Executie in masa in Siria, cea mai mare de anul acesta

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 11:16
5373 citiri
Executie in masa in Siria, cea mai mare de anul acesta
Foto: Arhiva Hepta.ro

Gruparea jihadista Statul Islamic a executat 33 de persoane in estul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Executia in masa a avut loc in desertul al-Mayadin, in apropiere de orasul strategic Deir Ezzor, miercuri dimineata, a anuntat Observatorul.

Este voba despre "cea mai mare executie" a Statului Islamic din 2017, subliniaza organizatia nonguvernamentala cu sediul in Marea Britanie, relateaza CNN.

Oameni cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani au fost "ucisi cu unelte ascutite", a precizat ONG-ul, care a adaugat ca nu stie daca victimele sunt membri ai fortelor guvernamentale siriene, ai militiilor loialiste sau ai fortelor rebele.

Tot miercuri, Statul Islamic a ucis 22 de persoane in orasul irakian Tikrit.

Jihadisti inarmati si purtand uniforme militare au deschis focul asupra civililor si politistilor in oras, dupa care s-au detonat, au declarat oficiali irakieni pentru CNN. In atac au mai fost ranite inca cel putin 31 de persoane.

Statul Islamic a revendicat atacul intr-un comunicat publicat pe Twitter si repostat de sustinatori ai gruparii.

Tikritul, orasul natal al fostului dictator irakian Saddam Hussein, a fost recucerit de trupele irakiene de la Statul Islamic in martie 2015.

Gruparea jihadista, care a cucerit vaste portiuni din teritoriile Siriei si Irakului, intr-un razboi-fulger in 2014, pierde teren in urma eforturilor trupelor si militiilor din amebele tari.

La aproape trei ani dupa ce liderul gruparii, Abu Bakr al-Baghdadi, s-a proclamat calif, "califatul" sufera pierderi importante.

In ultimele sase luni, sursele de finantare ale Statul Islamic au fost reduse semnificativ, operatiunile de propaganda media i-au fost paralizate, iar mai multi lideri ai organizatiei au fost capturati sau ucisi.

Ministrul de razboi al Statului Islamic, al doilea om la comanda, a fost ucis intr-un raid aerian

Gruparea este pe cale sa-si piarda influenta in Mosul, cel mai important fief al sau in Irak, iar Rakka, orasul sirian care este capitala de facto a califatului, este inconjurat.

In Irak, trupe guvernamentale sustinute de militii kurde au inregistrat progrese in eliberarea Mosulului de Statului Islamic, care detinea controlul asupra orasului din 2014.

Citeste si Marturiile unei romance din "capitala" Statului Islamic: Ucid cu o placere... foloseau cutite cu lama neascutita sa chinuie mai tare

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#executati stat islamic Siria, #executie masa Siria Stat Islamic , #Siria