Luare de ostatici la Sydney: Indignare, dupa ce trecatorii si-au facut "selfie"

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 16:08
1646 citiri
Luare de ostatici la Sydney: Indignare, dupa ce trecatorii si-au facut "selfie"
Foto: The Independent

La Sydney, oras australian unde luni se desfasoara o luare de ostatici intr-o cafenea, publicul care urmareste cu sufletul la gura incidentul este indignat ca trecatorii si-au facut "selfie" la fata locului.

Turistii si cumparatorii si-au facut fotografii in fata cafenelei Lindt Chocolate, in timp ce politia inconjoara zona, intrucat inauntru un atacator inarmat a luat aproximativ 15 ostatici, scrie The Independent.

Atacatorul, presupus militant islamist, ameninta ca a plantat doua bombe in cafenea si alte doua in districtul financiar din Sydney.

In vreme ce ostaticii pot fi observati clar prin geamurile cafenelei, oamenii de afara au imortalizat terifiantul incident facandu-si fotografii si zambind larg la aparatul de luat vederi.

Pe retelele de socializare s-a starnit o adevarata furtuna. Oamenii ii acuza pe amatorii de fotografii ca nu au respect fata de cei aflati in interiorul cafenelei, care sunt la limita dintre viata si moarte.

Au fost si voci totusi care spun ca nu e nimic in neregula, intrucat cei ce-si fac "selfie" cu locul atacului demonstreaza ca viata trebuie sa continue.

Luare de ostatici in Sydney: Atacatorul spune ca are bombe, cere sa vina premierul

Televiziunile au transmis imagini cutremuratoare de la locul incidentului, care a debutat in urma cu 12 ore. Camerele de filmat au surprins o femeie aflata in local, care aparent incerca sa comunice cu politistii, mimand cu degetul o decapitare.

Luare de ostatici si steag islamic arborat in Sydney

Martorii i-au descris pe ostatici ca fiind "extenuati si terifiati".

Unii dintre ostatici au vorbit cu familiilor lor la telefon, in vreme ce cinci persoane au reusit sa scape din cafeneaua groazei.

Steag islamic arborat in Sydney: Cativa ostatici au scapat, teroarea continua

Agresorul i-a obligat pe oameni sa afiseze la geam un steag similar cu cel al Statului Islamic, iar apoi a cerut un drapel oficial al gruparii jihadiste din Orientul Mijlociu.

Luare de ostatici in Sydney: De ce vrea atacatorul un steag al Statului Islamic?

Martorii povestesc ca un barbat cu o geanta si o arma a intrat in cafenea, iar la putin timp dupa erau transmise imagini cu doi oameni, posibil angajati ai localului, care erau panicati si tineau lipit de geam un mesaj in araba.

De mentionat este ca Australia face parte din coalitia internationala de lupta impotriva Statului Islamic, condusa de SUA, si care a lansat mai multe serii de lovituri aeriene asupra jihadistilor din Orientul Mijlociu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#luare ostatici Australia, #luare ostatici Sydney , #Australia
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Doar metoda lui Vlad Tepes ii poate linisti pe astia.