, reduceți stresul, continuați să faceți mișcare, respectați medicamentația dată de doctori, dacă este cazul.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#infarct, #risc infarct, #infarct simptome, #infarct miocardic, #atac cord cauze, #prevenire infarct, #prevenire atac cord, #sarbatori , #stiri externe